Tayyip Erdoğan.
Ahmet Davutoğlu.
Devlet Bahçeli.
Selahattin Demirtaş.
Bu 4 lider yüzünden.
Şehit kanı akıyor.
Dün yine 5 şehit kanı aktı.
Bu 4 lider önlerini göremedikleri için Türkiye ateşe düştü, yanıyor. Yangının nasıl söneceği, yarınların ne olacağı, 100 yıl sonra Ortadoğu için yeni harita çizmiş ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Rusya’nın “ Türkiye’nin bölünmesine verdikleri dış desteğin” nasıl boşa çıkartılacağı da bilinmiyor.
Düğün günü 8 şehit vardı.
Dün yine 5 şehit kanı aktı.
Önceki gün PKK’nın 15 ton olduğu açıklanan patlayıcı yüklü kamyonetin açtığı korkunç boyuttaki ölüm çukuru etrafında cesetleri parçalanarak ölen 13 Diyarbakırlı köylünün de cenaze töreni vardı. Ölen köylülerin annesi, eşi, kız kardeşi, halası, teyzesi kadınlar; cenaze törenine gelen 3 AKP’li bakanı; “Neden geldiniz? Daha ne kadar öleceğiz?“ diyerek karşıladılar.
Kadınlar haklı!
Ne yüzle gittiniz?

* * *

Akan şehit kanından.
Yaralanıp gazi olandan.
Öksüz, yetim kalandan.
Türkiye’deki yangından.
13 köylünün parçalanmasından.
Bu 4 lider sorumlu.
Bu 4 lider; 7 Haziran seçimleri sonucunda halkın sandıktan çıkan iradesi doğrultusunda davranmadılar.
Unutuldu gitti.
Çok önemli bir fırsattı.
Seçmen ülkenin birinci sorununu; “bölünmeden-vuruşmadan- çarpışmadan- Meclis’te anlaşarak PKK’yı terörü bırakmaya mahkum etmek” olarak gördüğünü sandıkta anlattı.
AKP’ye iktidar vermedi.
HDP’ye 80 milletvekili.
MHP’yi de kilit parti yaptı.
CHP hep ikinci parti.
Koalisyon olsun.
Sorun Meclis’te çözülsün.

* * *

AKP ile HDP İmralı ve Dolmabahçe görüşmelerini örgütlemiş partilerdi. En doğru olanı AKP ile HDP’ nin koalisyon yapması (aldıkları oyları yetiyordu) ve kuracakları hükümetin programına birinci madde olarak “Kürt sorununu bölünmeden çözeceğiz” vaadini koymalarıydı. Davutoğlu, Tayyip Erdoğan’ın ağzına baktı. Demirtaş da PKK’nın söylediğinden çıkamadı.
Bahçeli, halkın MHP’ye “sorunu Meclis’te çözmek için kilit rol verdiğini” okuyamadı, okumadı, Tayyip Erdoğan’ın kollarına teslim oldu. Bahçeli ve Demirtaş yüzünden CHP-MHP- HDP koalisyon kuramadığı gibi Meclis Başkanı koltuğunu bile AKP’li “şeriat anayasaya girsin, laiklik çıksın, Erdoğan başkan olsun“ diyene sundular.

* * *

Ülkemizin geldiği noktaya bakın; Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun seçilmiş temsilcileri; “Anayasayı askıya alarak- milletvekilinin ifade özgürlüğüne Meclis çoğunluğu çalımı atarak- milletvekilinin Meclis’te kendini savunma hakkı gasp edilerek” Meclis’ten dışarı atılıyor. HDP’nin 49 milletvekili hapse konulacak.
Ya da kaçacaklar.
Yurt dışında dış destekle var olacaklar. Dış destek sürdüğü sürece terör bitmiyor, bitirilemiyor. Sorunun bu noktaya gelmesinde birinci derecede sorumlu lider Cumhurbaşkanı, 13 Diyarbakırlı köylünün parçalanan cesetleri üzerinden; “Dünya 15 ton bombayı görmedi” diyerek kendi seçmenine propaganda yapıyor.

* * *

Bugün 19 Mayıs!
Birlik-Bütünlük Bayramı!
Şehit kanı akıyor.
Türkiye bölünmeye gidiyor.
Bu 4 lider yüzünden.
Dün bir Alman gazetesi, “En sonunda güya her koşulda engellenmesi gerektiği söylenen şey gerçekleşecek; yani ülkenin bölünmesi...” diye yazdı.