Şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ın kaybetmesiyle fırsat yakalayan Galatasaray, Ankara’da tel tel döküldü. Maçın hemen başında Osmanlıspor, daha net pozisyonu yakalayıp Muslera’nın inanılmaz çevikliğine takılınca, konuk ekip sonrasında yakaladığı fırsatı gole çevirip öne geçti. Dün gece Osmanlıspor’un hücumcuları ne kadar beceriksizse Galatasaray savunması o kadar kötüydü. Osmanlıspor o kadar çok pozisyonu yakaladı ki, kazanamamaları onlar adına büyük şanssızlıktı. Tabir yerindeyse bir kamyon dolusu gol kaçırdılar. Sen bu kadar fırsatı değerlendiremezsen maçı da kazanamazsın. 85. dakikada öne geçtikten sonra, savunmada büyük hatalar yapan Semih Kaya’nın muhteşem golü hatalarını affettirir cinstendi. Ancak şu gerçek değişmez ki böyle bir savunmayla Galatasaray ligi buraya kadar çok iyi getirdi. 5 metre geriden gelerek geçtiler Osmanlı’nın hücumcuları sarı-kırmızılı defans oyuncularını. Hem çok ağırlar hem de hava toplarında çok zayıflar. Bunu çok iyi tespit eden teknik adam Mustafa Reşit Akçay, ona göre bir taktikle sahadaydı ancak istediği galibiyeti alamadı. Galatasaray’a haksızlık da etmeyelim. Bu hava şartlarına ve zemine karşı daha alışkın olan bir Osmanlıspor’a karşı oynadılar. Beton gibi bir zeminde sarı-kırmızılı oyuncular top kontrol etmekte bile zorlandılar.
OSMANLI CAN YAKAR
Şu bir gerçek ki bu Osmanlıspor daha çok can yakar. Karşılaşmada tartışılan bir-iki pozisyon vardı. Hakem Hüseyin Göçek’in Sabri ile Musa’nın girdiği pozisyonda Osmanlı lehine verilmesi beklenen penaltıda devam kararı doğruydu. Göçek’e tek eleştirim maçın son bölümlerinde Galatasaray savunma oyuncularının olmayan faul beklentilerine düdük çalmasıydı. Sarı-kırmızılı takımın savunma oyuncusu gibi davrandı, bu büyük hataydı. Hüseyin bu tedirginliği üstünden atmalıydı. Regattin de yok yere kart gördü.
NOT: Hafta içindeki Çakır İmparatorluğu yazımda yanlışlıkla Çakır’ın bu haftaki gözlemcisi Kamil Abitoğlu’nun ismi geçmiştir. Antalya-Fenerbahçe maçının Engin Kurt olan gözlemcisinin ismi yanlış yazılmıştır. Siz okurlarımızdan bu hata nedeniyle özür dileriz.