Paralel devlet yapılanmasını ve onun TSK ile diğer kurumlardaki örgütlenmesini anlatırken “Haşhaşi” benzetmesini kullanan ilk kişi avukat Fidel Okan’dır.
Peki, Türkiye’nin önde gelen hukukçularından biri olmasının yanı sıra, siyasi analiz ve eleştirileriyle de dikkat çeken Okan, FETÖ’den söz ederken neden Hasan Sabbah ve “Haşhaşiler” benzetmesini yapmıştı?
Bu soru çok önemli.
Çünkü FETÖ ile mücadele ederken bu örgütün tüm yönlerinin çok iyi bilinmesi gerektiğine inanmıştı. Ancak gelişmeler onun beklediği yönde olmadı ve “Haşhaşilik”, bir hakaret argümanı olarak kullanıldı.

* * *

Oysa Hasan Sabbah Teşkilatı ile Gülen Örgütü arasında çok önemli benzerlikler bulunmaktaydı. Zira Büyük Selçuklu döneminde birçok devlet adamıyla komutan yardımcılarının çoğunun kripto (gizli) birer “Haşhaşi” oldukları sonradan ortaya çıkmıştı! Suikastlar kendilerini başarıyla gizleyen bu kişilerce yapılmış, devletin çökertilerek ele geçirilmesi hedeflenmişti!
Selçuklu Devleti’nin en üst düzey görevlilerini bile kripto “Haşhaşi” yapmayı başaran Sabbah, eriştiği güçle insanları istediği gibi yönetebileceğine ve onları kendisine koşulsuz bağlayacağına inanan bir kişiliğe sahipti!..

* * *

15 Temmuz darbe girişimine baktığımızda ise, Cumhurbaşkanının ve bazı üst düzey komutanların yaverlerinin FETÖ üyesi olduklarını görüyoruz. İddialar böyle.
Eğer Fidel Okan’ın 2010’dan bu yana yaptığı uyarılar dikkate alınıp, örgüt ciddi biçimde araştırılmış olsa, bu kriptolar büyük ihtimalle tespit edilecek ve darbeye karşı önlem alınması mümkün olacaktı!
Ama tıpkı Büyük Selçuklu döneminde olduğu gibi hatalardan ders çıkarmak yerine, olur olmaz herkese, hatta Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarına bile, sadece iktidar muhalifi oldukları için “Haşhaşi” suçlamasında bulunuldu!
Bilgi kirliliği de gerçek FETÖ’cülerin işine yaradı. Dikkatleri başkalarının üzerine çekerek kendilerini gizlemeyi sürdürdüler.
Sonuçta da 15 Temmuz felaketi yaşandı.

* * *

Peki tehlike tümüyle geçti mi?
Keşke öyle olsa! Dünkü yazımda da belirttiğim gibi Türkiye, coğrafyamızda harita değişikliğini hedefleyen emperyalist bir kıskaç içinde.
FETÖ tehlikesini tüm uzantılarıyla tespit edip özellikle TSK bünyesindeki sorumlulara bildiren Fidel Okan’a göre; küresel kumpasçıların taşeron olarak kullandığı örgüt bundan sonra B, hatta C planlarını hayata geçirecek!

* * *

Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını ilgilendiren bu hesapların neler olduğunu, darbe girişiminin arka planında şimdiye kadar hiç bilinmeyen hangi vahim gerçeklerin bulunduğunu ve bundan sonra yapılması gerekenleri, bu akşam saat 21.00’den itibaren Halk TV’de, Avukat Fidel Okan, eski polis şefi Hanefi Avcı, emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok gibi FETÖ’nün mağdur ettiği değerli uzmanlarla konuşacağız.
Programa ayrıca, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak çok başarılı uyuşturucu operasyonları yaparken Emniyet Teşkilatı’ndaki FETÖ’cülerin terfilerine muhalefet şerhi koyduğu için inanılmaz iftiralarla zindana atılan Emin Arslan da telefonla bağlanacak.
Tarihi önemdeki sarsıcı bilgi ve belgelerin ilk kez paylaşılacağı Halk Arenası’nı kaçırmamanızı öneriyorum.