“Allah ile kitap ile aldatmanın” sermayesi tükenmiş olmalı. Sıra geldi Atatürk ile aldatmaya. Atatürk de “Yeni Türkiye” demişti. Biz de “Yeni Türkiye” diyoruz.  Atatürk’ün anladığı, anlattığı, kurduğu “Yeni Türkiye” ile sizin değiştirip bozmaya çalıştığınız, “Yeni Türkiye” arasında benzerlik, yakınlık, beraberlik, bütünlük yok.
Taban tabana zıt!
Mürekkebi bile kurumadı.
Daha bir ay önceydi.
Burdur’un Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmekte olan Mahmut Bayram adlı badem bıyıklı bir öğretmen kendi sitesine başı türbanla örtülü ve tesettüre girmiş bir kadın fotoğrafı koydu. Altına şunu yazdı: “Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir. (Hadis-i Şerif Tirmizi 111)”
Diyanet açıklama yaptı.
Böyle bir hadis yoktur.
Yani adam yalancıdır.
Siz ne yaptınız?
Ne önemi var dediniz!
Adamı ödüllendirdiniz.

*  *  *

Bu kafadaki bir adamı Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü’ne; 1’inci derece kadrolu ve 3600 ek göstergeli asaleten atadınız. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzalı olarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Atatürk’ün “Yeni Türkiye’sinde”  Burdur gibi bir kentin Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yalandan hadis uydurarak kadınları sokağa başı açık çıktıkları için “zina yapmış sayan”  ve kadınları “Allah ile aldatmaya” kalkan bu medeniyetsiz kafaya yer yoktu.
Değil Müdür olmak.
Hademe bile olamazdı.
Atatürk ne yaptı?
Başını bağlamış 4 yaşındaki kızların bir imamın önünde oturarak dini eğitim görmelerini doğru bulmadı.  Laik Milli Eğitim Modeli geliştirdi. Atatürk’ün “Yeni Türkiye’sinde” başları bağlı 4 yaşında kızların bir imamın önünde diz çökmüş eğitim alırken fotoğrafları yayınlanamazdı. Sizin “Yeni Türkiye’nizde her gün bu tür fotoğrafları TV’lerden izler olduk. Atatürk’ün “Yeni Türkiye’sinde” 20 yaşında öğretmen kızlar;  Çalıkuşu olup Türkiye’nin en ücra köylerine öğretmen olarak gittiler. Başları açık, modern giyimli ve aydınlanmacı ve medeniyet taşıyıcıları oldular.
Atatürk kadını çarşaftan çıkardı.
Siz kadınları türbana soktunuz.
Türbana girmeyen kadın için, sokağa çıkınca erkeklerin şehvetini tahrik ediyor, “zina yapmış sayılır” diye hadis uyduranları da Milli Eğitim Müdürü yaptınız. Sizin “Yeni Türkiye’niz” ile Atatürk’ün “Yeni Türkiye’si arasında bugün milyonlarca Çalıkuşu farkı var.
Atatürk!
Çalı kuşlarıyla..
Gurur duyardı.
Siz:
Türbanlı bacılarla.
Gurur içindesiniz.

*  *  *

Atatürk’ün “Yeni Türkiye” sinde  Burdur’a Milli Eğitim Müdürü olmak için hadis uydurmaya ihtiyaç yoktu.  İlahiyatçı İhsan Eliaçık’ın verdiği bilgiye göre sizin “Yeni Türkiye”nizde  “Peygamberimiz Hz. Muhammed şöyle buyurdu” diyerek uydurulan hadis sayısı 2.5 milyonu geçti.
Demek istiyorum ki:
Atatürk ile aldatamazsınız.
Atatürk’ün ‘yeni’si laikti.
Siz laik olamıyorsunuz.