AKUT gönüllüleri de HER ADIM BİR HAYAT projemiz için koşuyor. AKUT gönüllüleri de HER ADIM BİR HAYAT projemiz için koşuyor.


Av­ru­pa ve Ame­ri­ka­’da çok po­pü­ler olan Cha­rity Run - Yar­dım­se­ver­lik Ko­şu­su te­ma­sı­nı Tür­ki­ye­’ye ge­ti­ren ve her yıl bü­yü­te­rek kı­sa sü­re için­de, çok işe ya­rar bir si­vil top­lum des­tek­le­me prog­ra­mı­na dö­nüş­tü­ren Adım Adım Olu­şu­mu, ül­ke­miz­de son yıl­la­rın en çar­pı­cı sos­yal gi­ri­şim­ci­lik pro­je­le­rin­den bi­ri. 2008 yı­lın­da, ko­lek­tif yar­dım­se­ver­lik ko­şu­la­rı­nı Tür­ki­ye­’de ta­nıt­mak ve yay­gın­laş­tır­mak ama­cıy­la ku­ru­lan olu­şu­mun ana he­de­fi, baş­ta ko­şu ol­mak üze­re yüz­me, bi­sik­let, dağ­cı­lık gi­bi da­ya­nık­lı­lık ge­rek­ti­ren spor­lar ara­cı­lı­ğıy­la ül­ke­mi­zin önem­li sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­ri­ne mad­di kay­nak ve ta­nı­tım des­te­ği sağ­la­mak. Adım Adım Olu­şu­mu, ko­şu­cu ve ba­ğış­çı­la­ra; top­lum­da se­ni da­ha çok ra­hat­sız eden, üzen ve hat­ta or­ta­dan kal­dır­ma gü­cün ol­sa ilk de­ğiş­tir­mek is­te­ye­ce­ğin so­ru­nu dü­şün di­yor ve se­çe­ce­ğin STK’­yı ona gö­re seç...

Adım Adım’daki STK’ların aldığı bireysel bağışların yaklaşık dörtte biri koşulardan geliyor. Adım Adım’daki STK’ların aldığı bireysel bağışların yaklaşık dörtte biri koşulardan geliyor.


Adım Adım Olu­şu­mu, ki­şi­ler­den ve­ya ku­rum­lar­dan, ken­di he­sap­la­rı­na el­den ve­ya ban­ka­ya ya­tı­rıl­mak üze­re pa­ra ka­bul et­me­yen, tüm ba­ğış­la­rın des­tek­le­nen Si­vil Top­lum Ku­ru­lu­şu­’ nun ban­ka he­sa­bı­na doğ­ru­dan ya­tı­rıl­ma­sı­nı mo­del­le­yen, açık ve şef­faf­lı­ğı ön plan­da tu­tan bir ya­pı. Bu ha­re­ke­tin bu ka­dar ba­şa­rı­lı ol­ma­sı­nın en önem­li se­bep­le­rin­den bi­ri bu. Ba­ğış­lar ko­nu­sun­da sa­de­ce fi­kir sa­hi­bi ve pro­je yü­rü­tü­cü­sü ola­rak ara­cı ko­num­da yer al­ma­la­rı ve ba­ğış­çıy­la ba­ğış ala­nı doğ­ru­dan iliş­ki­ye sok­ma­la­rı. Bir yan­dan spor ara­cı­lı­ğıy­la bi­rey­le­ri top­lum­sal so­run­la­rın çö­zü­mü için ha­re­ke­te ge­çi­rir­ken, bir yan­dan da STK’­la­rı da­ha şef­faf ve he­sap ve­re­bi­lir ol­ma­ya teş­vik edi­yor. Bi­rey­sel ba­ğış­çı­lar­la STK’­lar ara­sın­da­ki ko­puk­lu­ğu gi­de­ri­yor...

Mahruki Ailesi olarak her yıl biz de AKUT için koşuya katılıyoruz. Mahruki Ailesi olarak her yıl biz de AKUT için koşuya katılıyoruz.

