Aylardır yazıp çiziyorum. Başbakan’a sesleniyorum, Dışişleri Bakanına “Neden bu kadar vurdumduymaz oluyorsunuz?” diyorum, muhalefet partilerine “Siz neredesiniz?” diye soruyorum.
İktidardan hiç ses seda yok! İşgal edilen adalar vatan toprakları değil sanki.
Böyle umursamaz bir yönetim olursa, bu ülkede günün birinde her şeyimizi kaybedebiliriz!
Önceki gün, onurlu bir ses yükseldi...
“Hoop, ne oluyor?” dedi âdeta... Yunanlıların Ege’de işgal ettiği Türk adaları konusunu Meclis’e taşıdı.
CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Dışişleri Bakanı’nın cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

* * *

Önergede özetle şunlar soruluyor:
* Türk karasularında bulunan 16 adanın 2004 yılından beri Yunanistan tarafından işgal edildiğine dair haberler doğru mudur?
* 6 millik Türk karasuları içerisinde yer almasına rağmen; Koyun Adası, Venedik Kayalıkları ile Keçi Adası, Eşek Adası, Hurşit, Fornoz, Nergizçik, Bulamaç adaları ile Kalimnoz, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık Adaları ve Girit Adası etrafındaki diğer 5 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiği doğru mudur?
* Eğer bu iddialar doğru ise, Bakanlığınız/Hükümetinizce bu işgalin sona erdirilmesi açısından ne gibi girişimlerde bulunulmuştur?
* Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 1936 yılında devlet envanterine kaydedilen bu adaların (vatan topraklarının) egemenliğinden vazgeçmiş midir?”

* * *

Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara’nın bu sorularına Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun vereceği cevabı bekliyorum.
Bakalım Dışişleri Bakanımız yine kuzuların sessizliğine mi bürünecek?

Alçakça bir cinayet!

Ankaralı işadamı Ali Kayum, alçakça bir cinayete kurban gitti.
Onu çok yakından tanırdım. Adam gibi adam, insan gibi insandı. Dost canlısıydı. Hayırsever kişiliğiyle tanınıyor, birçok öğrenci okutuyordu.
Cuma namazına gitmek için otomobiline bindiği sırada, kar maskeli bir kişi hızla yaklaşıp, otomobilin camından peş peşe ateş ederek hayırsever işadamını öldürdü.
Polis, bu kişinin, Ali Kayum’un yeğeni Birnur Dere’nin 2 yıl önce boşandığı eski kocası Dr. Gürol Arabacı olduğunu tespit etti, cinayet zanlısı olaydan sonra derhal yakalanarak tutuklandı.
Cinayet sebebinin, Ali Kayum’un, boşanma olayı sırasında yeğenine avukat tutması olduğu belirtiliyor.
Toplum olarak bir cinnet geçiriyoruz sanki...
İncir çekirdeğini bile doldurmayacak sudan sebepler nedeniyle insanlar vurulup öldürülüyor. Hayırsever işadamı da, gözü dönmüş, çılgın bir katilin kurbanı oldu.
Ali Kayum’un kederli aile mensupları ile eşi Birgül Hanım’a ve kızı Begüm Kayum’a başsağlığı, yaptığı iyiliklerle anılacak olan Ali Kayum’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın.

Çuvala karşılık çuval!

13 yıl önce Kuzey Irak’da Amerikalı edepsizler, Türk asker ve subaylarının kafalarına çuval geçirirken, ne yazık ki, ülkemizi yönetenler, bu aşağılamayla kaldı.
Yunanlılar Ege Denizi’nde adalarımızı işgal ediyor, iktidarımız garip bir şekilde yine sessiz kalıyor.
Gelen de, giden de ensemize bir tokat vuruyor, ağzımızı açmıyoruz!
Neyse ki vatansever gençlerimiz var. Başlarına bir sürü dert açılacağını bildikleri halde onurlu tepkilerini gösteriyorlar.

* * *

2003 yılında Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin ardından Türkiye Gençlik Birliği üyeleri “Nerede Amerikan askeri görürsek, başına çuval geçireceğiz. Amerikan askerlerinin bu topraklarda rahatça gezmesine izin vermeyeceğiz” diye ant içmişti.
İlk çuval eylemi 19 Ekim 2011 günü Bodrum’da gerçekleşmiş, TGB üyeleri “Yankee go home!” sloganıyla Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmişti.

* * *

Bu eylemi yapan protestocular yakalanarak adliyeye verildi.
TGB üyesi gençler “Türk askerinin onurunu kırmak isteyenlerin biz de onurlarını kırarız” diyordu. Bu eylem için istenen ceza 8 yıl hapisti!
Beş yıla yakın süren dava önceki gün sonuçlandı. Bodrum 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi yargılanan 8 genç için de beraat kararı verdi.

Gü­nün Sö­zü

Yaşanan hayatta hiçbir şey, acıdan daha hızlı gelemez!