Avrupa itiyor, Rusya çekiyor. Fransa itiyor, Çin çekiyor. ABD itiyor, Hindistan çekiyor. Almanya itiyor, Kazakistan çekiyor. Batı ile Doğu arasında sıkıştı. Hukukun üstünlüğü ile despotun ilkelliği arasında tercihe zorlandı.
Yalnız ülkem.
Güzel ülkem.
Kimin dost, kimin düşman olduğu belli değil Ortadoğu batağına çekildi. Dün Ortadoğu batağında Suriye’de Esad’ın uçakları, Türk Ordusu’nu kurşunladı. 3 şehit. 16 yaralı. Rusya ile İran, Türkiye’yi Şangay İş Birliği Örgütü’ne çağırıyor fakat Ortadoğu bataklığında destek verdikleri Esad, Türk Ordusu’na saldırıyor.
Çağırıyor.
Arkalıyor.
Yüreklendiriyor.
Sonra Esad’a vurduruyor.
Dost görünüyor.
Düşmanlık yapıyor.
Burası Ortadoğu. Ortadoğu bataklığının ne tür pusular, hainlikler, ihanetler, küçük ve büyük hesaplarla harmanlandığını 100 yıl önceden görmüş ve bu görüşe dayanarak; “yurtta sulh- cihanda sulh” demiş ülkem.
Yalnız ülkem.
Güzel ülkem.

*  *  *

Ortadoğu bataklığında yetiştirilip büyütülen terör, dün Adana Valiliği Otoparkı’na patlayıcı yüklü otomobil koydu. Sabah iş başı saatlerinde patlattı. 2 vatandaşımız hayatını yitirdi. 21 vatandaş yaralı.
Besliyor.
Büyütüyor.
Koruyor.
Eğitiyor.
Teröristin adına “kurtuluş savaşçısı” diyor. Türkiye’nin haritasını küçültmek için saldırtıyor. Dost görünüyor. Müttefik sayılıyor. Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini bozmayı hedef seçmişleri silahla, parayla, askeri malzeme ve bilgiyle destekliyor. Dün Şırnak’da Cudi Dağı bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 askerimiz daha şehit oldu. Batı’dır, hukuktur, yüksek adalettir, yüksek ahlaktır, yüksek teknolojidir, yüksek gelişmedir, yüksek medeniyettir. Batı, kendisine yüksek medeniyet diye sarılmış Türkiye’nin birliğine, Ortadoğu bataklığından peydahlanmışları saldırtıyor.
Yalnız ülkem.
Güzel ülkem.
Dün Ankara’da “kırmızı alarm” vardı. Başbakan, Genelkurmay Başkanı buluştular. Suriye’de Türk Ordusu’na atılan bombaları konuştular. Ortadoğu bataklığı kızıştıkça, kaynadıkça Ankara da her gün kırmızı alarm pozisyonu doğuyor.

*  *  *

Brüksel Türkiye’yi itiyor.
Şangay Türkiye’yi çekiyor.
Türkiye, Batı ile Doğu arasına sıkıştı. Sıkıştırıldı. Ortadoğu’nun yeniden paylaşım kapışmasında Türkiye Rusya ile ABD arasında seçim yapmaya zorlandı. Türkiye’yi 14 yıldır yönetenler, ülkeyi “Avrupa Birliği ile Şangay İşbirliği arasında tercihe zorlanma noktasına” getirmeyi başardılar. Yani Türkiye’nin ABD önderliğindeki Batı’dan (Avrupa Birliği’nden) kopmasını ve Rusya ile Çin önderliğindeki Doğu’ya (Şangay İşbirliği Örgütü) yamanmasını üstün başarı, millilik, yerlilik, dindarlık diye sunuyorlar. Türkiye’nin petrolü yok. Doğal gazı yok. Dışarıya satacak kalitede kömürü de yok. Rusya’nın önerisiyle  Şangay İşbirliği Örgütü, “Türkiye’yi 2017 yılı Enerji Kulübü dönem başkanı” ilan etti. Dalga geçer gibi... Türkiye Şangay’a tam üye değil, henüz diyalog üyesi. Fakat enerji kulübü başkanlığı verildi. NATO Genel Sekreteri de, “Şangay İşbirliği’ne girerseniz NATO’dan atılırsınız” tehdidi yaptı.

*  *  *

Yalnız ülkem.
Güzel ülkem.
Aldatılan ülkem.
Medeniyet, yüksek hukuk, yüksek adalet, yüksek demokrasi, yüksek
insan hakları, yüksek ifade özgürlüğü ile tek adamlık, despotluk, düşük hukuk, düşük adalet, düşük demokrasi, düşük insan hakları, düşük ifade özgürlüğü arasında tercih yapmaya zorlanan ülkem.