Dünkü Cumhuriyet’te “AKP’li işadamları PKK’ya haraç verdi” manşeti yer alıyordu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarına dayandırılan haberde; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PKK’ya ciddi para yardımında bulunan AKP yandaşı işadamlarının isimlerini bildiği, ancak bunu engelleyemediğini söylediği öne sürülüyordu.
Haberi okurken acı acı güldüm!..
Biraz gerilere gidip, yaklaşık iki yıl önce bu köşede dile getirdiğim gerçekleri hatırladım.

*  *  *

Diyarbakır...
Ajanslar PKK’nın sözde polis teşkilatının, uyuşturucu satanlarla mücadelesini yansıtan haberler geçiyor!
Görüntülerde yüzü maskeli, eli tabancalı PKK polisleri (!) uyuşturucu satan torbacıları yere yatırıp üstlerini arıyor, bazılarına da sopalarla dayak atıyor!
Hay Allah, şu işe bakın!
Uyuşturucu trafiğinden her yıl yüzlerce milyon dolarlık pay alan PKK, şimdi de kalkmış, uyuşturucuyla mücadele ediyor!
Aslında milleti enayi yerine koyan ucuz bir tiyatro sahneleniyor.
Peki devlet ne yapıyor?
Başta vali olmak üzere devleti temsil eden tüm yetkililer, “Vah ülkem vah” dedirten rezaleti seyrediyor!.
Belli ki sorumlu mevkidekiler, Saray’dan aldıkları talimat gereği, açılıma zarar vermekten çekiniyor!..

*  *  *

Sevgili okurlarım,
Bunları yazmakla da yetinmedim.
Efsanevi polis şefi, İçişleri eski bakanlarından Sadettin Tantan’dan aldığım bilgilerle PKK’nın uyuşturucu, sigara, insan kaçakçılığı ve haraç yoluyla sağladığı kara paranın 70 milyar doları bulduğunu belirttim.
Diyarbakır’da bırakın büyük yatırımları, herhangi bir AVM’de küçücük bir işyeri açmanın bile PKK’nın onayına bağlı olduğunu, istenilen para verilmediği takdirde, vatandaşın o dükkanı asla açamadığını duyurdum.
Terör örgütünün kendi yargısını, vergi, gümrük ve özgüvenlik teşkilatını kurduğunu, Güneydoğu’daki kentleri adeta patlayıcı deposu haline getirdiğini ve fiili özerkliğin tüm boyutlarıyla gerçekleştiğini anlattım.

*  *  *

Daha ne yazayım?..
Peki sonra ne oldu?
Hiç!..
Açılım sürecini güçlenme fırsatı olarak değerlendiren PKK, AKP’den ballı ihaleler alan yandaş işadamlarından, hatta AVM’lerde 10 metrekarelik bir dükkan açmak isteyen esnaftan bile haraç almaya, vermeyene de hayat hakkı tanımamaya devam etti!..
Yani o coğrafyamızda bugüne kadar hiçbir şey değişmedi!..

*  *  *

Buna karşın AKP zihniyeti, PKK’nın 70 milyar dolarlık kara para kaynağını kurutmak yerine, gerçekleri dile getiren bir avuç cesur-yurtsever gazeteciyi “Açılıma zarar veren hainler” diyerek, teröre hedef gösterdi!..