7

Olay Kayseri’de meydana gelmiş. Uzun zamandır bu kadar her detayı diğerinden çirkin bir olay daha görmedim. 24 yaşındaki adam 12 yaşındaki kız çocuğuyla ‘sözlenmiş’. Ne çirkin yahu! 12 yaşındaki bebek sözlenmiş! Dahası da var. Bir gün bu kızcağızla, sözde sözlüsüyle evde yalnız kalmışlar ve adam çocuğu öpmüş. Çocuk annesine şikayet edince de iş mahkemeye kadar gelmiş ve 24 yaşındaki adam tutuklanmış. Sonrasında ise çocuk, güya annesinin baskısıyla bu yalanı söylediği belirtilmiş mahkemede. Ve 24 yaşındayken 12 yaşındaki çocukla sözlenen adam beraat etmiş.
Nasıl olmuşsa olmuş... Yani aslında o kadar yırtındığımız düzenlemenin çıkmasına gerek de yok galiba. Hatta adam hakime “Bizi evlendirin” diyerek yalvarmış. Yani öylesine bir aymazlık var ortada.
Ama gördüğünüz gibi, fiilen de “Beni çocukla evlendirin” diyen adama bir koruma söz konusu. Hani toplumsal mutabakat sağlanıp yeniden gelecekmiş ya Meclis’e o utanç yasası, işte bu adamları yani 12 yaşındaki küçük kızları kendine eş yapmak isteyen adamları korumak için gelecek.
Küçük çocuklarda yani oy veremeyen, velisinin izni olmadan adım atamayan, devletin birey olarak tanımadığı bebeklerde rıza aranacak yeniden.
11 yaşındaki istismar görmüş bebeğe “Rızan var mıydı? Canın istedi mi?” diye soracaklar! Bu konuda nasıl toplumsal mutabakat sağlayacağımızı bilmiyorum.
Eğer o mutabakat sağlanırsa yazıklar olsun hepimize!

6


Küçük bir gölete bile rahat nefes yok!


Bahçeşehir ilk kez tanıtıldığında gölet en hoşuma giden şeylerden biri olmuştu. Biz, oturduğu apartmanda manzara olarak karşı apartmanı görenler için bambaşka bir dünyaydı. Bırakın satın alacak maddi duruma sahip olmayı, kirada yaşayabilmek için bile belli standart sahibi olmanız gerekiyordu. Bahçeşehir bir site değil adeta bir yaşam tarzı sunuyordu insanlara. O günlerde orada yaşayacak param yoktu ama ilk fırsatta reklamlarda gördüğüm göleti ziyarete gitmiştim. Müthişti. Zaman geçti, Bahçeşehir ve etrafını betona kesmekte bir sakınca görmedik yine. Bahçeşehir ve çevresi betondan inim inim inliyor. Ve belli ki dökülen beton yetmemiş, insanlara nefes aldıran gölete de beton dökecekler. Uzun bir süredir Bahçeşehir’de yaşayanların hukuk mücadelesi devam ediyordu. Ve aslında dün çıkan haberlerle sevindiler. Çünkü mahkeme gölete inşaat yapılamayacağına karar verdi. Ama bu habere sevinmesi gereken Esenyurt Belediyesi tam tersi üzülmüş ve itiraz etmiş!
Üstelik itiraz sonuçlanıncaya kadar inşaat devam edebilirmiş belediyeye göre. Yani her zamanki gibi plan iptaline rağmen inşaata devam edecek, itiraz reddedildiğinde inşaat dikilmiş olacak ve geri dönüşü olmayacak. Bu ülkede ağaç olmak da gölet olmak da zor. İnsan olmaktan bahsetmiyorum bile!