12

Artık kesin eminim, bu ülkede ikna sineması var. Çok büyük oyuncuları, gişesi garanti genç isimleri ikna ediyorsun ve sinema filminle çıkıyorsun ortaya.
Hakkında hayli goygoy yapılan ‘İkimizin Yerine’ filmini izledim hafta sonu. Ve gerçekten sıkıntıdan patladım.
Üstelik Pınar Bulut gibi, tüm zamanlarda en çok sevdiğim dizi olan ‘Ezel’e imza atmış bir senarist, çektiği video kliplere hayran olduğum Umur Turagay, uzun zamandır hasret kaldığım Nejat İşler, hastası olduğum Zerrin Tekindor…
E daha ne olsun, deyip gittim.
Ama film; senaryosunda boşluklar olan, 18 yaşındaki bir kız ile 40 yaşındaki bir adamın neden aşık olduğuna bizi inandıramayan, çekildiği Mudanya’nın gerçeklerine bile yabancı (bakınız, düğünde dudaktan öpüşen 18’lerindeki çift) hikayenin düğümünün çözülmesini elinde böyle iyi oyuncular varken son 15 dakikada diyaloğa yükleyen tatsız tuzsuz bir yapım olmuş.
Filmin parlayan ismi hiç kuşkusuz Zerrin Tekindor. Serenay Sarıkaya da bence ümit vaat ediyor. Eğer bu teklif bolluğu içinde oyunculuğa ve kendine yatırım yapmayı seçer ve eğitimlerle destek olursa, çok iyi bir oyuncuya dönüşebilir. Nejat İşler ise eline verilen malzeme çok sınırlı olduğundan fazla bir şey yapamamış.
Evet, yerli aşk filmi izlemeyi çok özledik ama lütfen yaptığınız işi hiç değilse birkaç kez izleyip sonra çıkarın vizyona…

4


Tekmeci en son tutuklandı mıydı?


Biri söylesin, çünkü ben gerçekten artık tekmeci konusunda ne aşamada olduğumuzu unuttum.
En son salıverildiydi. Ama ondan önce de salıverildiydi. Acaba salıverilip yeniden gözaltına alındıktan sonra, salıverildikten sonra tekrar gözaltına alındı mı?
Ülke gündemi de maşallah olunca ben ipin ucunu kaçırdım…
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
Bir ülkenin pırıl pırıl bir genç kadınının ağzına ayağıyla tekme atan meczubu ince ince kollamaya çalışan adaletine yazıklar olsun.
Bizim psikolojimiz bile bu haldeyken tekmeyi yiyen ve kendisi istemese de hayatına giren o adamla mahkemelerde burun buruna gelen Ayşegül Terzi’nin halini düşünemiyorum bile.
Kızcağız çok tatsız bir açıklama yaptı bu konuda ama ne çare…
Salıvermelere doyamadılar bu kendini ahlak polisi ilan etmiş ne idüğü belirsiz insanı.
Geleceğe dair umutlarım, karanlık bir gecede gökyüzünde görülen bir yıldızın ışığı kadar bile değil artık.