SPOR ARA­CI­LI­ĞIY­LA KAY­NAK YA­RAT­MAK


Ba­ğış­lar ağır­lık­lı ola­rak An­tal­ya ve İs­tan­bu­l’­da, her yıl mart ve ka­sım ay­la­rın­da ger­çek­leş­ti­ri­len Tür­ki­ye­’nin en bü­yük ulus­la­ra­ra­sı ma­ra­ton­la­rın­da top­la­nı­yor. On bin­ler­ce ko­şu­cu­nun ka­tıl­dı­ğı bu ma­ra­ton­la­ra Adım Adım ko­şu­cu­la­rı da her yıl gi­de­rek ar­tan sa­yı­da ka­tı­lı­yor­lar. Bun­la­rın dı­şın­da baş­ka ben­zer ya­rış­ma or­ga­ni­zas­yon­la­rın­da da Adım Adı­m’­la ba­ğış top­la­mak müm­kün. Spor ya­par­ken seç­tik­le­ri STK’­ya yar­dım da yap­mak is­te­yen spor­cu­lar, ulu­sal ve­ya ulus­la­ra­ra­sı ko­şu / tri­at­lon / du­at­lon / bi­sik­let / yüz­me gi­bi ya­rış­la­ra ka­tıl­ma­dan ön­ce çağ­rı­la­rı­nı ken­di ai­le, dost ve ta­nı­dık çev­re­le­ri­ne e-pos­ta ve sos­yal med­ya he­sap­la­rı ara­cı­lı­ğıy­la du­yu­ru­yor­lar. Du­yu­ru­la­rın­da des­tek­le­dik­le­ri STK’­la­rın pro­je­le­ri­ne ba­ğış çağ­rı­sın­da bu­lu­nu­yor­lar. Ba­ğış­lar doğ­ru­dan il­gi­li STK’­nın il­gi­li pro­je için açı­lan res­mi ban­ka he­sa­bı­na ya­pı­lı­yor ve tüm ka­yıt­lar her ko­şu­cu, her ba­ğış­çı ve her STK için ay­rı ay­rı tu­tu­lu­yor. 2015 yı­lın­da aç­tık­la­rı İPK - İyi­lik Pe­şin­de Koş - https://ipk.adi­ma­dim.org/ di­ji­tal plat­for­mu ile ba­ğış top­la­ma sü­re­ci ve tüm bil­gi­len­dir­me­ler, hem STK’­lar hem ko­şu­cu­lar hem de ba­ğış­çı­lar için ol­duk­ça ko­lay, şef­faf, açık bir ha­le gel­miş du­rum­da...

AKUT destekçileri  NEFES ve HAYAT projelerimiz için koşuyorlar. AKUT destekçileri NEFES ve HAYAT projelerimiz için koşuyorlar.

SPOR YA­PAR­KEN İYİ­LİK YAP­MAK


Ko­şu­cu ve STK ara­sın­da­ki uyu­mun ve iş­bir­li­ği­nin ge­liş­me­siy­le ula­şı­lan ba­ğış­çı sa­yı­la­rı ve top­la­nan ba­ğış­lar ar­tı­yor. Bu ko­nu­da her ye­ni ka­tı­lan STK’­ya, sis­te­mi en ve­rim­li şe­kil­de na­sıl kul­la­na­bi­le­cek­le­ri­ni an­lat­mak ve ba­ğış sü­reç­le­ri­ni bir­lik­te yü­rüt­mek üze­re Adım Adı­m’­ın ha­ri­ka gö­nül­lü­le­ri var. Adım Adım Olu­şu­mu sa­ye­sin­de spo­ra, gö­nül­lü­lü­ğe, si­vil top­lu­ma, sos­yal so­rum­lu­lu­ğa gö­nül ver­miş in­san­lar bi­ra­ra­ya ge­li­yor­. Top­lum­da­ki da­ya­nış­ma duy­gu­su­nu güç­len­di­ren ve ör­nek olan bu gü­zel ve fay­da­lı pro­je sa­ye­sin­de, sos­yal so­rum­lu­luk bi­lin­ci ge­liş­miş in­san­lar spor ya­par­ken iyi­lik de ya­pı­yor, STK’­lar üze­ri­ne eği­lir­ler­se cid­di ba­ğış­la­ra ula­şa­bi­li­yor, ko­şu­cu­lar ye­ni ve ken­di­le­ri gi­bi du­yar­lı in­san­lar­la ta­nı­şı­yor, ba­ğış­çı­lar iyi­lik yap­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şı­yor. Sos­yal so­rum­lu­lu­ğun spor­la har­man­lan­dı­ğı, iyi­li­ğin kar­şı­lı­ğı­nın mut­lu­luk­la taç­lan­dı­ğı, her­ke­sin ka­zan­dı­ğı bu top­lum­sal pro­je­yi akıl edip de Tür­ki­ye­’ye ge­ti­ren­ler­den de­ğer­li dost­la­rım Re­nay Onur ve Doç. Dr. Itır Er­hart, bu top­lum­sal ça­ba­la­rın­dan do­la­yı, be­nim de AKU­T’­ta­ki ça­lış­ma­la­rım­dan do­la­yı bir Fel­lo­w’­u ol­du­ğum dün­ya­nın en ge­niş sos­yal gi­ri­şim­ci ağı AS­HO­KA ta­ra­fın­dan 2014’te Fel­low ola­rak se­çil­di­ler...

