Türkiye sorunlar yumağı halinde... Sayılamayacak kadar çok sorunumuz var ama bunların en büyüğü terör... Dün de Nusaybin’de, tuzaklanan el yapımı bombanın patlaması sonucu üç askerimiz şehit oldu, sekiz askerimiz de yaralandı...
Fakat tüm bunlar teröristlerin son çırpınışları... Güneydoğu ilçelerindeki çarpışmalarda ağır kayıplar veren terör örgütünün paniğe kapıldığı, teröristlerin telsiz konuşmalarından anlaşılıyor.
Türkiye’nin önündeki ikinci en büyük sorun “Anayasa tuzağı”dır.
AKP tarafından, karşı görüş alınmadan, tamamen tek taraflı hazırlanan yeni anayasa taslağının Meclis’teki müzakereleri yakında başlayacak.
Başbakan Davutoğlu “Milletimize lâyık bir anayasa yapacağız” diyorsa da, inanmayın siz buna... Ben, Davutoğlu’nun bu sözleri inanarak söylediğini sanmıyorum.
AKP kafasıyla hazırlanan ve başkanlık sistemini esas alan tasarının, Amerika’daki başkanlık sistemi ile hiç alâkası yok!
Bizdeki başkanlık sistemi her türlü denetimden uzak “Tek adam diktası” halinde olacak. İktidar buna “Türk tipi başkanlık” diyor. Bu garip modelin dünyada eşi benzeri yok!