Yolcu kabini ilk kez geçen hafta tam olarak sızdı. İnternette sızdırılan fotoğraflarda hayatımda en minimal otomobil kokpitine tanık oldum

s

TESLA 3 son zamanlarda hem otomobil hem de teknoloji basınını aynı anda heyecanlandıran tek otomobil sanırım. Otomobilin dış tasarımına iyi kötü hakimiz. Ama yolcu kabini ilk kez geçen hafta tam olarak sızdı. Reddit isimli siteye sızdırılan fotoğraflarda hayatımda gördüğüm en minimal otomobil kokpitine tanık oldum.
Direksiyona yaklaştırılmış iri bir tableti andıran ekran dışında başka bir düğme ya da ekran mevcut değil.
Yaşım ve otomobil tecrübem gereği giderek muhazakarlaşıyor muyum bilmiyorum ama hiç hazzetmedim bu yeni tasarım anlayışından. Tabii ki maliyeti düşürmeye ve servisi kolaylaştırmaya yönelik tasarımda muhtemelen cama otomobille ilgili birçok veri yansıtılacaktır diye düşünüyorum.
Ama bu füturistik tasarımı kendi adıma hiç sevmedim. Sürüş anında otomobilin çeşitli fonksiyonlarına en kısa zamanda ulaşmak nasıl mümkün olacak bilmiyorum ama bu sanki evde üretilmiş ve sıra kokpite gelince para tükenmiş bir mini projeye benziyor.
Elektrikli otomobil sahibi olacağımız günler bu ülkede bize uzak olduğu için bir süre bilemeyeceğiz tabletli otomobil kullanmak eğlenceli mi?
Ama çok çirkin olduğu kesin.

Esmiyor, esse:(


Evet yaz geç geldi ama sağlam geldi. Hepimiz günlerdir yanıyoruz.
Böyle olunca da çoğumuzun gözü klima ve vantilatörlere çevrildi. Vantilatör işini bile abartıp işin içine son teknolojileri eklemek isteyen benim gibi “rahatsız” insanlara müthiş bir vantilatör- hava temizleyici ikisi bir arada cihaz tavsiye etmek isterim.
Dyson Air Multiplier teknolojisi ile çalışan vantilatörümü yaklaşık üç yıldır kullanıyorum. Ve pervanesiz sistemi ile çok havalı göründüğünü, sessiz çalışmasını takdir ediyorum. Firma şimdi bir adım ileri gidip hava temizleyici ve vantilatörü bir araya getirmiş.
Tasarım da tamamen elden geçmiş. Wifi bağlantısı ile uygulama üzerinden de kontrol edilebilen cihaz firmanın bildirimine göre 0.1 mikron boyutundaki alerjenleri ve hava kirliliğine yol açan partikülleri yüzde 99.95 oranında temizleyebiliyor.
Gerçekten teknoloji hastasıysanız kurcalamak için ideal, bol özellikli bir ürün. Tek engel 2 bin lira civarındaki fiyatı. Hayır esmiyor, esse zaten almaya gerek yok:)

Bazı kısalar...


- Uber, yepyeni bir hizmeti devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu kez Uber taksiler yerine Uber helikopter servisi geliyor. Uber henüz İstanbul ve Bodrum’da gelişirken işin içine helikopter servisi de sokmayı planlıyorlarmış. Tabii ki bu helikopterle ulaşımın ucuzlaması anlamına gelmiyor ama bu servise erişimi kolaylaştıracağı kesin görünüyor.
- İstanbul trafiği her gün daha da ağırlaşırken İBB Cep Trafik isimli trafik yardımcı uygulaması her geçen gün daha da ağırlaşıp trafikte saç baş yolduruyor. Trafik saatlerindeki yoğunluğu kaldıramayan ve çok yavaş açılıp çoğunlukla çalışmayan uygulamanın bir an evvel sağlam bir güncellemeye ihtiyacı var gibi görünüyor.
- iPhone 7 yaklaşırken yavaştan 3.5 mm stereo girişin kaldırılacak olması tartışılmaya başlandı. Cihazın kablosuz kulaklık ya da USB-C girişli kulaklık ile geleceği tartışılıyor. Ama biz tüketiciler için asıl sorun dünyanın parasını verdiğimiz pahalı eski usul kulaklıklarımızı ne yapacağımız. İcat çıkarmasalar olmuyor sanki:(