Fenerbahçe artık son şansı olarak gördüğü Konyaspor karşısında üç altın puan alarak döndü. Eğer bu maçta puan kaybı olsaydı, yönetim için de işler çok kötü yerlere giderdi. Bu galibiyet kimseyi yanıltmasın, Fenerbahçe çok iyi oynadığı için değil, bireysel yetenekleri ve Lens’in çabasıyla maçı kazandı. Her iki takım da Avrupa dönüşü yorgundu ama bu Konyaspor üzerinde daha büyük bir etki oluşturmuş. Ev sahibi ekip Avrupa tecrübesinin olmaması nedeniyle oldukça zorlandı.
NET PENALTIYDI
Dediğim gibi bu galibiyet kimseyi yanıltmasın, işler hâlâ kötü gidiyor. Eğer karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım ve yardımcısı Cem Satman biraz cesaretli olabilselerdi, maçta işler daha farklı noktaya giderdi. Türk hakemlerinin en büyük sorunu eyyam yönetimleridir. Skrtel’in koluyla oynadığı pozisyon yüzde yüz penaltıydı. Satman ve Yıldırım, Fenerbahçe’nin lehine haklı penaltıyı verirken, Konya lehine haklı penaltıyı veremediler. Eyyamcı yönetimlerine devam ettiler. Konyaspor karşılaşmanın ikinci yarısına Aykut Kocaman’ın yerinde müdahaleleri ile iyi başladı. Hem çok baskılı oynadı hem de oyunun kontrolü elindeydi. O dakikada penaltıyı kazanmış olsalardı maç farklı noktalara gidebilirdi. Skrtel topu koluyla düzeltmemiş olsaydı top Konyalı oyuncunun önüne düşecekti ve gol olma ihtimali de yüksekti. Kısacası, Fenerbahçe hata yapmayıp, sakin kalarak kendisini hayata bağlayacak galibiyet elde etti.
ARANAN KAN ALİ KOÇ
Fenerbahçe’de bu galibiyet gidişatı çok etkilemeyecektir. Ali Koç’un dün başkan adaylığını açıklaması tarihi bir gelişmedir. Koç, bu yönetimlerde görev almış tecrübeli, kulübü çok yakından tanıyan bir kişi. Toplumun ve taraftarın da beklentisi bu yönde. Bu andan sonra Aziz Yıldırım ve yönetiminin işi çok daha zor. Bana göre de Ali Koç, Fenerbahçe için aranan kandır.