Çarşamba akşamı, Halk TV’nin başarılı programı Maniki Dünya’yı seyrediyorum.
Ayşenur Arslan ve Hüsnü Mahalli, Suriye’deki gelişmeleri yorumlarken, ekrana bir video geliyor.
Videoda, 12 yaşındaki, evet yanlış okumadınız henüz 12 yaşındaki canlı bomba, babası tarafından Suriye veya Irak’taki bir yere getirilerek, IŞİD’in hazırladığı bomba yüklü araca yerleştiriliyor.
Babasının kendi elleriyle intihara uğurladığı küçücük çocuk öylesine güzel, öylesine sevimli ki, insan bakmaya kıyamıyor!..
Ama daha o yaşta beyni binlerce kez yıkanmış olan çocuk, dünyanın dört bir yanındaki akranları oyunlar oynarken patlattığı bombayla, hem kendine, hem de yüzlerce insana kıyabiliyor!..
Bebek sesli çocuk, bu dünyaya neden geldiğini anlayabileceği yaşa ulaşamadan, kurbanlarıyla birlikte göçüp gidiyor!..

*  *  *

Canlı bomba çocuğun ölüm yolculuğu öncesindeki sözleri karşısında hem Ayşenur Arslan, Hüsnü Mahalli ikilisi, hem de biz seyirciler donup kalıyoruz!
Çünkü canlı bomba kameraya dönüp bu saldırıyı cennete gitmek, orada hurilerle buluşmak için yaptığını söylüyor!..
Tüyler ürperten trajik tabloya insan ne diyeceğini bilemiyor!..
Çünkü sözcükler, hissedileni ifade etmekte yetersiz kalıyor!..

*  *  *

Neden sonra aklıma, bu coğrafyada yaşananları en net ve korkusuz biçimde yorumlayan Ortadoğu uzmanı gazeteci Hüsnü Mahalli’nin bir yazısındaki şu satırlar geliyor:
“IŞİD sempatizanlarının en yaygın bir şekilde paylaştığı bir YouTube görüntüsünde bir cami imamı cemaate ‘Suriye’ye gidip şehit düşerseniz, cennette 70 huri ve her hurinin 70 cariyesi sizi bekliyor olacak! Eğer bu dünyada evli iseniz, bir 70x70 huri ve cariye daha sizin olacak! İki, üç ya da bu dünyada dört eşiniz varsa, hesabı ona göre yapın’ diyor ve gülerek ‘Toplamda 24504 kadınınız olacak’ diye ekliyor. Cemaatten bir kişi ‘Hocam bir erkek bu kadar huri ve cariyeye nasıl yetişecek’ diye sorunca da imam, tebessüm ederek ‘Allah ona sürekli motor gücü’ verecek diye yanıtlıyor!..”

*  *  *

“Bu beyin yıkamaların kurbanı olan genç kızlar bile Suriye’ye gidiyor cihat nikahı ile birlikte olacakları erkeklerle cennette huri olarak yaşamanın hayalini kuruyorlar. Seks içerikli hayal kuramayanlar ise, yalnız ve yalnız Allah yolunda düşman olan herkesi öldürmeyi düşünüyorlar. Yoksa bir insanın başka bir insanın kafasını bıçak ile kesmesi nasıl açıklanabilir? Ya da her tarafına patlayıcılar sarıp kendini bir pazar yerinde ya da cami içinde nasıl havaya uçurabilir?..”

*  *  *

Hüsnü Mahalli devam ediyor:
“Çocuklar IŞİD’in özel ilgi gösterdiği kesim. Küçük hediye ve paralarla kandırılan çocuklar babalarını ihbar ediyor, silah eğitimi görüyor ve intiharcı olarak yetiştiriliyorlar!..”

*  *  *

Sevgili okurlarım, inanın ne diyeceğimi bilemiyorum.
Zira masum insanların canlarına kıyarak dünyayı cehenneme çeviriyorlar.
Bunu yaparken insanın yüzüne bakmaya kıyamadığı kandırılmış, beyni yıkanmış sübyanları bile kullanıyorlar.
Babalarının bomba yüklü araca elleriyle yerleştirdiği 12 yaşındaki çocukları “Huriler seni bekliyor” diyerek ölmeye ve öldürmeye yolluyorlar!..