Amerika’nın Georgia Eyaleti’nde uyuyan eşcinsel bir çiftin üzerine kaynar su döktüğü için sanık 40 yıl hapis cezasına çarptırılmış.
Bu haberden çıkardığım iki sonuç var.
Kendinden olmayanları yok etmek isteyen yobaz zihniyet dünyanın her yerinde mevcut. Bu zihniyet maalesef nefret dolu ve sadece zarar vererek huzur buluyor.
Ancak işlenen suçun bedeli insana değer veren toplumlarla, insan olmanın hiç bir değer taşımadığı toplumlar arasında değişiyor.
Sizce Türkiye’de böyle bir suça ne ceza verilir?
Geçenlerde transseksüel olduğu için hunharca katledilen Hande Kader’in, suçluları yakalandığında ne ceza alacaklar acaba?
Yakalanacaklar mı orası da meçhul!

* * *

Aslında bu yobaz zihniyete giden yol ufaktan hoşgörüsüzlüklerle başlıyor. O böyle yapıyor ben öyle yapmıyorum. Onun saçı açık benim kapalı.
Aynı Allah’a bile ibadet etsen kendi gibi etmediğin zaman sen başkasın, dışlanmalısın.
Saç sakal sorun, kıyafet sorun, din sorun, ırk sorun, cinsiyet sorun, özel hayatın sorun. Tuttuğun futbol takımı bile sorun.
Aslında hepsi bir güç oyunu, bir kimlik kazanma savaşı.
Birinin diğerlerinden daha üstün daha iyi olma meselesi.
Güç meselesi güç.
Ben daha iyiyim, benim dediğim olacak meselesi!
Tabii bu hırs her insanda yok ancak bu tür hırsı olanlar diğer zayıf ve bilgisiz olanları etkileri altına alıp kullanmaya başlayınca işte karşımıza tarikatlar, terör örgütleri çıkıyor.
Bu insanları yok etmek mümkün değil, ancak eğitimle azaltıp daha etkisiz hale getirebiliriz.
Yobazlığın panzehri kendini sevmek ve hoşgörü...
Eğitimsiz sevgi ne yazık ki içinde hoşgörü barındırmıyor. İnsanları, hayvanları, doğayı, hatta Allah’ı bile daha iyi sevebilmek için önce eğitim şart.

Saygı eğitimle kazanılır

Saygı da eğitimle kazandığımız bir kavram.
Bu o kadar önemli bir erdem ki, saygısız sevginin bile değeri yok.
Mesela engelli vatandaşlarımıza gösterdiğimiz saygı bizim ne kadar eğitimli bir toplum olduğumuzun göstergesi sayılabilir.
Hiç alışveriş merkezlerinde engelliler için ayrılmış bölümlere park edenlere dikkat ettiniz mi?
Araba alabilecek kadar varlığa sahip ama engelli vatandaşlarımıza hiç değilse bir nebze kolaylık sağlamaya yardımcı olacak kadar saygıdan yoksun.
Hangi okulu bitirdiğinin hiç bir önemi yok. Çünkü maalesef okullarda sadece ezbere dayalı öğretim yapılıyor, eğitimden eser yok!
Demek ailede de eğitim görmemiş!
İşte size ülkemiz insanının eğitim durumu! Yani acınacak halimiz!