Yine başrolünü FETÖ’cülerin oynadığı uydurma “Balyoz Darbe Planı” vardı. O planda ekonomi için bazı acil kararların alınacağı yazıyordu. Uydurma darbeye ekonomi senaryosu yazanlar kendi darbe planlarını da hazırlamışlardır. O zaman hatırlayalım: Neydi? Uluslararası şirketlerin mal varlıklarına el konulacak, bu şirketlerin ortak olduğu holdingler devletleştirilecekti.
Hem de bunu kendileri yazıp Atatürkçü askerlerin yazdığını iddia ediyorlardı. Peki, Atatürk’ün öğretileriyle yetişen askerler, Atatürk’ün, “Haricin sermayesine, ihtisasına da ihtiyacımız vardır” deyişini bilmezler miydi?

PARAYA EL KONULACAK!

Neydi? Yabancı şahıs ve şirketler ile azınlıkların bankalardaki paralarının yurtdışına çıkışı engellenerek el konulacaktı. Tamam, dövizlere el koymak mantıklı olabilir. Şu dolar denen yeşillik dünyanın her yerinde, her ortamında, her daim geçerli. Komünist Sovyetler Birliği’nde bile insanlar önünde saygı ile eğiliyordu. Ancak o saatten sonra TL’ye niye el koyuyorlar ki? Ne geçerliliği kalır, ne değeri. Boşuna hamallık. İyi de sen gittin, yabancıların holdinglerine, paralarına el koydun. Türkiye’deki 3-5 milyar dolar senin oldu.
Be hey cahil! Bilmez misin ki, bütün döviz ve altın rezervin Amerika’da, İngiltere’de... O dakika itibarıyla, o paralar ne olacak? Neydi? Döviz girişi ve çıkışı kontrol altına alınacaktı.
Döviz çıkışını yasaklamamaları sadece kontrol altına almaları büyük incelik ama döviz girişini kontrol altına alma düşüncesi beni bitirdi... Demek dünyada hâlâ Türkiye’ye para sokmaya çalışan geri zekalıların olacağına inanıyorlar ve onu kontrol altına almaya çalışıyorlar.

BORSA PLANLARI

Neydi? İMKB (BİST) ve Altın Borsası’na nitelikli, uzman muvazzaf veya emekli askeri personel atanacaktı. Borsada işlemler ikinci bir emre kadar kapatılacaktı.
İkinci bir emir gelince neyi açacaklardı? Borsa mı kalacaktı? Borsa’nın yüzde 65’i yabancı... Halka açık şirketlerin büyük bir kısmı yabancı ortaklı... Zaten yabancıların mallarına el koymadınız mı? Hani askerlik yan gelip yatma yeri değildi? Buraya atanan personel bütün gün yan gelip yatacaktı.
Daha öyle abuk sabuk maddeler var ki. Sen ülkeyi batır, ekonomiyi yok et, sonra da bütçe açığını falan düşün. Arkamızı en az 15 yıl toparlayamadığımız gibi sefaletten iç savaş çıkardı. Muhtemelen o gün delil diye yazdıklarını bugün uygulayacaklardı. Bakmayın, biraz ceremesini çekeceğiz ama yine de ucuz kurtulmuşuz!