Amerikalı savcı, Türk savcının başlayıp da bitiremediği noktadan
onu izlemeye almış. Reza Zarrab,
kara para aklamaktan ve “ABD’yi dolandırmaktan” tutuklandı. Demek ki, ABD’de “önüne yatacak bir bakan” bulamadı. Demek ki, ABD’de “O hayırsever bir işadamı diyecek bir başbakan” bulamadı. Demek ki ABD’de, “kolu çıplak kalmasın diye 700 bin TL değerinde bir saati takacak bakan” bulamadı. Demek ki, “Evdeki para sayma makinelerinden dolar desteleri geçirecek bakan oğlu” bulamadı. Demek ki, “Altına dolar serip üstüne çikolata dizerek hediye diye göndereceği bir bakan” da bulamadı. “Miami’de yapacağı kaçak villaya ruhsat verecek” bir Büyükşehir Belediye Başkanı da bulamadı.

*  *  *

Fotoğraf arşivde.
Henüz solmadı.
Taptaze, dipdiri.
Reza Zarrab, bir plaket töreninde protokolün ön safında duruyordu. Yanında şarkıcı eşi Ebru Gündeş vardı. Ebru Gündeş’in yanında, o sırada Başbakan eşi olan Emine Erdoğan ve onun yanında Bakan Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış duruyordu. Beyhan Bağış’ın yanında orduya zırhlı araç satan ve aynı zamanda medya patronu olan Ethem Sancak dikilmişti. Ethem Sancak’ın yanında dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler vardı. Bu fotoğraf çekildikten sonra Emine Erdoğan, Reza Zarrab’a plaket verdi. Reza Zarrab, Emine Erdoğan’ın başkanı olduğu derneğe yüklü bir para bağışı yaptığı için bu plaketi veriyordu. Reza Zarrab plaketini alıp arka planda duran protokol koltuğuna oturdu. Yanında AKP iktidarının konut kralı Ali Ağaoğlu oturuyordu. Ali Ağaoğlu’nun yanında dönemin Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar vardı. Onun yanında dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç ve Kılıç’ın yanında da dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan oturuyordu. Başbakan, Pakistan gezisi dönüşünde Reza Zarrab için “hayırsever bir işadamı” demişti.
Amerikalı savcı ayıp etti.
Bu fotoğrafı atladı.
Reza Zarrab’ı, “kara para aklamaktan, ABD’yi dolandırmaktan
ve İran’a konulan ambargoyu delmekten” tutuklattı.
21 sayfalık iddianame yazdı.

*  *  *

75 yıl hapsi istenen 21 sayfalık iddianamenin ekleri yayınlanınca;
Reza Zarrab’ın “kara para aklarken ve ABD’yi dolandırırken ve de İran ambargosunu delerken” bu fotoğrafta yer alan “Büyük Türk Büyükleri” ile peydahladığı ilişkiler de bir yerinden Amerikan adaletinin önüne gelecek. Türkiye’ adaletinin de önüne gelmişti.
Ama işlemedi.
Türk adaleti; “Reza ile İran’da idama mahkum edilen ortağı Zencani’nin kara para aklamalarını ve aklama yaparken Türkiye’deki bankaları kullanmasını” delil saymadı. Türk halkına da “Reza dolandırdıysa İran’ı dolandırdı, paraları Türkiye’ye getirdi, ihracat şampiyonu oldu” dediler.
Amerikalı savcı ayıp etti.
Yalanları açık etti.
Fotoğraf arşivde.
Reza da konuşursa!..

Bağıra bağıra!

NATO’nun kalbi, Avrupa Birliği’nin ciğeri Brüksel’de art arta katliam gibi
3 patlama oldu. 34 kişi hayatını yitirdi, onlarca yaralı. Terör bağıra bağıra Türkiye üzerinden AB’ye giriş yaptı. Terör devlet oldu. Terör devleti, can korkusu yaratarak istediğini almaya çalışıyor. Avrupalılar, “bize dokunmayan yılan bin yaşasın” tavrındaydılar. O yılan bağıra bağıra geldi, duymadılar. ABD, İngiltere, Fransa kara kuvvetlerini de Suriye’ye sokabilir.