Nihayet döndü. Hem de ne olmuşsa eskisinden daha mı yakışıklı ne?
Kıvanç Tatlıtuğ’u yeniden ‘Aşk-ı Memnu’ günlerinde olduğu gibi yani ‘günümüz yakışıklısı’ olarak izlemek ayrı bir keyif.
Ve tabii ki Tatlıtuğ’un yeniden ekrana dönüşünün Ece Yörenç’in de dönüşüne rastlaması güzel bir gelişme.

konu1-2

Açıkçası dizinin kadrosu açıklandığında Tuba Büyüküstün’le nasıl bir ikili olacaklarını tam kestirememiştim. Ama yeni saçı ve artık olgunlaşan görüntüsüyle Tuba da çok yakışmış Kıvanç’a. Dönem işlerinden sıkılan gözüme iyi geldi.

Son dönemde Türk televizyonlarında tanık olduğumuz en büyük kapışmalardan biri de başlamış oldu böylece. Halit Ergenç ve Kıvanç Tatlıtuğ arasındaki kapışmada ilk gece Tatlıtuğ namına bir hayli talihsizdi. Çünkü ‘Vatanım Sensin’ dizisi 10 Kasım’a denk gelen bölümünü yayınlıyordu ve müthiş bir Atatürk sahnesi vardı içinde. Bu da seyircide karşılık buldu. Ama yine de sonuçlar iki dizinin ciddi bir kapışma içinde olacağının habercisi gibi. Reytingi yapım şirketleri düşünsün; ben iki diziyi de çok sevdim.

Sapanca katliamı unutulacak mı?


Söz konusu insanımız olunca bile katliamları unutuyoruz; hele ki dört ayaklı canlarımızın başına gelenleri niye unutmayalım?
Yaklaşık iki hafta önce Sapanca’da bir köpek katliamı yaşandı.

konu2

Sahipli-sahipsiz canlar zehirlendi. Ve o kentin belediye başkanı, “Belediyemizi yedirmeyiz” demek dışında bir girişimde bulunmadı.
Böyle bir katliamı yapanları adalete teslim etmek gibi bir çabası olduğunu da görmüyorum. Geçen hafta bu konuda bir yazı kaleme almıştım, sesleri solukları çıkmadı.
Belli ki unutturmak istiyorlar. Ama biz, hayvanların canını insandan ayırmayanlar sakın unutmayalım ve unutturmayalım.
Evet, tekrar soruyorum: Sapanca katliamının faillerinden haber var mı Sayın Aydın Yılmazer?

Köprü kazıklarımız çeşit çeşit!


SÖZCÜ’den Özlem Güvenli arkadaşımız yazmasa kimsenin haberi olmayacak. Bir vatandaş 100 metrelik yol için 60 kuruş otoyol parası alındığını keşfetmiş; arkadaşımız da bunu haberleştirmiş.

konu3-2

Habere göre otoyolu kullanmayan, sadece İstoç Otomatik gişenin bulunduğu bağlantı yolunun 100 metre gibi komik bir bölümünü kullanmak zorunda kalan vatandaşlardan 65 kuruş para kesiliyormuş. 65 kuruş kulağa çok gelmeyebilir. Ama ayda neredeyse iki milyona yakın para yapıyormuş hesaba göre. Milletin parasıyla müteahhide garanti verenler için çok fazla bir meblağ olmasa gerek ama bizim canımız çıkarak kazandığımız her kuruşumuz basit bir bağlantı yolundan daha değerli.
Ah Deli Dumrul ah!