Defalarca yazdım. Fakat iktidarımız, duvar gibi sessiz!
Ege Denizi artık bir Yunan gölü haline geliyor, adalarımız bir bir elden gidiyor, bizim iktidar ise tribünlerdeki seyirciler gibi oturmuş izliyor!
Nedir bu vurdumduymazlık?
Ege Denizi’ndeki 16 Türk adası ve 150 kadar kayalık Yunanistan’ın işgali altında... E. Albay Ümit Yalım 17’nci adamızın da gitmek üzere olduğunu haber verdi.
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri olan Ümit Yalım, Ege konusunu en iyi bilen uzmanlarımızdan birdir. Yolladığı mailde şöyle diyor:

* * *

“Rus uçağının hava sahamızı ihlalinden bir gün önce Yunanistan’a ait Cougar tipi askeri helikopter, Bodrum bölgesinde Türk hava sahasına 2 mil girerek, bir saat süreyle hava sahamızı ihlal etti.
Rus uçağının ihlaline sert tepki veren AKP iktidarı, Yunan helikopterinin Türk hava sahasını ihlaline, her zaman olduğu gibi sessiz ve tepkisiz kaldı.
NTV’de yayınlanan Kardak Belgeseli’nin son bölümündeki söylemler, gerçekle bağdaşmamaktadır. Belgesel, internete de konuldu.
Belgeselin son bölümünde ‘Ege’de aidiyeti belirlenmemiş 130’dan fazla ada ve kayalık var. Kardak kayalıklarının kime ait olduğu belli değil’ söylemleri gerçeklerle bağdaşmıyor. Bu konudaki bilgi ve belgeler ekte sunulmuştur.” diyor ve şu internet adresini veriyor:
http://www.reelpiyasalar.com/yazar/umit-yalim/830/kardakta-neler-oluyor/
Dileyenler Ege gerçeğini bu adreste bulabilir.

* * *

Başbakan Davutoğlu’na tekrar sesleniyorum.
17 saniye için Rus uçağını düşürerek 70 yıllık dostluğu bozup Türk ekonomisine ağır darbe vuran bu iktidar, Ege’deki vatan topraklarının zorbaca işgaline daha ne kadar göz yumacak?
Yunanlılar, Türkiye’nin sessiz kalmasından cesaret alarak Ege’yi Yunan gölü haline getiriyor. Bir zaman gelecek, kendi karasularımıza hapsedilmiş olacağız.
İşte o zaman da iş işten geçmiş olacak!
Her konuda atıp tutmak kolay!
Dilin kemiği yok, her şey söylenebilir!
Önemli olan verilen sözleri tutmak ve vatan topraklarını korumaktır.

MHP’de fırtına!

MHP’nin beslemeleri, kendilerine yakışan çirkin sözlerle ona buna saldıradursun, partide kazan kaynıyor!

MHP’li muhaliflerin avukatları “Kurultay çağrı heyeti” oluşturarak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi istemiyle mahkemeye başvurdu.
Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın avukatları ortak hazırladıkları dilekçeyle Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtılar.
Dayanak noktaları, 543 delege noter tasdikli imza ile olağanüstü kurultay istediği halde Genel Merkez’in Siyasi Partiler Kanunu ve Medeni Kanun’u hiçe sayarak bunu kabul etmemesi!

* * *

MHP Genel Merkezi, Genel Başkan Devlet Bahçeli istemediği için “Yasa tanımaz” duruma düşüyor.
Yasaların tanınmadığı yerde anarşi ve kargaşa oluşur. İşte, başta Genel Başkan olmak üzere yönetimin kurultaydan kaçınması koskoca MHP’yi bu duruma düşürdü.
19 yıldır görev yapan Devlet Bahçeli’nin bu duruma düşmesi üzücü bir olaydır.
Şakşakçılar ve kıç yalayıcılar, MHP’nin sağlıklı bir yapıya ulaşmasını isteyenlere hayasızca saldıradursun, son kararı Sulh Hukuk Mahkemesi verecek!
Bu yönetimin yolcu olduğu anlaşılıyor!

ÖNEMLİ NOT:

Eğer bu yönetim değişmezse MHP’nin, üç buçuk yıl sonraki 2019 seçimlerinde yüzde 10 seçim barajı altında kalıp Meclis’e girememe ihtimali çok kuvvetli.
ORG Araştırma Şirketi’nin 27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında 30 büyük şehirde yaptığı ankette MHP’nin oyları yüzde 10’un biraz üstünde çıktı. Yani baraj sınırında! Baraj altına doğru bir gidiş var. Bu, MHP için önemli bir uyarı olmalıdır.

 Te­bes­süm


Kekeme okulu!

Adamın biri kekemedir, adres arar ama bir türlü bulamaz.

Kime sorduysa “Valla ben bilmem hemşerim” cevabını alır.
Bu sırada Temel’i görünce hemen onun yanına gidip kekeleyerek:
“Affedersin hemşerim... Bir adres soracaktım da...” der.
Temel “Sor tabii” diye cevap verir. Adam yine kekeleyerek:
“Bu..ra..larda, bir kekeme oku..lu var..mış... Ne..re..de aca..ba?” diye sorar.
Temel:
“Yahu hemşerim” der “Sen zaten çok iyi kekeliyorsun, okulu ne yapacaksın?”

Gü­nün Sö­zü


Benim ne söylediğim değil, sizin ne anladığınız önemlidir!