Sarsan, sallayan 12 gün doldu. Neler duyduk, neler öğrendik: En üstte Kainat imamı. İmama sorgu sual etmeyeceksin. Zihnen, kalben, fikren biat pozisyonu alıp, kabul edeceksin. Kainatı yaratan Allah. İmamı Fethullah.
Sonra kim?
Yeryüzü imamı.
İddianameler yazılsın.
Kim olduğunu okuyacağız.
Sonra:
Kıtalar İmamı.
Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avustralya, Antarktika; bütün kıtalar bu imama bağlı. Her bir kıtanın da ayrı imamı var. Onlara da Kainat imamının keskin nefesiyle okunmuş 1 dolar veriliyor. Kainat imamı, Pensilvanya’da oturan TV ekranından dini sohbetler sunan, hislenen, ağlayan canlı-kanlı bir puttur. Putu kendi yapar, kendi tapar. FETÖ, sorgusuz sualsiz tapılacak canlı putunu yaratmış örgüttür. Bu put, ayet okuyan, hadis yorumlayan kainat imamıdır ve kıtalar imamı da bu puta biat eden biri olacaktır.
Kıtalar imamı kim?
Henüz netleşmedi.
İddianameden tanıyacağız.
Sonra Türkiye imamı geliyor. İsmi ve resmi bütün yakalanmalar, bitince gazetelere; “İşte Yurtta Sulh Konseyi Başkanı” diye verilecek. Göreceğiz. Bölgelerin imamları da var. Marmara Bölgesi imamı, Karadeniz Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu, Akdeniz, Orta Anadolu, Trakya imamları. Her birinde okunmuş üflenmiş 1 dolarlar “uğur getirsin ve gerektiğinde kainat imamından onaylı olduklarının ispatı olsun” diye verilmişti. 15 Temmuz gecesi ceplerinde okunmuş üflenmiş 1 dolarla F-16 ve Kobra pilotları halkın üzerine, Meclis binasına ateş edinceye ve Marmaris’te tatil otelinde Cumhurbaşkanı’nı öldürmeye gelinceye kadar beklendi. 15 Temmuz gecesi 248 kişi hayatını yitirdi.

* * *

Ordu imamları da vardı.
En fazla imam TSK’ya sızmış, sızdırılmıştı. Kainat imamı Fethullah, sızıntı yapılacak baş kurumlar; ordu, polis, yargıyı seçmişti. Ordu, polis, yargı ele geçirilecek, günü zamanı gelince darbe yapılacaktı.
Çiğli savaş pilotu yetiştirir.
Bu asker ocağının başındaki general bile Çiğli imamına “biat” etmişti. Çiğli imamı bir astsubaydı. FETÖ düzeni böyle işliyordu. Orduda her kademede ve hava, kara, deniz, jandarmada 4 çeşit FETÖ’cü “darbe yapılacak gece için” hazır bekliyordu.
1-Çekirdek FETÖ’cüler.
2- Devşirme FETÖ’ cüler.
3-Gafil FETÖ’cüler.
4-Kararsız FETÖ’cüler.
Yurtta Sulh Konseyi’nden gelecek gizli emirle ordu içinde darbe düğmesine ilk basacak olan “çekirdek FETÖ’cüler” kripto adamlardı. Darbeden üst düzeyde bilgi sahibi idiler ve Yurtta Sulh Konseyi içinde siviller de vardı.
Siviller kim?
İddianamede okuyacağız.

* * *

FETÖ hücresi iki tür.
Uyanık hücre.
Uyuyan hücre.
Her hücre 5 üyeli. Her üye üstündeki 2’yi tanıyor ve altındaki 2’yi biliyor. Bu kadar biliyor. Zamanı gelince ve “uyuyanlara da uyanın” emri verilince kainat imamından okunmuş üflenmiş o dolarlar sayesinde hücreler birbirleriyle tanışıp açık olacaklar. İşte o zaman zaten Türkiye ele geçirilmiş olacaktı.
Yarım kaldı.
Genelkurmay Başkanı.
“Sık ulan” diye bağırdı.
Jandarma Komutanı:
“Vur ulan” diye bağırdı.
Hava Kuvvetleri Komutanı:
“Kaçma ulan” diye bağırdı.
Bağırdıkları, 12 gün öncesinin gecesi tutuklamaya gelmiş, ellerini arkadan bağlayıp derdest etmiş kendi öz yaverleri yarbaylardı. Eski ve yeni Cumhurbaşkanı dahil bütün kuvvet komutanlarının yaverleri de FETÖ üyesi olmuş, kendi imamına bağlı orduya sızmış subaylardı. Darbe yapacak adama “darbe yapma” diye emir vermiş sonra da emir subayına esir düşmüşlerdi.
Halk tankların önüne dikildi. Cumhurbaşkanı ile ordu komutanlarını FETÖ darbesinden kurtardı.
İktidar FETÖ’den habersizdi.
Komutanlar FETÖ’yü bilmiyordu.
Biz de buna inandık!
FETÖ, iktidarı kandırmış.
FETÖ, komutanları uyutmuş.
Biz sanki buna da inandık!