Her gün sabah 06’da uyanırım, 07’de evden çıkarım. Dün sabah evden çıktım. Bizim mahalle bakkalı, elinde yastık kılıfı koşa koşa gidiyor.
Hey bakkal baba!
Ne bu acelen?
Bankaya koşuyorum.
Bankalar açılmadı ama!
Sıraya gireceğim. Yastık altındaki dolarlarımı çıkardım. Yastığı da kılıfından çıkardım. Kılıfı dolar torbası yaptım. Dolarları kılıfa doldurdum. Bankaya bozdurmaya gidiyorum. TV’yi aç. Göreceksin. İkinci Kurtuluş Savaşı başlattık.
Aman dikkatli ol.
Etraf fena!
Çarpmasınlar seni.
Bakkalın sözünü dinledim, sabah yürüyüşünden vaz geçtim. Eve geri döndüm. TV’yi açtım. Bizim bakkal haklı. TV’ler yıkılıyor! 25 kanalın 25’i de “Son Dakika-Canlı Yayın”dalar. Cumhurbaşkanı, Üsküdar Kısıklı’daki evinden çıkıyor, yüzü gülmekte... Karadeniz bölgesi motifleri işlenmiş bir yastık kılıfını ağzından büzüp torba haline getirmiş. Elinde tutuyor. Demek ki, bizim bakkal gördü örnek aldı.
TV muhabiri mikrofonu uzattı.
- Sayın Cumhurbaşkanım!
- Ne diyeceksiniz!
- Biz Erdoğan ailesi olarak yastık altındaki dolarlarımızı “örnek alınsın” diye bozdurmaya karar verdik. İşte bu gördüğünüz yastık kılıfına doldurduk. Bankaya gidiyorum. Dolarlarımızı, milli Türk parası liraya çevireceğim. Faizciler ile Türkiye’nin süper güç olmasını çekemedikleri için bu kez doları yükseltip darbe yapmaya kalkan dış mihraklar ile iç hainlerin iştahlarını kursaklarına gömeceğiz.
Bu İkinci Kurtuluş Savaşı’dır.

*  *  *

TV muhabirleri.
Korkunç hızlı haberciler!
Kameralar Ankara’ya dönüyor.
Ekranda bu kez Başbakan!
Onun da sağ elinde, ağızını büzüp torba haline getirdiği yastık kılıfı. Fakat kılıfın üstündeki el işleme motifler farklı; Erzincan-Erzurum yöresinin...
TV muhabiri mikrofonu uzattı.
- Sayın Başbakanım!
- Biz Yıldırım ailesi olarak yastık altındaki dolarlarımızı TL’ye geçireceğiz. Halkımız “örnek alsın, bizi izlesin” diye bozdurmaya götürüyorum. “1 ülkede 2 para” olmaz. Hem TL ve hem dolar ikisini de “tasarruf ve borçlanma aleti” milli para yapmışlar. Yüksek faizciler, sıcak paracılar, TL’ye güvenmeyip “Dolara iman edenler” ekonomimizi bu hale getirdi. Şimdi doları hızla yükseltip liderimiz sayın Cumhurbaşkanımızı ekonomik darbe ile indirmek istiyorlar.
- Kim istiyor efendim?
- İç ve dış düşmanlar.
Nasıl ki, Birinci Kurtuluş Savaşı’nda bu yoksul halkımız, elindeki kazması, dirgeni, yabası ile iç hainler ve dış emperyalistlere karşı Birinci Kurtuluş Savaşı’nı verdi, şimdi bu yoksul halkımız elindeki dolar torbalarıyla İkinci Kurtuluş Savaşı’nı başlattı.

*  *  *

TV ekranları aniden döndü.
Merkeze bağlandı.
Tekrar canlı yayına geçti.
Bir baktım.
Orta yaş üstü birisi.
Şiir okuyor.
Bu vatan!
Toprağın kara bağrında!
Tarih boyunca.
Sıra dağlar gibi duranlarındır.
Zor günde, dar günde.
Dolarlarını bozduranlarındır.
Ne kadar da içten, yürekten, vurgulu okuyor. Kim bu? “Milletin anasının a….na koyacağız” diyen devlet ihalesi alma rekortmeni işadamı. Elinde yastık kılıfından torbası, şiir okuyarak “dolar bozdurup 2. Kurtuluş Savaşı’na” er olarak katılıyor. TV’lerde ekran, bir ana masaya dönüyor, tekrar canlı yayına bağlanıyor. Bu kez; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Karun olmaya değil Harun olmaya” diyerek elinde yastık kılıfından bozma dolar torbasını gösteriyor. Yanında Cüppeli Ahmet Hoca... Onun da yanında Ankara Belediye Başkanı... Onun da yanında İstanbul Belediye Başkanı... Havuz medyası patronları... Havuz medyası başyazarları... Ellerinde yastık kılıfından bozma dolar torbaları... Bankaların önü mahşer günü...
Yastık altını boşaltan.
Kılıftan torba yapmış.
Bankaya koşmuş.
Dolarlar bozduruluyor.

*  *  *

Dün 1 Dolar: 3. 52 TL idi.
Bugün 1 Dolar: 1 TL’ye düştü.
Uyandım, saat sabah 06.
Yataktayım.
Günlerden pazartesi.
Yani bugün.
Meğer rüya görmüşüm.
Rüyam, gerçek olur.
İnşallah!