Gezi protestolarının unutulmaz sloganları arasındaydı “bağzı şeyler” in kahrolması... Yere yazılmış duvar yazısı olması bile başlı başına komikti! Hiç kimseyi suçlamayacak kadar naif, herkesi düşündürecek kadar anlam yüklüydü...
Apolitik, yolunda gitmeyen şeyleri protesto etmek için dışarı çıkmış ama tam da tarif edemeyen, kimseyle alıp veremediği olmayan, sloganı bile yanlış yazan, sadece insan gibi yaşamak isteyenlerin mesajıydı...
Bugün durum öyle bir hal aldı ki herkes bir köşeye çekildi, kutuplaştı. Tam da istenildiği gibi bırakın taraf olmayı ortalık fanatik doldu. Birlik beraberlik tam bir yalan oldu.

Dolar artışına sevinenler

Bakın, doları olmadığı halde dolar artığı için sevinen olur mu? Milyonlarca kişi var. Biliyorlar ki doların her kuruş artması iktidarı zora sokacak. Ülke zora girecek, insanlar işsiz kalacak hatta kendileri bile fakirleşecek, umurlarında değil... Çünkü bedeli ne olursa olsun iktidarın çökmesini istiyorlar.
Çocukların “acımadı ki” demesi gibi tam tersi durum da iktidar cephesinde yaşanıyor. Hiçbir yanlış kabul edilmiyor. Dolar artarsa bizim sorunumuz değil, bizi etkilemez, endişeli değiliz demeçleri ardı ardına patlıyor. Geri adım atmak istemiyorlar. “Türkiye ekonomisi iyi” diye tekrar edip duruyorlar. Değil! Akıl tatile çıkmış. Türkiye’nin ekonomisi de iyi değil, ruh hali de...

Toplantıyla dolar düşseydi...

Bakın dolar artıkça artıyor, dayanılmaz bir hal alıyor. Durdurulması da değil geriletilmesi lazım!
Sözlü müdahaleler işe yaramaz çünkü onun kredisini çoktan yediler. Sabah akşam Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nu toplamakla da olmaz. Piyasalar somut bir şeyler görmek istiyor.
Banka munzam karşılık ayarlarıyla oynadılar zaten, fayda etmedi.
Merkez Bankası’nın direkt döviz müdahalesinde bulunması çare olur mu? Olmaz! Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin de dediği gibi bu oyuna girmek olur ve mevcut döviz rezervi ile piyasalar Merkez Bankası’nı duman eder.

Sakin ol şampiyon!

Elde kalan en kuvvetli silah, faiz artırımı! Eğer denersen ve işe yaramazsa fena... Hem faize alerjisi olduğunu her ortamda dile getiren Cumhurbaşkanı’nı karşına alacaksın hem de piyasaları hiç etkileyemeyeceksin. Silkelerler adamı.
En makul görünen kesin çözüm havayı yumuşatmak, sakinleşmek, tansiyonu düşürmek... Emin olun dövizde o zaman gerileme başlar. Ekonomi biraz toparlar.
İyi de o zaman siyasetin beslendiği ortam ortadan kalkar! Kutuplar, kefen giyenler, öl de ölelimciler... Ne diyeyim, kahrolsun bağzı şeyler!