ADIM ADIM gönüllüleri 30 STK’nın bütçesine önemli katkı sağlıyor. ADIM ADIM gönüllüleri 30 STK’nın bütçesine önemli katkı sağlıyor.

30 STK BA­ĞIŞ­LA­RI­NI­ZI BEK­Lİ­YOR


Adım Adım ça­tı­sı al­tın­da 2008 yı­lın­dan bu ya­na, yak­la­şık 25 bin ko­şu­cu, ken­di çev­re­le­rin­den ulaş­tı­ğı ve ba­ğış yap­ma­ya yön­len­dir­di­ği yak­la­şık 175 bin ba­ğış­çıy­la top­lam­da 20 mil-­yon TL’­yi ge­çen ba­ğış ya­pıl­ma­sı­nı sağ­la­dı. Şu an­da bu ha­ri­ka kay­nak­tan fay­da­la­nan 30 STK var ve bun­lar­dan bi­ri de AKUT. AKUT 2013 yı­lın­dan bu ya­na Adım Adım ba­ğış ko­şu­la­rı­na ka­tı­lı­yor. Bu­gü­ne dek 900’e ya­kın ba­ğış­çı, des­tek­le­dik­le­ri ko­şu­cu­lar ara­cı­lı­ğıy­la AKU­T’­a yak­la­şık 600 bin TL ba­ğış­ta bu­lun­du­lar ve kur­tar­dı­ğı­mız can­la­ra biz­ler­le bir­lik­te el uzat­tı­lar. Uzak­lar­da bir yer­ler­de, hiç ta­nı­ma­dık­la­rı bi­ri­si­nin hiç ta­nı­ma­ya­cak­la­rı kah­ra­ma­nı ol­du­lar...

Antalya ve İstanbul maratonlarına 10 binlerce koşucu - yürüyüşçü katılıyor. Antalya ve İstanbul maratonlarına 10 binlerce koşucu - yürüyüşçü katılıyor.


Her yıl ben de eşim ve ço­cuk­la­rım­la bir­lik­te ai­le­cek, AKU­T’­un HER ADIM BİR HA­YAT pro­je­si­ne ba­ğış top­la­mak için ko­şu­ya ka­tı­lı­yo­ruz. AKUT ekip­le­ri­nin ara­ma ve kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rın­da kul­lan­dı­ğı araç­lar, tıb­bi ve tek­nik mal­ze­me­ler ve tüm lo­jis­tik ih­ti­yaç­lar gi­bi önem­li ka­lem­le­ri kar­şı­la­mak üze­re AKU­T’­a ba­ğış top­lu­yo­ruz. Eğer siz­ler de, Mah­ru­ki Ai­le­si ara­cı­lı­ğıy­la AKU­T’­a ba­ğış yap­mak is­ter­se­niz bu bağ­lan­tı­dan ya­pa­bi­lir­si­niz; https://ipk.adi­ma­dim.org/kam­pan­ya/CC15943 Şim­di­den te­şek­kür ede­riz.
Adım Adım ba­ğış kam­pan­ya­sı 28 Ka­sı­m’­a ka­dar de­vam edi­yor, AKUT ve ül­ke­nin ön­de ge­len 29 STK’­sı ba­ğış­la­rı­nı­zı bek­li­yor.
www.adi­ma­dim.org ad­re­sin­den da­ha faz­la bil­gi ala­bi­lir­si­niz...