AKP iktidarını sarsacak olan MHP Kongresi ne zaman yapılacak?
Tarihi kavga sürüyor!
Olay iki yönden tarihi...
1) MHP’nin tarihinde böyle abuk sabuk, akıl dışı bir kavga görülmemiştir.
2) Kavganın sebebi tarihte anlaşamamak!
Muhalifler “Kongre 19 Haziran’da yapılacak” derken, Genel Merkez bin dereden su getirerek güçlük üstüne güçlük çıkarıyor ve “Kongre ille de 10 Temmuz’da olacak” diye dayatıyor! Düşündükleri bir sürpriz, bir oyun var galiba!
Hani “Korku dağları bekliyor” derler ya... Anlaşılan, MHP Genel Merkezi’ni de kongre korkusu bekliyor ve bir takım acil çareler aranıyor.
Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve diğerleri, kabadayılığı elden bırakmıyor ama bir yandan da titriyorlar.
Fazla kafaya takmasınlar. Klasik sözdür; korkunun ecele faydası olmaz!

*  *  *

MHP’li muhalifler ne âlemde?
Genel Başkan adaylarına (Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın’dan sonra) iki isim daha katıldı.
Süleyman Sazak ve Hüseyin Sözlü.
Süleyman Sazak, teröristler tarafından şehit edilen MHP’li eski önemli bakanlardan Gün Sazak’ın oğlu... Aileden ülkücü, dengeli, değerli bir isim.
Hüseyin Sözlü ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı. O da değerli bir isim...
Hüseyin Sözlü birkaç gün önce terör bölgesi Şırnak’ın Uludere Komando Tugayı’na gitti ve dev bir bayrak direği diktirdi. Bu direkte 8x12 metre ebadında büyük bayraklar dalgalanacak.
Hüseyin Sözlü “Bayrak ve vatan için canını feda eden şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz.” diyor.

*  *  *

Kamuoyunda en çok sözü edilen Genel Başkan adayı Meral Akşener’in yurt gezilerini Yeniçağ yazarları adım adım izliyor. Ben de durumu onların yazılarından takip ediyorum.
Meral Akşener, yelkenlerini güçlü bir rüzgârla şişirmiş, hızla ilerliyor. Eğer genel başkanı halk seçseydi “Banko favori” denirdi. Fakat Ümit Özdağ’ın bir sözü geliyor aklıma... Bir görüşmemizde:
“MHP’nin yeni genel başkanını halk değil, kongre delegeleri seçecek. Son karar
kongrenin” demişti.
Sözün özü: Başkanlık seçimini hangi aday kazanırsa kazansın, MHP’nin gücünün iktidar partisi AKP’yi korkutacak düzeye geleceğine inanıyorum. Bu yüzden iktidar, Devlet Bahçeli’nin koltuğunu kaybetmesini istemiyor!

Vefa dediğin nedir ki?


Nur içinde yat sevgili arkadaşım Bedri...
Seni unutmadık...
Evet sevgili okurlar, ülkemizin en büyük karikatüristlerinden Bedri Koraman’ı, önceki gün, ölümünün birinci yılında Bodrum Torba’daki mezarının başında andık.
Vefa dediğin nedir ki? Sadece bir kelime!
Sağlığında Bedri’nin çevresinde fır dönenler, anma töreninde yoktu.
Kimler vardı? Karikatüristler Derneği Başkanı Metin Peker, ünlü spor karikatüristi Mesut Yavuz ve İstanbul’dan gelen 20’den fazla genç ve yaşlı, vefalı karikatürist.
Bedri’nin eşi Nil Koraman, New York’tan gelen oğlu Murat Koraman, kızı Şule Gerger, basın şehidi Abdi İpekçi’nin eşi Sibel İpekçi, oğlu Sedat İpekçi, sanatçı olarak bir tek
şarkıcı Fedon...
Koraman ailesinin akrabaları, yakınları, komşuları oradaydı tabii ki...
Koca basın dünyasından ise (ben ve birkaç görevli muhabir hariç) tek kişi yoktu.
CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da söz verdiği halde anma törenine gelmedi. Herhalde geçerli bir mazereti vardır.

*  *  *

Bedri Koraman’ın eşi Nil Hanım aradan geçen bir yıla rağmen hâlâ hüzünlüydü. Bedri için şöyle dedi:
“Tam 48 yıllık hayat arkadaşım. Her zaman sevecen, her zaman neşeli, her zaman insancıldı. Kimseyi kırmazdı. ‘Ben dünya insanıyım, mezarımın başına ‘Burada bir dünya vatandaşı yatıyor, diye yazın’ derdi. Şimdi onun vasiyetini yerine getirmenin gönül huzuru içindeyim.”

TEBESSÜM


Kafa kafaya...


Bir trafik kazası ihbarı alan polisler olay yerine gelirler.
Kaza yerinde ağızları burunları dağılmış, kafaları yarılmış iki kazazedeyi yerde inleyerek yatarken görürler. Ancak... Kaza kurbanlarının kullandığı iki arabada da en ufak bir çizik bile yoktur.
Polis, kazaya uğrayanlardan birinin yanına yaklaşıp olayın nasıl olduğunu sorar.
Yaralı Temel anlatır:
“Hava çok sisli idi. Önümü göremiyordum. Yan camdan başımı çıkartmış, yol çizgilerine bakarak gidiyordum. Meğerse bu salak da karşı taraftan öyle geliyormuş!”

Günün Sözü
Allah’ın tokadının sedası yoktur ama vurduğu zaman da devası yoktur!

11rahmibey(30cm)