Halit Ergenç ekranın en karizmatik yüzü

konu1


‘Vatanım Sensin’i iki bölüm izlemeden diziyi yorumlamak istemedim.
Çünkü çekimleri bir ay sürmüş, sinematografisi çok zengin birinci bölümlerden etkileniyoruz ama haftada bir bölüm yetiştirmek zorunda kalan ekip haklı olarak bu alanda kaliteden ödün vermek ve diyaloglara konsantre olmak zorunda kalıyor.
Bu nedenle, ilk bölümünün çok iyi çekildiği fragmanlarından bile anlaşılan dizinin ikinci bölümünü de izledikten sonra bir karar vermek istedim.
Evet, ‘Vatanım Sensin’ bence bu sezon başlayan en iyi iş.
Prodüksiyon, yönetmen, görüntü yönetmeni gerçekten şiir gibi bir iş çıkarıyorlar.
Üstelik ülkeye bugün hakim olan milliyetçi rüzgar da projenin yelkenlerini şişirecek cinsten.
Belki çok iyi yapılmış oyuncu kadrosu seçimine biraz haksızlık olacak ama dizinin en büyük kozu tartışmasız Halit Ergenç.
Bir aktör için en zor şeylerden biri, üzerine oturan, büyük kalabalıkların izlemeye doyamadığı karakteri seyircilere unutturmak ve kariyerine yeni karakterlerle devam edebilmek.
Halit Ergenç, Türk televizyon tarihinin en unutulmaz karakterine alnının akıyla imza attı.
Ve şimdi ‘Vatanım Sensin’ dizisiyle Cevdet olduğuna inandırmaya çalışıyor izleyiciyi. Ve bence ilk iki bölüm itibariyle çok da başarılı görünüyor. Bu performansıyla Kıvanç Tatlıtuğ ile rekabete avantajlı başlıyor.
Sanırım Ergenç için “Bu ülke televizyonlarının en karizmatik aktörü” demek hiç de yanlış olmayacak...


Cem Yılmaz’sız komedi festivali?

konu2


Dün BKM’nin Komedi Festivali’nden bahsetmiştim.
Eğer gelenek haline getirilebilirse ülkenin komedi sahnesine büyük katkı sağlayabilecek bir organizasyon gibi görünüyor. Ama katılımcılar arasında iki büyük eksik var.
Festivale gitmek isteyen bir izleyici olarak Cem Yılmaz ve Tolga Çevik’in neden festivalde yer almadığını çok merak ediyorum.
BKM ile birlikte iyi işler yapmış bu iki ismin böylesi büyük bir etkinlikte yer almaması bence büyük eksiklik. Ya BKM bu iki isimle eskisi kadar iyi anlaşamıyor ya da komedi festivalinden beklentim fazla büyük.


Anne terliği silahmış! Peh...

konu3


Fotoğraf çok komik. Denizlili bir teyzenin elinde lastik terlikle fotoğrafı çekilmiş. Bakışları şaşkın. 62 yaşındaki Şenay Teyze, 38 yaşındaki çocuğuna terlik atmış. Oğul da şikayetçi olunca Cumhuriyet Savcısı terliği silah sayıp, kasten basit yaralamaya teşebbüsten iddianame hazırlamış.
Onca çocuk tacizcisine, kadına şiddet gösterene bu muameleyi yapmayan adaletimizin bir bildiği vardır herhalde. Ama terliği silah kategorisine sokmak nereden baksam bir yere oturmuyor. Anneler, uzun menzilli terlikleri yavaşça yere bırakın bence!