Çok tu­haf şey­ler olu­yor.
Za­ten 14 yıl­dır her şey çok tu­haf di­ye­bi­lir­si­niz, ama yok, bun­lar ger­çek­ten çok çok tu­haf !
15 Tem­muz Ge­ce­si 250 şe­hit ver­di­ği­miz dar­be­yi araş­tır­ma ko­mis­yo­nu­nun ba­şın­da, es­ki bir Ce­ma­at­çi AK­P’­li ve­kil var.
Ko­mis­yon, araş­tır­mak için de­ğil, ger­çek­le­ri ört­mek için ça­ba sar­f e­di­yor. Ta­nık­lık­la­rı­na baş­vu­ru­lan­lar “e­sas abi­le­r” de­ğil, en esas olan­lar za­ten gel­mi­yo­r… Baş­la­tı­lan ca­dı avı, me­de­ni dün­ya­nın en yo­ğun bi­çim­de dik­ka­ti­ni ve tep­ki­si­ni çe­ke­cek kap­sam­da iler­li­yor.
Cum­hu­ri­ye­t’­e, FE­TÖ­’den yar­gı­lan­mış bir sav­cı ta­ra­fın­dan ya­pı­lan ope­ras­yon, tek sa­tır şid­det yan­lı­sı yaz­ma­mış olan çok de­ğer­li ya­zar­la­ra “mü­eb­bet ha­pi­s” is­te­me­k…
Se­çil­miş ve­kil­le­ri hap­se gön­de­rip, idam ce­za­sı­nı sü­rek­li gün­dem­de tu­ta­rak AB sü­reç­le­ri­ni açık­ça bal­ta­la­ma­k…
Ay­nı gün için­de Yıl­maz Öz­dil ve Ba­rış Peh­li­va­n’­a “ha­ber yap­tık­la­rı­” için so­ruş­tur­ma baş­la­tıp, öğ­le­den son­ra so­ruş­tur­ma­nın “yan­lış­lık­la­” açıl­dı­ğı­nı du­yur­ma­k…
Hep­si, Er­ge­ne­kon ve Bal­yoz sü­reç­le­rin­de ku­ru­lan “kum­pa­s”­la­rın ‘ay­nı­sı­nın tıp­kı­sı­’ !
Şim­di so­ru şu : Bü­tün bu “su­yu bu­lan­dır­ma­la­rı” dar­be­yi ba­şa­ra­ma­yan krip­to FE­TÖ­’cü­ler mi ya­pı­yor? Yok­sa, ken­di­le­ri de en az FE­TÖ ka­dar 15 Tem­muz Ge­ce­si ne ol­du­ğu an­la­şıl­ma­sın is­te­yen AKP ik­ti­da­rı mı?
As­lın­da bir üçün­cü se­çe­nek da­ha var, ama onu bu­ra­ya yaz­ma­ya­ca­ğım.
Sa­de­ce bu so­ru­la­rın ya­nı­tı bi­le ta­ri­hin akı­şı­nı de­ğiş­tir­me­ye ye­te­r…

En Büyük Başkan kiminki?


