Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 28. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 2015 Ağustos’unda emekli olurken, kendisine Devlet Şeref Madalyası verilmişti.
Necdet Bey o törende özetle şunları söylemişti:
“...Rahmetli Fevzi Çakmak Paşamın makamına ulaşarak, şanlı ve şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri’ne emir komuta ettim. Bahtiyarım, mutluyum...”

* * *

15 Temmuz’daki kalkışma sırasında hainlerin Genelkurmay Karargahı’nı basıp, başta Kara Kuvvetleri Komutanı olmak üzere yurtsever subayları yerlere yatırarak ters kelepçe vurdukları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı itekleyerek, yaka paça götürdükleri görüntüleri içim sızlayarak seyrederken, aklıma Necdet Bey’in o veda konuşması geldi.
Çünkü kalkışma gecesi “Ulaştığım için bahtiyarım, mutluyum” dediği Mareşal Fevzi Çakmak’ın makamı, büyük çoğunlu ğu kendisinin döneminde terfi ettirilip kritik görevlere getirilen FETÖ’cü subaylar tarafından basılmıştı!..

* * *

Dört gün önce... Öğle sonrası saatleri...
Genelkurmay Karargahı’nda, Fırat Kalkanı Operasyonu’yla ilgili son planlar yapılıyor.
Hainlerin kalkışmasında ağır yara alan, hatta düşmanların “Bundan böyle büyük operasyonlar yapamaz” dedikleri Türk Silahlı Kuvvetleri, 1990’lı yıllardan bu yana en kritik sınır ötesi harekatına hazırlanıyor.
Ancak kozmik görüşmelerin sürdüğü saatlerde fena halde moral bozucu bir olay yaşanıyor!
Devletin Anadolu Ajansı, bakarken her yurtseverin yüreğini yakan o baskın fotoğraflarını servis ediyor!..
Böylece savaşa hazırlanan TSK’nın itibarına, moral ve motivasyonuna bir darbe de devlet ajansının eliyle vuruluyor!..
Başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Mareşal Fevzi Çakmak olmak üzere milli mücadele destanını yazan tüm askerlerin kemikleri sızlıyor!..

* * *

Çevremizde yaşanan olayları yorumlamaya çalışırken şu gerçeği asla unutmayalım:
Emperyalizm başta petrol ve doğalgaz olmak üzere bölgedeki zenginliklerin üstüne oturmayı ve İsrail’in geleceğini güvence altına almayı hedefliyor.
Bu uğurda bölüyor, parçalıyor, Müslüman kanı döktürüyor, kitlesel göçler ve dayanılmaz acılar yaşatıyor, ülkeleri istikrarsızlaştırıp iç savaşlara sürüklüyor.
Türkiye’nin üniter yapısı, bu küresel kumpasın önündeki en büyük engellerden birini oluşturuyor.

* * *

Onca darbeye karşın hâlâ coğrafyamızın en caydırıcı gücüne sahip olma özelliğini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri Anadolu’ya hapsedilmek isteniyor.
Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve Poyrazköy gibi kumpas davalarıyla yurtsever-Atatürkçü subayların zindana atılıp tasfiye edilmelerinin, FETÖ kalkışmasıyla da doğrudan TSK’nın hedef alınmasının ardında hep bu amaç yatıyor...

* * *

İşte o nedenle “Artık sınır ötesi harekat yapamaz, hatta terörle bile mücadele edemez” denilen TSK’nın başarıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı Operasyonu tarihi anlam taşıyor. Kahraman askerlerimiz toplumsal desteği her zamandan daha fazla hak ediyor.

Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun!..

Ülkemizi mezhep çatışmasıyla bölmeyi amaçlayan küresel kumpasın hain taşeronları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyunu hedef aldılar.
Uğradığı suikast girişimi nedeniyle Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere büyük geçmiş olsun...
Yarın hainlerin planını boşa çıkarmak için ülkece yapmamız gerekenleri ayrıntılarıyla yazacağım.