Sa­bah kalk­tım.
Cep te­le­fo­nu­nu açıp, ha­ber si­te­le­ri­ne bak­tım.
Keş­ke aç­maz olay­dım!
“Di­yar­ba­kı­r’­da Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü­”ne Bom­ba­lı sal­dı­rı: 1 po­lis şe­hit, 3’ü ço­cuk 5 va­tan­daş ölü, 43 ya­ra­lı!..”
Sul­ta­nah­me­t’­ten son­ra Di­yarba­kı­r’­da da ma­sum in­san­la­rın te­rör sal­dı­rı­sın­da yi­tip git­me­le­ri, yü­re­ği­mi bir kez da­ha yak­tı.
Göz­yaş­la­rım içi­me ak­tı...

* * *

Sev­gi­li okur­la­rım,
“Çok kö­tü­” söz­cük­le­ri­nin bi­le ye­ter­siz kal­dı­ğı gün­ler ya­şı­yo­ruz.
Öy­le ki, her ye­ni gün olup bitenler kar­şı­sın­da, bir ön­ce­ki­ni mum­la arı­yo­ruz.
Ya­ra­mı­za tuz ba­sıp, üzün­tü ve kay­gı­la­rı­mı­zı ya­pı­cı eleş­ti­ri­ler­le di­le ge­ti­re­rek, ül­ke­mi­zin esen­li­ği için pay­laş­tı­ğı­mız­da ise, te­tik­te bek­le­yen bin­di­ril­miş kı­ta­la­rın akıl ve vic­dan dı­şı sal­dı­rı­la­rıy­la kar­şı­la­şı­yo­ruz.
Ha­ka­ret­le­re, ina­nıl­maz if­ti­ra­la­ra uğ­ru­yor, psi­ko­pat­la­ra he­def gös­te­ri­li­yor ve linç edi­li­yo­ruz...
“Ga­ze­te­ci­nin gö­re­vi, ik­ti­da­ra de­ğil, top­lu­mun ger­çek­le­ri öğ­ren­me hak­kı­na hiz­met et­mek­ti­r” de­di­ği­miz­de ise he­men “Ha­in”, “A­te­is­t”, “İs­ra­il aja­nı­”, “Er­me­ni dö­lü­” gi­bi ya­kış­tır­ma­la­r­la yaf­ta­la­nı­yo­ruz!
Böy­le­ce ka­yıt­sız şart­sız bi­at et­me­ye, muk­te­dir ne söy­ler­se onu des­tek­le­me­ye zor­la­nı­yo­ruz.

* * *

Ör­ne­ğin;
“Os­lo­’da PKK ile si­zi ma­sa­ya kim oturt­tu?” di­ye sor­duk “Ha­in” ol­duk.
“Te­rör ör­gü­tü­ne si­lah bı­rak­tır­ma­dan mü­za­ke­re ya­pı­lır mı, Mec­li­s’­in ça­tı­sı al­tın­dan ka­çı­lır mı?” de­dik, “Ba­rış düş­ma­nı­” dam­ga­sı­nı ye­dik.
PKK’­nın her ta­ra­fa pat­la­yı­cı yığ­dı­ğı­nı, şe­hir­ler­de kal­kış­ma ha­zır­lı­ğı yap­tı­ğı­nı, güm­rü­ğü­nü, mah­ke­me­si­ni kur­du­ğu­nu, ver­gi top­la­dı­ğı­nı, ma­li ya­pı­sı­nı çok güç­len­dir­di­ği­ni, bu tes­pit­le­rin yer al­dı­ğı is­tih­ba­rat ra­por­la­rı­nın sü­men al­tı edil­di­ği­ni, Va­li­le­rin ka­nun­suz emir­ler ve­re­rek ope­ras­yon­la­rı en­gel­le­di­ği­ni ya­za­rak uya­rı­da bu­lun­duk, “A­çı­lı­ma­” kar­şı çık­mak­la suç­lan­dık!..
Ya­ni... Ne de­diy­sek, ne söy­le­diy­sek ya­ra­na­ma­dık!
“A­na­la­rın göz­ya­şı­nın din­me­si­ni is­te­me­me­k” gi­bi vic­dan­sız ve izan­sız ya­kış­tır­ma­lar­la bi­le kar­şı­laş­tık.

* * *

Şim­di de tam ter­si­ni ya­pı­yor­lar.
Can­lı ya­yın­da Di­yar­ba­kı­r’­a te­le­fon­la bağ­la­nıl­dı, “Ço­cuk­lar öl­me­si­n” de­nil­di di­ye, su­ya sa­bu­na do­ku­nul­ma­yan eğ­len­ce prog­ra­mı şov­me­ni­ni bi­le te­rö­rist­lik­le, va­tan ha­in­li­ği ve ajan­lık­la it­ham edi­yor­lar!..

* * *

Amaç­la­rı çok açık, çok net:
Top­lum, ül­ke­nin her ge­çen gün da­ha kö­tü­ye git­ti­ği­ni gör­me­sin ve ik­ti­dar­la­rı ya­şam bo­yu sür­sün!..
Bu­na kar­şı mı çık­tın, o hal­de yan­dın!
He­men yan­daş med­ya­yı ve bir işa­ret­le ha­re­ke­te ge­çen sos­yal med­ya te­tik­çi­le­ri­ni sal­dır­ta­rak lin­ce baş­lı­yor­lar. Böy­le­ce bir avuç ba­ğım­sız ga­ze­te­ci­yi “Bi­at”­a zor­lu­yor­lar.

* * *

Ama ha­ya­tı­mız bo­yun­ca içi­miz­den ay­na­ya tü­kür­me duy­gu­su­nun geç­me­di­ği­ni ve ne ya­par­lar­sa yap­sın­lar, bun­dan son­ra da geç­me­ye­ce­ği­ni dü­şü­ne­mi­yor­lar!..