Öz ayrı. Biçim ayrı. Öz ile biçim aynı olsaydı. Hiç bilme, araştırmaya, şüphelenmeye gerek kalmazdı. Otorite ne söylüyorsa inanırdık: Öyle bir anlatılıyor ki; Sanki Fethullah Gülen, Amerika’da CIA’in laboratuvarında “bir FETÖ virüsü olarak” üretildi, cam tüp içinde bir gece Türkiye’ye getirilip Erzurum’da Alvarlı İmam’ın eline bırakıldı. Hain virüs oradan büyüye serpile gelip bugün FETÖ oldu. Öyle mi?
Büyük yalan.
Biçime saplanma.
Özü yitirme.
Tarikatlara bakın!
Neler söylediler, neler:

* * *

Tesettürün kaldırılması, Latin harflerinin kullanılması maneviyata bir saldırıdır. Tarikat başkanı efendi, hazret, muhteremdir. Müritler, kahraman fedailerdir. Din ile devlet işlerini birbirinden ayırmak cahilane ve garazkâranedir. Kurtuluş Savaşı’nı Atatürk değil din adamları başlattı. Atatürk’ün asmadığı hoca kalmadı, orospu çoğaldı, Türk kızları tiyatroda oyuncu oldu.
KADİRİLER TARİKATI:
Muhammediye.
Galibiler.
İcmalciler.
Tillocular.

* * *

İman, amel, inanç, sevap, günahtan kaçma, sevap işlemeyi tarikat öğretir, gözetir. Tarikat sır saklamak ve şeyhe kesin itaat demektir. Muhterem Hocaefendi, velidir, evliyadır.  Laiklik dinsizliktir. Laikliği kabul etmek Hristiyan taklitçiliğidir. Seni taklitçi seni!  İhyayı dinle olur şu milletin ihyası.
NAKŞİBENDİLER TARİKATI:
İskenderpaşa Cemaati.
Erenköy Cemaati.
İsmailağa Cemaati.
Menzil Dergahı.
Tufancılar.
Zilan Cemaati.
Süleymancılar.
Reyhani Tekkesi.
Hazneviler.

* * *

Devlet başkanı “mütedeyyin” olmak zorundadır. Meclis aynı zamanda “hilafet görevini” de görmelidir. Atatürk düzeni ve onun Cumhuriyet yönetimi, İslamiyet’e ve Kur’an’a karşı mücadele eden bir dessası zındıkadır. Nur evlerinden Işık evlerine, nur talebelerinden ışık evi ablalarına, Hava Kuvvetleri imamına hepimizin anası, babası, kardeşleri ona kurban olsun.
NURCULAR TARİKATI:
Yeni Asya.
Yeni Nesil.
Kırkıncı Hoca.
Gülen Cemaati.
Işık Cemaati.
Medzehra.
Zehra Vakfı.
Aczimendiler.
M. Sungur Ağabey.
M. Kurtoğlu Ağabey.

* * *

Şeriata aykırı davranışlar hürriyet konusu olmaz. Mustafa Kemal’in gerçekleştirdiği devrimler, hadislerde gösterilmiş dehşetli ahirzaman, dinsizlik, komünistlik, ifsat komitelerinin faaliyetleridir. Gerçekleştirilen düzen deccalın yırtıcı rejimi, mutlak irtidat düzenidir ve bu düzen Abdülhamit’in tahttan indirilmesiyle başlamıştır.
RUFAİLER TARİKATI:
Çorum Dergahı.
Mevlüt Efendi Dergahı.
Maarifiler.
Antaki

* * *

Efendimizin müritleri “mehdinin”  bunun dışındakiler “deccalın” ordusudur. Büyük Türkiye Müslüman Türkiye olacaktır. Heykel dikmek put perestliktir. Ucubedir. Tükürürüm böyle sanatın içine. Türkçe ezan okunması küfürdür.
HALVETİYE TARİKATI:
Şabaniye.
Cerrahiye.
Uşaki.
İpek yolu.
Ticaniler.

* * *

Bu kadar tarikat bu kafadan, bu yapıdan çıktı. FETÖ, İslamcı akımlarla beslenip büyüdü. İslamcı akımları, 60 yıldır şu partiler: DP, AP, MNP, MSP, REFAH, ANAP ve son 14 yılda da AKP; hoşgörü, sevgi, iman, diyalog, milli görüş, amel, inanç, Türk-İslam sentezi  diye koruyup kollayarak bugünlere getirdi. Sadece FETÖ görmek tuzağa düşmek değil midir? Tüm tarikatların her birinde başka “TÖ” ler gizlenmediğini kim garanti edebilir?