Yarbay Mehmet Alkan şehit kardeşinin cenazesinde isyan etmişti.


Türkiye onu, şehit yüzbaşı kardeşi Ali’nin cenazesinde, çözüm sürecini sert sözlerle eleştiren konuşmasıyla tanıdı.
En acılı gününde milyonların isyanını haykıran ağabey, arkadaşları arasında “Mazlum Mehmet” lakabıyla tanınan Yarbay Mehmet Alkan’dı...

*  *  *

FETÖ’cülerin 15 Temmuz darbe girişimini yıllar önce sanki gözleriyle görmüş gibi yazan ve bu nedenle başına gelmedik kalmayan Yard. Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu, Kara Harp Okulu ve Ankara Hukuk’tan arkadaşı Mehmet Alkan’a neden “Mazlum Mehmet” denildiğini şöyle anlatıyor:
“Mehmet, üsteğmen rütbesiyle Antalya-Kemer’de İlçe Jandarma Komutanlığı yapıyordu. Günün birinde, Jandarma Genel Komutanlığı’nda ikinci adam konumundaki bir korgeneralin eşinden, on çuval dolusu eski elbise ile bir mektup geliyor. Komutan eşi mektubunda, çuvallardaki elbiseleri otellerde düzenleyeceği kermeslerde satmasını, parasını da bilmem ne vakfı adına göndermesini istiyor. Bizim saf Anadolu çocuğu Mehmet mesajı alamıyor! Çünkü bu konularda tecrübesi yok!.. Çuvalları gerisin geri Ankara’ya gönderiyor. Vay sen misin bunu yapan! Kemer’e atanalı daha bir hafta bile olmamış Mehmet, turizm cennetinden, çok uzaklardaki küçük bir ilçeye sürgün ediliyor! Bunun üzerine Mehmet de AYİM’de dava açıyor. Dava duyulunca bu kez başka bir yere tayini çıkıyor! Mehmet işi anladığında çok geç oluyor! Son bir umutla Ankara’ya, Genel Komutanlık’taki Tayin Şube Müdürü Kurmay Albay’a gidip diyor ki:
“Ben davamı geri alayım, Kemer’e vermeyeceğiniz belli ama hiç olmazsa mağduriyetimi giderecek bir başka yere tayin edin” diyor. Albay da “Tamam, sen davanı çek, gereğini düşünürüz” cevabını veriyor.
Mehmet sözünü tutuyor ve davasını geri alıyor. Ama o da ne? Hop bir tayin daha!..
Bu kez daha uzak bir bir yere yolluyorlar!..
Mehmet de o gün bugündür, jandarma teşkilatında “Mazlum Mehmet” olarak anılıyor!..”

*  *  *

Mazlum Mehmet son zulme bu yılki tayin ve terfilerde uğruyor!..
Sırası geldiği ve hukuken hiçbir engel bulunmadığı halde albaylığa terfi ettirilmiyor!
Evet yanlış okumadınız! FETÖ’cüler bile general ve amiralliğe yükselirken, şehit ağabeyi, kendisi de vatanı uğruna şehit olmaya hazır, yiğit Anadolu çocuğu Mehmet Alkan’a hakkı olan albaylık rütbesi çok görülüyor!
Üstelik makul bir gerekçe de gösterilmiyor!..

*  *  *

Gazetecilik mağdurun, mazlumun hakkını koruma mesleğidir.
Hele zulme uğrayan kişi “Mazlum Mehmet” olursa, gazeteci bu haksızlığı cesaretle dile getirmelidir!
Mazlum Mehmet’le ilgili idari tasarrufun geri alınarak, yüreği yanık vatansever subayımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesini diliyorum...

SON DAKİKA GELİŞMESİ...

'Mazlum Mehmet' Albaylığa terfi etmeyi beklerken gece yarısı çıkarılan kanun hükmündeki kararnameyle TSK'dan ihraç edildi.