Kafayı yemek istemiyorsanız her işin içinde bit yeniği aramayın diyeceğim ama çoğunluk için geç kaldığımın farkındayım...
Durum öyle bir hal almış ki komplo teorileri, dezenformasyonlar birbirini kovalıyor… Yandaş medya bu işin yuvası… Sağ olsun sosyal medyanın da bu işte payı büyük... Uydur, yaz, elbet inanan çıkar.
Dezenformasyon nedir? Yanlış bilginin kasıtlı olarak yayılması...… İnsanları yönlendirmek amacıyla kullanılan en önemli araçlardan biridir.
Hani devamlı ekonomide, uçtuk, kaçtık, coştuk tarzı haberler yapılır. Neymiş efendim şu şirket üç bin kişi işe alacakmış. Milyar dolarlık yatırım planlanıyormuş. Avrupa bizi kıskanıyormuş. Oysa bir bakarsın milyar dolarlık yatırım planlayan şirket batmış, diğeri dört bin kişi işten çıkartıp yerine üç bin yeni ve ucuz eleman işe almış. Hâlbuki bankalar bunu hep yapar!

OBAMA MOODY'S İ ARADI MI ? 

Bu ülkede insanlar artık hoşlanmadığı fikirlerin yanlışlardan dolayı değil bir güç odağı tarafından gerçekleştiğine inanıyor. Bu psikotik bozukluklar bulaşarak geniş kitlelere yayılıyor.
Moody’s notumuzu düşürdü. Ekonomi kötü gidiyor diyen yok! Bu kesin Amerika’nın işidir. Bir anlamda doğru, şirket Amerikan şirketi.… Ancak onların kast ettikleri, Obama’nın şirketi arayıp “düşürün şu Türkiye’nin notunu” diye emir vermesi. Biz kendi ülkemizde böyle görünce onları da öyle sanıyoruz.
Peki, neden bu durum İktidar sahiplerinin işine geliyor? Paranoya savaşları yüzünden, yolsuzluk, fakirlik, işsizlik ve hukuk sistemindeki bozukluklar gibi asli sorunlar gölgede kalıyor. Bir gün çıkıp “Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştılar!” diye muhtarlara veryansın ediliyor. Dile kolay iki hafta tartışılıyor.

ARTIRILAN VERGİ ARADA KAYNADI 

Karambolde akaryakıtın vergi matrahı artırılıyor iki kelime haberi anca çıkıyor. Açıklaması bile gizemli oluyor; “Bu sayede ÖTV’deki dağınık yapı toparlanacaki, gri alanlar giderilecek.”
Sonradan yandaşta küçücük okuyoruz. Yeni oranları belirlendi, fiyatı yükseltildi, vergi oranı artırıldı, tutarları çıkarıldı.…
Güzel kardeşim, uzatmayıp iki kelime ile noktayı koysana... Yazsana; “Zam yapıldı” Lafları uzatınca acısı hafiflemiyor ki! Ülkede makul, sağduyulu düşünce ve politikalar işlemiyor. Adı üstünde her daim OHAL var. Borsa düşüyor... Şunlar bilerek düşürüyor. Faizler artıyor... Onlar faizi artırıyor. Döviz yükseliyor...… Bunlar dövizi yükseltiyor.
Kimse de çıkıp, “Türkiye ekonomisi kötü gidiyor, sonucunda da faiz, döviz yükseliyor, borsa düşüyor” demiyor. Amaç bu değil mi zaten?