7

Son günlerde sürekli, adalet sistemine olan güvenimizin ne kadar azaldığını gösteren kamuoyu yoklaması sonuçları görüyorum.
Evet, adalete olan güvenimiz sarsıldı. Ama sadece adalet sistemine değil, ülkenin irili ufaklı birçok kurumuna duyduğumuz güven sarsılmakta.
Bu durumda da baş suçlu, performanstan çok iktidara liyakat kriteriyle seçilen görevliler. Bir meselenin ivedilikle çözülmesi için özellikle sosyal medyada büyük kalabalıkların bunu fark etmesi, konu hakkında bağırmaya başlaması, mümkünse çığlık atması gerekiyor.
Görevliler ancak o zaman görevlerinin görev olduğunu hatırlıyor!
Üç gün önce sosyal medyada bir fotoğraf dönmeye başladı. 59 plakalı bir otomobilin arkasına bağlanmış, yerde sürüklenen bir köpeğin fotoğrafı.
O zavallının hakkı ancak hepimiz ses çıkardıktan sonra arandı.
Neyse ki o güzel hayvan yaralanmamış. Ama ona bu zulmü yapan şahıs serbest. Hakkında bir tutanak tutulmuş o kadar...
Her konuda alarmda olmamız gerek. Hayvan haklarından çocuk haklarına hiçbir kurum görev tanımı içindeki canlıların haklarıyla ilgili kendi kendine adım atmıyor çünkü.

6

İnşallah filmdir inşallah komedidir


Yıllardır yazıp duruyorum Şener Şen ile Cem Yılmaz’ı bir komedi filminde görmek istediğimi. Ama Cem Yılmaz’ın yazacağı bir hikayede, günümüz komedi anlayışını yansıtan fakat Arzu Film kriterlerini de taşıyan bir filmde.
Sanırım (umarım) bu rüya gerçek oluyor.
Şener Şen, Yavuz Turgul, Cem Yılmaz, Ozan Güven ve Erol Avcı birlikte bir mekandan çıkarken görüntülenmişler ve sorulardan kaçmışlar. Hislerim beni yanıltmıyorsa, üzerinde henüz tam olarak anlaşamadıkları bir projenin ilk konuşmalarını yapıyorlar.
Başlıkta da dediğim gibi, “İnşallah komedidir, inşallah dizi değildir ve inşallah Cem Yılmaz yazar”.

5

Bu dolgu işine neden taktınız?


Denizi doldurmaya, içine beton dökmeye doyamıyorlar.
Şimdi Bostancı sahilini dolduracaklarmış. Yıllardır bildiğimiz, sevdiğimiz o sahilin görüntüsünü tamamen değiştireceklermiş.
İyi de, sahili olduğu gibi korumak varken betona boğmak neden? O betonun üzerine binlerce metrekare yapı inşa etmek neden? Artık çok mu zor bir kentin sembolü olmuş sahili bozmadan bırakmak?