Fatih Terim’in oyuncu tercihleriyle ilgili çok eleştiri olsa da, orada yaşananları en iyi bilen kişi Terim olduğuna göre, onun bu kararına saygı duymak gerekiyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şu an olmayan tüm futbolcular vardı. O takım, Hırvatistan karşısında tel tel dökülmüş, rakip tarihi farkı kaçırmıştı. Her futbolcu için geçerli olmasa da Fatih Terim’in ilerleyen dönemlerde Arda başta olmak üzere bazılarına yeniden forma vereceğini düşünüyorum.
Birbiriyle ilk defa oynayan, genç ve tecrübesiz isimlerden kurulu bir takımla sahadaydık. En büyük eksikliği, orta sahada takımı yönlendirecek oyuncu konusunda yaşadık. Şans faktörü sayesinde, 2-3 farkla geriye düşeceğimiz ilk yarıyı, en iyi oyuncumuz olan üst direğin de katkısıyla berabere tamamladık. Bu oyuncu kadrosu ancak bir şans golü bulabilirdi, o gol de en iyi zamanda yani ilk yarının bitmesine saniyeler kala geldi. Tabi ele avuca sığmayan Emre Mor’un tehlikeli bir noktadan kazandırdığı serbest vuruşu ve Hakan Çalhanoğlu’nun da hakkını teslim edelim. Top rakibe çarpıp kaleciyi yanılttı ama Hakan’ın topun başına geçmesi bile Hırvat barajını fazlasıyla tedirgin etti.
Dedik ya, gol o kadar güzel bir anda geldi ki, ikinci yarıya futbolcularımız üzerindeki baskıyı atmış ve özgüvenli şekilde başladı. Rakip ciddi pozisyonlar yakalasa da ayakta kalmayı başaran bir Milli Takım izledik. Genç futbolcu kardeşlerimi kutluyorum. Tüm yıldızlarıyla sahada olan Hırvatistan önünde elde ettiğimiz 1 puan gelecek adına umut verdi. Grubumuzdaki diğer maçların sonucuna baktığımızda da her şey istediğimiz gibi başladı. Umarım yolun sonu da güzel olur ve 16 yıl aradan sonra Dünya Kupası’na katılmayı başarırız.
Hakemin aleyhimize vermiş olduğu penaltı kararı doğruydu. İsmail Köybaşı gereksiz ve acemice bir hareket yaptı. Daha doğrusu tecrübeli Modric’in tuzağına düştü.