Türkiye Liseliler Birliği (TLB) adında yurtsever gençlerden kurulu bir sivil toplum örgütü var.
“Daha aydınlık bir Türkiye için” sloganıyla ülkesine sahip çıkan bu birliği, Bodrum ve Eminönü olaylarından hatırlıyorum.
Kuzey Irak’ta Amerikalılar tarafından Türk asker ve subaylarının başına ahlâksızca çuval geçirilmesinin ardından bu gençler:
“Biz de nerede Amerikan askeri görürsek başına çuval geçireceğiz” diye yemin etmişlerdi.
İlk eylemi Bodrum’da gerçekleştirdiler. Limana demirleyen Amerikan savaş gemisinden çıkan askerlerin bazılarını çarşıda yakalayan Türkiye Liseliler Birliği’ne mensup gençler, onların başlarına çuval geçirerek:
“Go home” (Evine git) diye bağırdılar.
Amerikan elçiliğinin şikâyeti üzerine yakalanıp 16 yıl hapis istemi ile yargılanan bu gençler, sonunda beraat ettiler. Açıklamaları:
“Beraat kararı ulusumuzun yüreğine su serpmiştir. Gerisini Amerikan emperyalistleri ve işbirlikçileri düşünsün!” şeklinde oldu.

* * *

İkinci olay İstanbul Eminönü’nde gerçekleşti.
Sarayburnu’nda bekleyen Amerikan savaş gemisinden karaya çıkan Amerikalı askerleri, Eminönü iskelesinde yakalayan gençler onların başlarına yine Bodrum’daki gibi çuval geçirerek:
“Yankee go home” (Amerikalı evine git)... Sizleri katil olarak tanımlıyoruz. Topraklarımızdan defolup gitmenizi istiyoruz ve sizi protesto hakkımızı kullanıyoruz” diye bağırdılar.

* * *

Ankara Valiliği’nin OHAL Kanunu’nun verdiği yetkiye dayanarak 30 Kasım’a kadar her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasaklamasına ilk tepki işte bu Türkiye Liseliler Birliği’nden geldi.
Ülke sorunlarıyla yakından ilgilenen bu gençler “Daha aydınlık Türkiye” için umut veriyor.
Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Başkanı Bora Çelik, Ankara Valiliği’nden esen soğuk rüzgârlara karşı şu açıklamayı yaptı:

* * *

“Bugün Türkiye içeride ve dışarıda bir savaş halinde. Bir yanda devletin her kademesinde yuvalanan ve vatan bütünlüğümüze kasteden, geleceğimizi çalmaya çalışan FETÖ var. Bir yanda da şehirlerimizde bombalar patlatan, Mehmetçiğimize kahpece pusular kuran, ABD’nin ‘kara gücüm’ dediği PKK/PYD var. Hepsinin amacı vatanı parçalamak ve egemenliğimizi elimizden almaktır.
Emperyalizm, bölücü terör örgütlerini kullanarak korku iklimi yaratıp sokaklara çıkamayan, bayramlarını kutlamaktan korkan bir millet yaratmaya çalışıyor. Ancak biz, 93 yıl önce nasıl emperyalizme karşı zaferler kazanıp Cumhuriyetimizi ilan ettiysek, bugün de aynı heyecanla, aynı coşkuyla Cumhuriyetimizi kutlayacağız.
Ankara Valiliği’nin aldığı karar doğru değildir. Bu karar PKK’nın, FETÖ’nün ve ABD emperyalizminin ekmeğine yağ sürmektir.
29 Ekim’de polisimizle, askerimizle, gencimizle yaşlımızla hep beraber Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Hatta Valimizi de kararını geri çekerek milletimizle birlikte Ata’mıza yürümeye davet ediyoruz.”

İnsaf et Başbakan Bey!


Başbakan Binali Yıldırım “Her şeyi dolara bağlamanın bir anlamı yok. Dolar yükseldi, dolar alçaldı. Piyasa şartları neyi gerektiriyorsa o olacak” diyor.
Ne güzel sözler, değil mi? İyi de, Başbakan böylece kendi kendisiyle çelişkiye düşmedi mi?
Ülkede her şey dolara bağlı Binali Bey... Neredeyse umumi tuvaletler bile dolara endeksli olacak. Binali Bey’in hükümetinin Ulaştırma Bakanlığı köprülerdeki geçişleri dolara endeksledi, Başbakan bunu bilmiyor mu?
Avrasya Tüneli geçişi 4 dolar + KDV,
Yavuz Sultan Selim Köprüsü 3 dolar + KDV,
Osmangazi Köprüsü 35 dolar + KDV,
İnsaf et Sayın Başbakan... Ülkede her şey dövize bağlı iken vatandaş “Dolardan bana ne!” diyebilir mi?

Tebessüm

“Kekeme okulu!”


Delikanlının biri yolda Temel’i çevirmiş.
Bir şey soracak ama kekelediği için, utanıyor, sıkılıyor, soramıyor...
Temel “Acele etme hemşerim” demiş “Ben beklerim...”
Delikanlı nihayet kendisini toparlayarak:
“Affedersiniz efendim, bir adres soracaktım da...” diye kekelemiş.
Temel, “Sor tabii... Biliyorsam söylerim.” demiş.
Delikanlı elindeki kâğıdı göstererek sormuş:
“Acaba bu kâğıtta adresi yazılı Kekeme Okulu’na nasıl gidebilirim?”
Temel:
“İyi de hemşerim” demiş “Sen çok güzel kekeliyorsun, okulu ne yapacaksın?”

GÜNÜN SÖZÜ


Akılsız kişi küfrederek sadece içini boşaltır, mücadeleyi kazanamaz!

1