Türkiye zaten dindar bir ülke: anneler, babalar, dedeler, nineler, gelenekler, düşünce biçimleri... Anlayacağınız. Allah inancında bir gevşeme yok. Yine de Cumhurbaşkanı, her fırsatta; değme hafızların eline su dökemeyeceği yetkinlikte Kuran okuyor ve özellikle kendisi Kuran okurken TRT1’de canlı olarak yayınlanma fırsatları da önceden hazırlanmış oluyor. Ayrıca “dindar nesil yetiştirme tornası” her alanda tam kapasiteyle işlemekte.
Senin dinin sana!
Benim dinim bana!
Bir yanda; “Allah’ın dilediği yerde kulun iradesi askıya alınır” diyen yoldan gidenler, diğer yanda “kişi kendi kaderini kendi yazar. İnsan kendi eylemlerinin yaratıcısıdır” diyen çizgiyi benimseyip yürüyenler.
Anadolu neler gördü!
Şeyhler.
Dervişler.
Müritler.
Yol göstericiler.
Tarikatlar.
Sahtekar softalar.
Anadolu binlerce yıl denemiş, dinlemiş, sınamış ve sonunda “en iyi yol medeniyettir”demişken; dindar nesil yetiştirme tornasının tam kapasite çalıştığı son 14 yılın sonunda şu günlerde bir “Mehdi bezirganlığı” da peydahlandı.

* * *

Ankara’da “bilirkişilerin sahtekar çıkması” üzerine açılmış bir dava görülürken davanın hakimi, avukatlara haber vermeden duruşma gününü öne çekti ve bu dava ile ilgisi alakası olmadığı halde Fetullah Gülen’i Mehdi kabul eden karar aldı.
Türkiye’nin geldiği nokta!
Mahkeme kararıyla Mehdi!
Bu nasıl oluyor?
Cumhurbaşkanı TRT1’de canlı yayın en güzel sesli Kuran okuma yarışmasına çıkmış gibi görüntüsü verince Ankara’da 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz de; ülkemizin geldiği bu kıvamdan güç bulmuş olmalı ki; “Asa’yı Musa Fetullah Gülen Hoca ile birlikte ortaya çıkacak ve daha sonra Hz. İsa Aleyhisselam dünyaya gelecek. Ve mehdinin arkasında namaza duracak” kararı alabiliyor.
Hz. İsa dirilmiş.
Ankara’da camiye gelmiş.
Mehdi Fetullah önde.
Hz. İsa arkada.
Namaza durmuşlar.
Hukuk mezunu hakim buna inanıyor. Olayı kaynağından öğrenip yazan arkadaşımız Saygı Öztürk’ün haberine göre, bu karar Yargıtay’ın çabası ile “yok hükmünde” sayılmış ve hakim de FETÖ’cü diye tutuklanıp içeriye tıkılmış.

* * *

Sevinelim!
Bu FETÖ’cü hakim mehdisini hapiste buldu ama ülkemiz öylesine keskin dini tornadan geçirildi ve gelecek yıl ilkbaharda bir seçim olursa oylar çoğalsın diye Cumhurbaşkanı, dünyanın en güzel Kuran okuyan hafızından daha güzel Kuran okurken TRT1’de canlı yayına bile çıkartıldı ki, semaya doğru havalanan havalanana. Yine bizim gazeteden muhabir Kemal Elibol’un kaynağından öğrenip yazdığı başka bir habere göre, O.D adlı bir başka hakim de ifadesinde rüyasını anlattı: “Bir gün sabaha karşı evimin ortasında halı üzerinde oturuyorum. Birden yanıma Fetullah Gülen hocaefendi geldi. Sırtıma vurup “Peygamber efendimize komşu olacaksın” dedi. Bu sözlerden sonra semaya doğru havalandım...”
Yine sevinelim!
Bu hakim de hapiste.
Durmadan sevinelim!
Cumhurbaşkanımız TRT1’de en güzel Kuran okuyan hafızdan daha güzel kuran okuyor ve kıyametin kopması işaretlerinden biri olan Mehdi’nin çıkması günü de yakın değil.
Önümüzde seçim var.

Adalet hüküm giydi!

Babası ünlü bir rejisör ve çok zengin biri olmasaydı, oğlu sarhoş olup gecenin bir vaktinde çok pahalı bir otomobille son hızla polisi ezip öldürdükten sonra “rüzgar gibi hapisten” çıkamayacaktı. Babası zengin biri olmasaydı, ölen polisin yakınları davadan çekilmeyecekti. Suçlu salıverilirse adalet hapse girer. Vicdanlarda adalet hüküm giydi.