rahsana

Peşinen söyleyeyim, bu utanç hepimizin falan değil!
Bu utanç, yasalarda tecavüz olarak tanımlanmış, 15 yaş altı çocuklara karşı işlenmiş olan cinsel istismar suçlarını kapatma, tecavüzcüyü hapisten çıkarma ve kurbanıyla evlenme yasasına imza atanlarındır. O geçici maddeye evet oyu verenlerindir.
Ama susmayacağız, yorulmayacağız, nefesimiz tükenene kadar tecavüzü normal sayanlara karşı çıkacağız...
Ama bu işin sonu neye yarayacak bilmiyorum.
Artık ülkemiz 15 yaşın altındakilere önce tecavüz edip sonra da onlarla evlenilebilen bir ülke!
Yaş sınırı olmaksızın ‘büyükler’, 15 yaşın altındaki herhangi bir çocuğa için şehvet duyup (tiksiniyorum) cinsel ilişkiye (adı ne yazık ki artık çocuk istismarı değil!) girerse onunla evlenme hakkına sahip oluyor. Minicik bebekle bile...
Ve işin daha da garibi, Adalet Bakanı hiçbir yasada olmayan ‘küçüğün rızası’ gibi bir kavram türetti ve savundu da savundu minicik bebekleri okul yerine, bana kucağı yerine, tecavüzcüsüyle gerdeğe gönderme fikrini...
Hiç kusura bakmayın, berdel varken, başlıkla kız satın almak varken, ataerkil bir baskıyla zorla evlendirme varken, kız kaçırma varken, bu memlekette böyle geçici bir yasa çıkarmak çocuklara karşı tüm cinsel suçları devlet himayesine almaktır!
Ve bu ayıp da ne yazık ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kucağında yaşanmıştır.
Artık endişe düzeyim korkudan cinnete yakın bir seviyeye yükseldi.
Umarım endişelerimizde bir kez olsun yalnız değilizdir ve dilerim AKP’li kadınlar bir kez olsun bizim yanımızda bu ülkenin yaralı çocuklarını korumak adına seslerini yükseltirler!
Kusura bakmasınlar ama Ensar Vakfı olayında onların seslerini duymadığımız gibi bazıları önüne yattı çocuk istismarcılarının.
Kimi hapisten çıkarmak için bu düzenlemeyi yapıyorlar bilmiyorum ama adeta çocuklarla cinsel ilişkiye girmiş insanlar için bir bedelli kampanyası düzenliyorlar!
Artık tecavüzcüler zorla ve baskıyla kurbanlarının ailelerini evliliğe zorlayabilecek. Kızlar bu evliliklerin yasal süresi dolar dolmaz zorla boşandırılacak. O evlilik süresince görecekleri zulmden bahsetmiyorum bile. Ama çok da şaşırmıyorum.
Hatırlar mısınız bilmem Mardinli bir N.Ç. vardı. 13 yaşındaydı, 26 kişinin düzenli cinsel istismarına maruz kalmıştı. Ve mahkeme, “13 yaşındaki çocuğun rızası var” diyerek sanıklara en alt seviyeden ceza vermişti.
Günlerce ağladık onun için, bağırdık, çağırdık.
Düşünün, bu tecavüz edenlerden biri evlenseydi N.Ç ile, o alt sınırdan ceza bile verilmeyecekti.
Şimdi aynı vakalar yaşanacak. Çünkü bu geçici maddeler bitmeyecek, eksilmeyecek hayatımızdan.
Minicik çocuktan, rızası olabilen ve evliliği, cinsel ilişkiyi anladığı varsayılan bireyler yaratmayı içine sindiren iktidar bunun devamını getirecektir...
Canım çok yanıyor ama bizim yanmamız hiç bir şey.
Bir de tecavüzcünüzle aynı evde yaşamaya, aynı yatakta uyumaya başladığınızı düşünsenize...