Maç dağılmış, polisler görevlerini yapmış evlerine dönüyorlardı. Hain saldırı polis otobüsüne yapıldı. İstanbul’da  44 genç insan şehit oldu, hayatını yitirdi. Askerler kışlada komando tugay komutanlığında görevlerini yapmış, şehre haftalık çarşı iznine gidiyorlardı. Hain saldırı asker otobüsüne yapıldı. Kayseri’de üniversite durağında 14 şehit, 55 yaralı. Aynı gün Fırat Kalkanı’nda 1 askerimiz şehit ve El Bab’da IŞİD saldırdı, 3 askerimiz yaralı.
Acı günler!
Zor günler!
IŞİD olup geliyorlar.
YPG olup geliyorlar.
PKK olup geliyorlar.
TAG olup geliyorlar.
Suriye’den geliyorlar.
Bizim ordumuz IŞİD’i bitirmek, YPG koridorunu durdurmak için Suriye’ye girdi.  ABD ordusu da Suriye’de YPG-PKK- PYD-TAG hepsinden çizme yaptı, bu çizmeyi giyerek IŞİD ile savaşıyor.  Yani hem ABD ordusu ve hem Türk ordusu birlikte IŞİD’e karşı savaşıyorlar. Ancak ABD ordusunun Suriye’de çizmesi olmuş YPG- PYD-PKK-TAG, 7 gün arayla Türkiye’nin Suriye’den en uzak 2 kenti İstanbul ile Kayseri’de kanlı saldırı planlayabildi.
YPG, IŞİD’leşti.
PYD, IŞİD’leşti.
PKK, IŞİD’leşti.
TAG, IŞİD’leşti.
PYD’ ye Suriye’de verilen ABD silahları ve askeri eğitim desteği, İstanbul’da polisleri, Kayseri’de askerleri şehit eden kanlı, katil, hain patlamalara dönüştü.

* * *

Suriye’den İstanbul’a!
Suriye’den Kayseri’ye!
Binlerce kilometre yol.
Geliyor, plan yapıyor.
Keşif yapıyor.
Araç alıyor.
Sahte plaka takıyor.
Aracı patlayıcıyla dolduruyor.
Türkiye’nin istihbarat örgütleri ön bilgi alamıyor, ön analiz yapamıyor, ön iz süremiyor, Suriye’den binlerce kilometre uzaktaki şehirlerimizde 19 yaşında tıp öğrencileri dahil 21-22-26-27 yaşındaki polislerimiz ile askerlerimiz hain patlamalarla hayatlarını yitiriyorlar.
Nasıl bitecek?
ABD, YPG’yi çizme yapacak.
YPG, emri PKK’dan alacak.
PKK içinden TAG’ı çıkartacak.
Kayseri kana bulanacak.
İstanbul haince vurulacak.
Türkiye’yi yönetenler başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, parti başkanları, gazeteler, TV’ler; “Hainler...  Alçaklar...  Katiller...” diye açıklama yapacaklar ve şehit cenazeleri kaldırılırken “ Allah bize de size nasip eylediği şehadeti nasip etsin” diyecekler.

* * *

İstanbul’dan sonra Kayseri, Kayseri’den sonra Bursa, Bursa’dan sonra  Manisa,  Manisa’dan sonra Bodrum, Antalya, Adana.... Böyle yılda 40-50 şehirde kanlı patlamalar olacak ve her patlama sonrası; “Hainler... alçaklar... kahpeler... Allah bize de şehadeti nasip etsin... Kökünü kazıyıncaya kadar....” diyerek devam mı edecek?
Kökünü kazıyacağız!
Vizyon değil!
Analar ağlamasın!
Vizyon değildi.
Olamadığı görüldü.
Kökünü kazıyacağız!
Bu da vizyon değil!
Kökü nerede, nereye kadar kazıyacaksın? Kökünde sadece PKK, PYG, PYD, TAG, Kandil, Karayılan’ın olmadığı onların dışında  ABD, İngiltere, Fransa, Almanya da olduğu söyleniyor. Bizzat Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar kökündekileri sayarken, onlara Suriye’de arka çıkanları da sıralıyorlar.

* * *

Terörün amacı belli.
Yılgınlığa düşmeyelim.
Teröre teslim olmayalım.
Ekmeğine yağ sürmeyelim.
Onurlu duralım.
Dağılmayalım.
Birliğimizi bozmayalım.
Elbette, hepsini yapalım.
Fakat bir vizyon olmalı.
Vizyon, varmak istenen yer.
Ulaşmayı  arzulanan hedef.
Analar ağlamasın.
Vizyon değildi.
Olmadığı görüldü.
Kökünü kazıyacağız.
Bu da vizyon gibi durmuyor.
Çok acı günler!
Çok zor günler!