MHP’de kazan kaynamaya devam ediyor.
Kongre süreci, yetkisiz olduğu ileri sürülen iki yerel mahkeme tarafından durduruldu.
Bu, pek hukuki bir duruma benzemiyor. Olayda, MHP Genel Merkezi’nin başvurusu kadar, AKP’li Adalet Bakanı’nın da etkisi olduğu iddia ediliyor.
Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan “MHP Tüzük Kurultayı, Adalet Bakanı’nın meselesi haline gelmiştir ve bu, kararın nasıl bir ortamda alındığını göstermektedir” diyor ve ekliyor:
“MHP’yi PKK’lıların gerisinde bırakan bir yapı var. Buna itiraz etmeyelim mi? Ülkücüler, MHP’nin bu durumuna itiraz ediyor ve yönetimin değişmesini istiyor.”
Sinan Oğan haklı ama, iktidar partisi AKP, MHP’nin başkan değiştirerek güçlenmesini istemiyor. MHP ne kadar güçsüz olursa, AKP’nin o kadar işine geliyor çünkü.
 
*  *  *
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gelişen olayların bir erken seçimi gösterdiği görüşünde... “Biz, iktidarın bir baskın erken seçimine hazırlanmaya başladık bile” diyor.
AKP, Meclis’teki sayısal üstünlüğü ile böyle bir erken seçim kararı alabilir. İşine gelir çünkü... MHP’yi daha zayıf bir halde yakalayamaz!
Bir erken genel seçim halinde MHP ve HDP’nin bu yapılarıyla baraj altında kalmaları kuvvetli bir ihtimaldir.
O zaman Meclis’e sadece iki parti girer. AKP ile CHP... Ve AKP, 400’e yakın milletvekili ile ülkenin tam hâkimi olur. Yapılan hesap bu!
Kongreyi yapmamakta direnen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anlaşılan AKP’ye son bir kıyak yapıp siyasete veda etmek niyetinde!
Bakalım AKP tüm destekleri karşılığında ona ne zaman madalya verecek?
 
Hava Kuvvetlerimizi neden kullanamıyoruz?
 
Kilis halkı hâlâ diken üstünde... Her an tepelerine inecek roketleri beklemekten perişan oldular... Herkesin sinir sistemi bozuldu.
Peki, devlet ne yapıyor? Efendim, “Fırtına obüsleri” ile, misliyle cevap veriyormuşuz...
Geçin onu efendiler, geçin... 
Kilis’teki yöneticiler hep AKP’li... 1 Kasım seçimlerinde Kilis halkı AKP’ye yüzde 65.6 oy vermişti... Şimdi doğal olarak halk AKP’den çare bekliyor ama boşuna...
AKP’li yönetim Kilislilere sadece şu tavsiyede bulunuyor:
“Abdestsiz dışarı çıkmayın!” 
Yani “IŞİD füzeleriyle ölürseniz, bari cenabet gitmeyin!” demek istiyorlar.
 
*  *  *
 
Kilis halkının derdini, oy vermedikleri CHP’nin bir milletvekili Meclis’e taşıdı.
İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Kilis’e yönelik kanlı roket saldırıları konusunda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın cevaplandırması istemiyle bir önerge vererek:
“Güçlü imha kudretine sahip Hava Kuvvetlerimize IŞİD katillerini yok etmek için gereken emir ve talimatları neden vermiyorsunuz?” diye sordu ve ekledi:
“Türk Hava Kuvvetlerini göklerde akrobasi yapan Türk Yıldızları fonksiyonuna indirgeyen, Rus uçağının düşürülmüş olması hadisesinden mi kaynaklanıyor?”
Bu sözler bir gerçeğin ifadesi... Tabii ki öyle... Suriye hava sahasına girersek, Rusya S-300 füzeleri ile uçaklarımızı düşürür diye endişe ettiğimizden Hava Kuvvetleri’mizi IŞİD çapulcularına karşı bile kullanamaz hale geldik. Yazık!
 
Bugün tatsız bir 1 Mayıs!
 
AKP, bizim anlı şanlı sendika liderlerini boyun eğdirdi ve işçilerin 1 Mayıs bayramını Taksim’de kutlamasını engelledi.
AKP’nin, dini bayramlar dışında her bayrama alerjisi var!
İktidarın emrindeki valiler, 23 Nisan gibi 1 Mayıs’ı da gölgede bırakmak için ellerinden geleni yaptılar.
Bayramlar, topluma moral verir, insanları millet yapar, bireylerin birbirlerine kenetlenmesine ve yurt sevgisinin güçlenmesine vesile olur.
Anlaşılan, AKP’liler için bunun hiçbir önemi yok!
 
*  *  *
 
İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın  sönük geçmesi için Bakırköy Pazar Yeri’ni tahsis etti, sendikacılar da bunu kabul etti.
Valilik, “Olay çıkar” diye Taksim Meydanı’nda kutlama yapılmasına izin vermedi. Peki Bakırköy Pazar Yeri’nde olay çıkmaz mı?
Tedbir alınmazsa, her yerde olay çıkabilir.
Bugün, polis tam kadrosuyla tetikte olacak ve Taksim çevresinde çok sıkı önlemler alacak. Taksim meydanına giden Beşiktaş, Şişli, Osmanbey, Kabataş ve Tarlabaşı yollarına girmek kesinlikle yasak!
Dileriz 1 Mayıs Bayramı olaysız ve uygar bir biçimde kutlanır.
 
Günün Sözü
Bir ülkede salaklar çok olmasaydı, kurnazlar nasıl lüks yaşarlardı?