Baş­kan se­çil­di.
Hem de ne­fes ne­fe­se ge­çen bir ya­rı­şın ar­dın­dan, kü­çük bir fark­la­… Ken­di­si de en az ra­ki­bi ka­dar şaş­kın ! O ka­dar ki, ka­bi­ne­si­ne ni­te­lik­li adam bu­la­mı­yor. Kı­zı­nı, Ba­kan yap­ma­yı dü­şü­nü­yor.
Dış po­li­ti­ka di­yor­lar, 3-4 ha­ma­si ya­nıt dı­şın­da bir viz­yo­nu yok. Eko­no­mi so­ru­lu­yor “o­ra­dan ke­se­ce­ğim, bun­la­rı ata­ca­ğı­m” di­ye or­ta­ya sal­lı­yor.
Kam­pan­ya sı­ra­sın­da çok ra­di­kal, çok güç­lü va­at­ler ver­miş­ti, tü­mü­nün “ger­çek­çi­” ol­ma­dı­ğı an­la­şıl­dı. Ne hik­met­se bu va­at­le­ri in­ter­net si­te­si ve Twit­ter ad­re­sin­den “yan­lış­lık­la­” sil­miş !
Her gün ül­ke­de gös­te­ri­ler olu­yor, in­san­lar el­le­rin­de “bu be­nim baş­ka­n­ım de­ği­l” pan­kart­la­rıy­la yü­rü­yor, ba­ğı­rı­yor.
Ba­zı eya­let­ler­de mer­ke­zi yö­ne­tim­den ay­rıl­mak is­ti­yo­ruz ta­le­biy­le kam­pan­ya­lar baş­la­tıl­dı, mil­yon­lar­ca in­san im­za at­tı.
No­bel ödül­lü ya­zar­lar, ay­dın­lar, sa­nat­çı­lar ül­ke­yi terk et­me­yi dü­şü­nü­yor, bir­ka­çı bu­nun­la il­gi­li du­yu­ru ya­pıp git­ti bi­le !
Ül­ke va­tan­daş­la­rı in­ter­net­te en çok “han­gi ül­ke­ler na­sıl göç­men alı­yo­r” so­ru­su­nun ya­nı­tı­nı arı­yor.
Bü­tün bun­lar, Ame­ri­ka Bir­le­şik Dev­let­le­ri­’n­de ya­şa­nı­yor.
Biz­den fark­lı ola­rak pro­tes­to­cu­la­ra, açık­la­ma ya­pan ay­dın­la­ra, ağır eleş­ti­ri­ler ya­zan ga­ze­te­ci­le­re do­ku­nul­mu­yor, kim­se hap­se atıl­mı­yor, dün­ya­nın en ba­şa­rı­lı üni­ver­si­te­le­ri “rek­tö­rü kim ata­ya­cak?” di­ye en­di­şe duy­mu­yo­r…
Ha­di bir dü­şü­ne­lim şim­di, biz de baş­kan­lık sis­te­mi­ne geç­ti­ği­miz­de, en­se far­kıy­la “is­te­di­ği­niz de­ğil, is­te­me­di­ği­niz ada­y” di­rek­si­yo­na ge­çer­se ne ola­cak?
Me­se­la “bu be­nim baş­ka­nım de­ği­l” di­ye so­kak­la­ra çı­ka­bi­le­cek mi­si­niz? Bir ko­ca şe­hir ayak­la­nıp “biz ay­rıl­mak is­ti­yo­ru­z” di­ye­bi­le­cek mi? Dün­ya­nın en ün­lü, No­bel­li ya­zar­la­rı­nız “be­nim için bu ül­ke bit­miş­ti­r” der­se ses­siz­ce din­le­ye­bi­le­cek mi­si­niz? Ga­ze­te­ler “Tür­ki­ye çıl­dır­mış ol­ma­lı­” di­ye man­şet atar­sa, ba­sın öz­gür­lü­ğü kap­sa­mı­na gi­re­cek mi?

Çok Sev­dim


Ba­rış Yar­ka­daş. Mes­lek­ta­şı­mız, ga­ze­te­ci. Şim­di­ler­le CHP mil­let­ve­ki­li. Bu­gün­ler­de ne­ye ca­nım sı­kıl­sa, ne­ye is­yan ede­cek ol­sam, ora­da o var ! Elin­de bir pan­kart, ya da bir açık­la­ma, hep ça­lı­şı­yor. Bi­ri­le­ri­nin be­ni tem­sil et­ti­ği­ni his­set­mek gü­zel!

Te­pem At­tı


TSK ön­ce “Or­du Mil­let El Ele­” di­ye hal­kı 10 Ka­sım için Anıt­ka­bi­r’­e ça­ğır­dı. Son­ra da 10 Ka­sım gü­nü son sa­ni­ye­de “p­ro­vo­kas­yo­n” ris­ki ne­de­niy­le ip­tal et­ti!
Kar­de­şim, TSK’­ya mı kal­dı bu çağ­rı­yı yap­mak? Mil­let gön­lün­den gi­di­yor za­ten, gi­der, gi­de­cek. İn­san­la­rı kor­ku­tup yo­lun­dan çe­vi­re­ce­ği­ne, sen ön­ce ka­rar­ga­hı­na
sa­hip çık!

Bir So­ru


Bir Emi­ne Ül­ker Tar­han var­dı, sa­hi, ne ol­du ona?

Bak kızım


Her zaman kendine dürüst ol. Sana gerçekleri anlatacak tek kişi odur!