İşsizlik verileri açıklandı ama rakamlardan değil, işsizlikten bahsetmek istiyorum. Rakamlar 2016 Temmuz ayına ait... Bundan 2.5 ay öncesinin yansıması... Altı yıl önce 2010’da karşımıza çıkan yüzde 10.7’lik işsizlik oranı yine sahnede... Az gitmişiz uz gitmişiz arpa boyu yol gidememişiz!
Karşılaştırma yaparsak ayıptır söylemesi, felaket olarak nitelendirilen koalisyon hükümetleri dönemi olan 2000 yılında işsizlik yüzde 6.5’lardaydı.
Gelelim işsizliğe... Temmuzdan sonra on binlerce kişi FETÖ bağlantıları nedeniyle işten çıkarıldı. Esas ağustos ve eylül aylarında görün siz işsizliği...
Kurunun yanında yaş da yandı. Ortalık işsizden geçilmiyorken kim elini ateşe sokar? Bu saatten sonra kolay kolay iş de bulamazlar! Yakında çalışmak istemeyenler grubuna sokulup işsizden bile sayılmazlar!

Resmi rakamda yanlış olmaz!

Türkiye’de her 100 kişiden 58’i “işsizliğin” en acil çözülmesi gereken sorun olduğunu düşünüyor. Yüzde 58, işsizliği en önemli sorun olarak görüyor ama işe bakın ki işsizlik oranı sadece yüzde 10’larda kalıyor.
İşsizliği, yüzde 34 ile “yoksulluk” izliyor. İşsiz olunca haliyle para kazanamayıp yoksullaşıyorsun. Aslında birbiri ile bağıntılı iki kavram çözülmesi gereken en acil kavramlar listesinde zirvede...
İyi de 10 kişiden sadece biri işsiz bu ülkede... Resmi kurum istatistiği bu! Devletin yalan söyleyecek hali yok ya!
Sipariş o yönde... Üçüncü sırada ne var? Düşük gelir! Garibim iş bulmuş ama dilenci parasına çalışıyor. Biliyor ki çalışmasa başka iş bulamayacak. Oysa açıklanan işsizlik oranına inansa yarın istifa eder. Baksanıza, “çalışmak isteyenlerin yüzde 90’ı çalışıyor bu ülkede” diye açıklıyorlar!

O kadar kusur...

Resmi olarak açıklamışlar: Her yüz kişiden 34’ü kaçak çalışıyor! Madem kayıt dışını hesaplayabiliyorsun bulabiliyorsun kayıt içine al... Yok, almıyor ama işsizlik hesabından düşüyor. Kaydı yok, uydur, yaz... O da güzel!
Gel gelelim Türkiye’nin işgücü kaç kişi? Hesaplarsan 30 milyon kişi... Çalışma nüfusu kaç? Yaşı küçükler ile yaşı büyükleri düş, 58 milyon kişi...
O zaman bu 28 milyon kişi ne yapıyor? Açıklamalara göre hepsinin bir eli yağda bir eli balda ya, onlar çalışmak istemiyorlar! Ülkede işsizlik oranı kadı kızının kusuru kadar! Yersen...