Bil­mi­yo­rum, bel­ki de gün­de­mi de­ğiş­tir­me­ye ça­lı­şı­yor­lar.
Çün­kü in­san ger­çek­ten de, bu ik­ti­da­rın, kur­ban­la­rı te­ca­vüz­cü­le­ri ile ev­len­dir­me ça­ba­sı­nı baş­ka hiç­bir bi­çim­de açık­la­ya­mı­yor!
Hiç­bir vic­da­na sığ­ma­ya­cak bir re­zil­lik bu.
Yıl­lar­dır, ya­zı­yo­ruz, ya­şı­yo­ruz, bu mem­le­ke­tin en bü­yük ve en de­rin so­runu ka­dın me­se­le­si­dir.
Top­lum­sal ba­rış da eko­no­mik kal­kın­ma da si­ya­sal İs­la­mın pa­laz­lan­ma­sı, hat­ta FE­TÖ te­rö­riz­mi de as­lın­da ka­dın ko­nu­su­na bağ­lı­dır, ora­dan bes­le­nir.
Ço­cuk ge­lin­ler, kız ço­cuk­la­rı­nın eği­til­me­me­si, ka­dın­la­rın eve, hat­ta bi­rer ba­şör­tü­sü­nün al­tı­na “ka­pa­tıl­ma­sı­”, so­kak­lar­da­ki şid­det, TV’­ler­de her gün iz­le­di­ği­niz sa­kil­lik­ler, hep­si ama hep­si ay­nı zin­ci­rin hal­ka­la­rı.
O zin­cir, bu son ya­sa ta­sa­rı­sıy­la ar­tık bo­ğu­yor bi­zi, ne­fes ala­maz, bu ül­ke­de ya­şa­ya­maz ha­le ge­ti­ri­yor.

* * *

Bir ta­raf­ta bu iğ­renç, çağ dı­şı ya­sa­yı Mec­lis gün­de­mi­ne ge­ti­ri­yor­lar, bir ta­raf­tan da “ka­dı­na çö­züm­le­r” adı al­tın­da ka­dı­nı kent ya­şa­mın­dan da­ha da uzak tu­ta­cak yol­lar arı­yor­lar.
Me­se­la ge­ce­le­ri, Be­le­di­ye Oto­büs­le­ri ev­le­ri­ne gü­ven­le va­ra­bil­sin­ler di­ye ka­dın­la­rı is­te­dik­le­ri yer­de in­di­re­cek­miş, 3 gün­dür bu­nu an­la­tı­yor­lar her yer­de.
Şa­ka mı­sı­nız siz ya!
Ya­ni di­yor­su­nuz ki “ey ka­dın­lar, so­kak­lar si­zin için teh­li­ke­ler­le do­lu, iyi­si mi siz ev­den çık­ma­yın.”
Bu son “te­ca­vüz­cün­le ev­le­n” ya­sa­sı­nı da Baş­ba­kan şöy­le sa­vun­du bi­li­yor­su­nuz “Tür­ki­ye­’de çok ço­cuk ge­lin var­mış, bi­ri­le­ri şi­ka­yet­çi olun­ca bu ev­li­lik­ler­de sı­kın­tı çı­kı­yor­muş,
ko­ca­lar hap­se gi­ri­yor­muş, bu bir top­lum­sal ya­ra olu­yor­mu­ş”!
Ha­di ya!
Ye­min ede­rim, ak­lı­mı­zı ka­çı­ra­ca­ğız bu ül­ke­de.
Asıl top­lum­sal ya­ra, re­şit ol­ma­yan kız ço­cuk­la­rı­nın “ge­le­ne­k” adı al­tın­da ko­ca ko­ca adam­la­rın al­tı­na ve­ril­me­si. Sen ön­ce onu çöz!

* * *

Bu ül­ke­de bir ka­dın ön­ce ken­di be­de­nin­den nef­ret et­me­yi öğ­re­nir.
Kah­ka­ha­sın­dan, saç­la­rın­dan, gö­ğüs­le­rin­den, hat­ta ayak­la­rın­dan nef­ret ede­rek bü­yür kız ço­cuk­la­rı­…
Çün­kü bi­lir­ler ki “be­den­le­ri­” tüm kö­tü­lük­le­rin mer­ke­zi­dir, ne ka­dar gü­zel, tat­lı, mut­lu­lar­sa, o ka­dar ar­tar teh­li­ke.
Gün ge­lir, bir genç kız ola­rak ken­di be­de­ni­niz­den iğ­ren­me­ye baş­lar­sı­nız.
Eş za­man­lı ola­rak er­kek­le­re nef­re­ti­niz
ge­li­şir, öy­le ya, bu be­de­ne kas­te­de­cek olan on­lar­dır!
Ve ni­ha­yet er­kek­ler de ka­dın­lar­dan nef­ret et­me­ye baş­lar, ka­dın­lar ol­maz­sa iç­le­rin­de­ki “şey­ta­n”­la mü­ca­de­le da­ha ko­lay ola­cak­tır çün­kü­...

* * *

Bü­tün kü­für­ler hep ka­dın­la­rı aşa­ğı­lar bu ül­ke­de.
Cum­hur­baş­ka­nı­’nın “ka­dın baş­da­nış­ma­nı­” bi­le Av­ru­pa ül­ke­le­ri­ne öf­ke­si­ni “dik­ta­tör anan­dı­r” ya­za­rak ifa­de et­ti, dü­şü­nün!
İş­te bu nef­ret zin­ci­ri bu ül­ke­yi ya­şan­maz ha­le ge­tir­di ar­tık.
Sos­yal med­ya­da ko­lu­nuz gö­zük­se, iki di­zi­niz açık­ta ol­sa ak­lı­nı­za gel­me­ye­cek iğ­renç­lik­te me­saj­lar ya­ğı­yor DM ku­tu­la­rın­dan.
Bir ken­tin so­kak­la­rın­da di­le­di­ği­niz gi­bi yü­rü­ye­mez­si­niz, gü­le­mez­si­niz.
Şid­de­tin ner­den na­sıl ge­le­ce­ği­ni tah­min bi­le ede­mez­si­niz.
Ve yet­mez­miş gi­bi tüm pis­lik­ler “ba­sın ya­sa­ğı­” zır­hı­nın ar­ka­sın­da ya­şan­ma­ya de­vam edi­yor. 19 Ka­sım ( ya­ni dün ) dün­ya­da Ço­cu­ğa Kar­şı İs­tis­ma­rı Ön­le­me Gü­nü ola­rak anılıyor.
Tür­ki­ye­’nin bu gü­ne kat­kı­sı ise, 2016 yı­lın­da mi­de bu­lan­dı­ran bu ya­sa ta­sa­rı­sı ol­du.
Söy­ler mi­si­niz, te­ca­vüz­cü­le­ri ile ev­len­miş ço­cuk­lar ül­ke­sin­den na­sıl bir ge­le­cek bek­li­yor­su­nuz?
Ama ya­pa­ma­ya­cak­sı­nız, bu ül­ke­nin ka­dın­la­rı si­ze en­gel ola­cak, ola­ca­ğız. Hem de ne pa­ha­sı­na olur­sa ol­sun!

BAK KIZIM

Cesaret, iyimserlikle birleştiğinde büyük bir güce dönüşür. Öfkeyle birleştiğinde ise, önce seni yıkar. Cesaretini gülümsemene göm, sana yakışan odur.