Bir “ortak miting” sabahına daha uyanmış bulunuyoruz.
Bugün CHP ve MHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak Yenikapı’daki “Demokrasi Mitingi”ne katılacak.
Darbeye karşı olduklarını, Türkiye’nin “birleşince çok güzel” olduğunu bir kez daha vurgulayacaklar.
Ya sonra ? Sonra ne olacak ?
Memleketin bunca çözüm bekleyen sorunları varken, OHAL gündemdeyken siyasi partilerin “demokrasi nöbeti”nin ötesinde bu ülkeye söyleyecekleri ne var ?
Mesela Bahçeli MHP seçmenine AKP’den farklı ne söylüyor ? Daha bir ay önce kurultay ve genel başkan tartışmalarıyla gündemde olan MHP’nin Türkiye vizyonu nedir ?
Mesela Kılıçdaroğlu, CHP seçmenine nasıl bir Türkiye anlatıyor ? Gazetecilere telefon açıp “mitinge gideyim mi gitmeyeyim mi ?” diye sormanın dışında bu ülkenin gençlerine ne vaat ediyor ?
Demokrasi, her şeyden önce “çok seslilik, çok fikirlilik” demektir.
Son 10 yıldır din üzerinden, inanç üzerinden, her türlü kimlik üzerinden Türkiye’yi “aynılaştırmaya” çalışan, birbirine benzemeyenleri “vatan haini, edep düşmanı, Batı hayranı, dinsiz imansız” ilan eden bir anlayış vardı.
Demokrasi nöbeti tutacaksak, sadece darbe karşıtı olduğumuz için değil, asıl bu anlayışa karşı olduğumuz için tutmalıyız.
Son lafım da sabahtan akşama “meydanlara çıkın” diye insanlara baskı yapan kafaya : Kardeşim, sen farkında değilsin belki ama biz zaten yıllardır “demokrasi nöbetindeyiz” bu ülkede !
Yazılarımızla, bayramlarda Anıtkabir’i doldurmamızla, dini siyasete alet edenlere “yapmayın” çağrımızla, kadın erkek eşitliği için verdiğimiz mücadele ile özgür basın için verdiğimiz gayretle....
O nöbet, “bir adamı kurtarmak” için tutulmaz canım kardeşim, bir ülkenin geleceği için tutulur.
Daha fazla özgürlük, daha fazla eşitlik için tutulur.
Bugün bir yenisini daha göreceğimiz “meydan mitingleri” memlekete daha fazla özgürlük, daha fazla eşitlik getirecek mi ?
Bekleyip, göreceğiz.

HDP Yenikapı’da neden yok ?

Andy Ar şirketi “darbe sonrası meydanlarda kim vardı?” sorusuna yanıt aramak için bir araştırma yapmış, sonuçlar ilgimi çekti : “Darbe girişimi sonrası sokağa çıktım” diyenlerin yüzde 37.7’si CHP’li, yüzde 58’i HDP’li, yüzde 65’i de MHP’liymiş.
Yani en çok HDP’liler sokaktaymış.
Çözüm Süreci müsameresini yıllardır sahneye koyanlar, Yenikapı mitinglerinde HDP’yi istemiyor.
Benim de HDP’nin “PKK’lı” söylemlerine tahammülüm yok ! Ama o soruyu da yine ben sorayım : Darbe bulutu dağılıp, ülkenin gerçekleri ile yüzyüze kaldığımızda, bu konu nasıl gündeme gelecek ?
Bilen varsa, duymak isterim.

35

Deniz kızları kupa için yarıştı 

Haberini ilk olarak ŞIK ekimizin verdiği Türkiye’nin ilk kadın yelken kupası geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.
Ne yazık ki ben katılamadım ama çok keyifli bir kupa yaşanmış, anlattılar !
Kıyasıya yarışan takımlar arasından , üç günün sonunda kupayı kazanan Türk Telekom olmuş.
Üstelik daha önce kadın yelken takımları olmamasına karşın, ilk kez Deniz Kızı Kupası için bir araya gelerek bu başarıyı göstermişler.
Garanti Bankası ikinci, Arçelik üçüncü olmuş.
Rüzgara yelken açan tüm kadınları kutluyorum. Hayatlarında da rüzgarları hep kolayına, pruvaları neta olsun !

BAK KIZIM

Çok zarif bir biçimde, dünyayı sarsabilirsin...