Aşk mı kazanacak savaş mı?

konu1


Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel televizyona geri döndü. Her ikisi de en son başarılı işler yapmışlardı ama Halit Ergenç, Kanuni Sultan Süleyman tiplemesiyle bir televizyon ve popüler kültür efsanesine dönüşmüş durumda.
Bu nedenle yeni dizisi ‘Vatanım Sensin’ onun için kritik bir önem taşıyor. Reytingleri iyi geldi ama dizinin akıbetiyle ilgili ancak beşinci bölümü izledikten sonra net bir fikir sahibi olabileceğiz.
Özellikle zamanlaması itibariyle tüm ülkeye hakim milliyetçi duyguları kaşıyan bir yapım ve senaryosunun dili de zaten bu çizgide.
Tabii rekabet Halit Ergenç’e istediği kadar zaman tanımayacak. Lakin tanıtımları dönmeye başlayan ‘Cesur ve Güzel’ dengeleri sarsacağa benziyor.
Çünkü Kıvanç Tatlıtuğ çok da başarılı olamayan son dizisi ‘Kurt Seyit ve Şura’nın intikamını almaya geliyor.
Bu rekabet aslında bir yandan farklı bir alanda da olacak.
Görünüşe göre Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün, eski usul bir aşk dizisiyle karşımıza çıkacak. Dizinin senaristinin Ece Yörenç olması, o çok özlediğim güncel aşk dizisi tonuna geri döneceğimiz anlamına geliyor.
Bu da bizi, izleyicinin gerçekten milli duyguları tırtıklayan bir dizi mi yoksa eski usul klasik aşk dizisini mi tercih ettiği konusunda aydınlatacak diye düşünüyorum. Ki reyting paneli açısından bunu bir sosyal deney gibi de görüyorum.


Kadın dediğin hiçbir şeyi unutmaz!

konu2


Biz biraz daha muhafazakar olduğumuzdan mıdır bilinmez, “Brad Pitt ve Angelina Jolie ayrılığında Jennifer Aniston’dan bahsetmeyi çok sevdik ama Demet Şener-İbrahim Kutluay ayrılığında eski sevgililer cümleye girmedi” diyordum ki Demet Şener’in Demet Akalın’a sosyal medya hesabından acımasızca bir gönderme yaptığı haberini okudum.
Biliyoruz ki ünlü isimlerin takipçileri ileri derecede acımasız olabiliyor. Bu sadece ülkemize de has değil, tüm dünyada böyle... Bir takipçi Demet Şener’e, “Yuva yıkanın yuvası olmazmış” diye başlayan çok acımasız ve çirkin bir yorum yazmış.
Demet Şener de bunu görmezden gelememiş ve karşılığında her yere haber olabilecek bir cevap yazmış: “Yuva olması için ortada resmi olarak evli bir adam...”
Öyle lüzumsuz bir cevap ki gerisini yazasım bile gelmedi.
Bu olayın üzerinden yıllar geçmiş, Demet Akalın hayatını kurmuş, üstelik işinde de çok başarılı olmuş ve yuvasını kurmuş. Uzaktan birlikte çok mutlu göründüğü eşi ve tatlı bir çocuğu var. Üstelik bu konuya dair görebildiğim kadarıyla çıtını da çıkarmamış.
Yıllar önce onu çok ağlatan bir kadın olarak Demet Şener kendi eliyle Pandora’nın kutusunu neden açmış anlayamadım?
Kadın dediğimiz şey asla unutmuyor ve affetmiyor; biliyorum.
Ama durduk yere bunu kaşımak ve herkes bambaşka hayatlar kurup bu konuları küflü sandıklara saklamışken ortaya dökmeyi Demet Şener’e hiç ama hiç yakıştıramadım.