İstişare ile geldi diyorlar. Yanıltıcı. Tayinle geldi demek daha doğru. Tayinle gelen kovularak gider. Davutoğlu da tayinle gelmişti. Sonu kovulmak oldu.
İstişare ile gelen.
Üfürükle gider.
Saray işareti ile gelen.
Saray darbesiyle gider.
Tayinle gelen.
Kovularak gider.
Bunun adına iktidar sözcüleri ve yandaş kalemler; “Yeni Aşama: Partili Cumhurbaşkanı Dönemi” diyorlar.
Çok uzun anlatıyorlar.
Kısa anlatım bulmalı.
Bir ağız. İki dudak.
Yeni aşama bu.
İşler iyi giderse:
Tayyip Erdoğan başardı.
İşler iyi gitmezse:
Sonun Davutoğlu.
Davutoğlu profesördü.
Her konuda çuvalladı.
En sonuncu çuvallaması “vize başarısızlığı” oldu. Binali Yıldırım ise mühendis. Yakından tanıyanlar onun bu günlere çuvallamadan nasıl geldiğini yazıyorlar; okuyunca “Bir ağız iki dudak modeline” uyumlu çalıştığını görüyoruz. Binali Yıldırım; “Tayinle gelindiğini ve tayinle gelenin kovulmayla gideceğini de” kabulleniyor.

*  *  *

Bakın ilk gün ne dedi:
“Sıfatlar (Başbakanlık) bir kağıtla verilir, bir kağıtla geri alınır. Gücünüz iki kağıt arasındadır. Önemli olan milletin gönlünde yer yapmaktır”
Haydi Binali!
Gönlümüzde yer yap!
Binali Yıldırım’ın yeni genel başkan ve yeni başbakan olacağı ilan edilince ilk sözü; “Türkiye’ye yeni köprüler, hızlı trenler, deniz altı tünelleri yapacağım” olmadı. İlk sözü “Terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” oldu ve bu sözü verdikten iki saat sonra Diyarbakır’da PKK’nın kamyonetinde yüklü bombanın param parça ettiği 13 köylünün yakınlarına ölüm acısını paylaşamaya gitti.

*  *  *

Tayyip Erdoğan başaramadı.
Onun döneminde; “PKK’ya- Kandil’e- İmralı’ya bahçeden erik çalan haylaz çocuklar hoşgörüsüyle” bakıldı ve bugün günde 8-10 şehidin verildiği “Çözüm paketinin de buzdolabına konulduğu” noktaya gelindi. Acaba Binali Yıldırım, “Çözüm paketini buzdolabından çıkarmanın altyapısını hazırlayacak bir yeni mühendislik yapsın” diye mi tayin edildi?
Daha açık sorayım:
Acaba kendisine, “Buzdolabından paketi sen çıkar Binali” dendiği için mi yeni başbakanımızın ilk sözü; “Terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” oldu.
Ne yapacak?
Nasıl yapacak?
Başarırsa!
Gönlümüzde yer kapacak.
Binali Yıldırım da başarısız olsun, ben de “bakın ikinci tayin de başarısız oldu” diye yazı yazayım, başarısızlığa zil takıp oynayayım peşinde değilim.
Terör iç ve dış destekli.
Terör Türkiye’yi yakıyor.
Bu yangının sönmesi gerekiyor.
Türk Ordusu teröre iç desteğin önünü kesmek için elinden geleni yapıyor. Tayyip Erdoğan’ın kendisi teröre dış desteği durduramadığı için bugün “Ey dünya Diyarbakır’daki patlamayı da gör” diyerek avunan, dövünen lider durumuna düştü. Askeri helikopter dış desteğin terör örgütüne verdiği silahla düşürüldü. Binali Yıldırım, terörün dış desteğini nasıl kesecek?
Haydi Binali!
Kes dış desteği.
Terör çıkıp gitsin.
Gönlümüze sen gir.

*  *  *

Binali Yıldırım köprü yaptı.
Hızlı tren yaptı.
Marmaray’ı yaptı.
Otoyol yaptı.
Boğaz’a tüp geçiş yaptı.
4.5G yaptı.
Bunların hepsini; “Dış Borç-Dış Müteahhit Firma- Havuzcu Yerli Yandaş Şirket” bularak yaptı. Yani dış parayla, pahalı faturayla yaptı. Terörün dış desteğini kesmek için ne yapacak? Terörü bitirmek için dış askeri kuvvet mi bulacak? Bizim bilmediğimiz bir çözüm mühendisliği mi buldu?
Haydi Binali!