Günümüzde internet, şehirlerde yaşayan herkesin vazgeçilmezi…
Böyle olunca da internet servisi sağlayan telekomünikasyon şirketlerinin gözü para hırsıyla dönüyor tabii.
Reklamlarda “HD kalitesinde kesintisiz film izle...”, “Işık hızında internet ...”, “Yükleniyor ikonuna veda edin...” gibi sloganlarla insanları tuzağa düşürüyorlar.
Hepsi yalan!

kadin-panik-shutterstock_420521428

“HD kalitesinde film izleyin” diyor ama kullanıcılara ortalama 3-4 saatlik HD kalitesinde video izlediklerinde tüm aylık AKK (Adil Kullanım Kotası) haklarının biteceğini, ardından internetten bir resim indirirken bile zorlanacaklarını söylemiyorlar!
Çoğu insan böyle bir kotanın olduğundan bile habersiz!
Size ‘sınırsız’ diye vaat edilen hızlı internet, ayda ortalama 5-6 saat için geçerli. Tüm filmleri reklamlardaki gibi iyi kalitede izlerseniz iki veya üç film seyrettikten sonra kotanızı dolduracaksınız.
Ayın geri kalanında da son derece yavaş bir internetle boğuşup duracaksınız!

*  *  *

‘Limitsiz’ ibaresini kullanarak, kotalı yani bir bakıma limitli interneti pazarlayıp, hem fiyatları düşük gösterip, hem de ilk etapta habersiz kullanıcıya sanki sınırsız internet veriyormuş gibi yaparak milleti kazıklıyorlar!
Evet, kota aşımında servis kesilmiyor ama kesilmekten de beter oluyor. “Neden böyle bir kota var?” diye sorduğunuzda, güya başkalarının haklarını koruyorlarmış!
Bir de her ülkede Adil Kullanım Kotası olduğunu söylüyorlar.
Bu da yalan!
Ben Türkiye dışında hiçbir Avrupa ülkesinde böyle bir uydurmaca duymadım.

*  *  *

Burası Türkiye, sözün bittiği, insancıkların her gün ezildiği, hırpalandığı, aldatıldığı ülke…
Bu ülkede insanları kandırıp sömürmeye doyamadıkları gibi insanlar da sömürülmeye doymuyor!
Hani nerede tüketici hakları?
Basbayağı yalan yanlış beyanla reklam yapıp insanları tuzağa düşürüyorlar!
Keşke bu sınırlı paketlerin yanına da gerçek sınırsız bir seçenekle doğrusunu söyleyerek, ama öyle küçücük yazılarla, gizli saklı yerlerde değil, açıkça anlatarak, makul bir fiyat politikasıyla hizmet sunsalar insanlara…
Hiç değilse kazandıkları parayı hak etseler!

60 milyon lira ile neler yapılmaz ki?


Ay bir haftada güzel bir şeyler yazamayacak mıyım? Yılbaşı geliyor, neler yapsak, nerelere gitsek falan gibi. Sonra bazı okuyucularım şikayet ediyor, “Hep eleştiriyorsunuz” diyorlar.
Maalesef güzel bir şeyler yazacak heves bırakmıyorlar ki!
Neyse, bu yılbaşı Milli Piyango büyük ikramiyesi tam 60 milyon Türk Lirası’ymış.
Neler neler yapılmaz ki bu parayla?

resimid_2815421

Büyük ikramiyeyle 200 bin lira değerinde 300 normal, 350 bin lira değerinde 171 lüks daire ya da 600 bin lira değerinde 100 villa satın alınabiliyormuş!
Gayrimenkullerden aylık ortalama 450 bin lira kira geliri elde edilebiliyormuş. Yani aylık kira gelirinizle bile her ay yeni bir ev alabileceksiniz.
İstediğiniz her şeyi yapabileceksiniz… Birçok kişiye yardım edebileceksiniz… Hayal etmesi bile güzel ama… Sadece ‘hayal’ işte!
“İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar” denir ya… Öyle bir şey!