“Brüksel’de veya Avrupa Birliği’nin herhangi bir şehrinde bu bombaların patlamaması için hiçbir sebep yok!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çanakkale’deki konuşmasından sadece dört gün sonra sözünü ettiği bombalar, dün Brüksel’de patladı.
Havalimanı ve metroya saldıran IŞİD’li teröristler 34 masum insanın ölümüne, 200’den fazla kişinin de yaralanmasına sebep oldular.

*  *  *

Benzer bir konuşmayı Avrupa Birliği liderlerinden biri, Türkiye’yi işaret ederek yapmış ve çok geçmeden ülkemizde korkunç terör saldırısı gerçekleşmiş olsaydı, Tayyip Erdoğan nasıl bir tepki gösterirdi?
Hemen kameraların karşısına geçip; “Ey Avrupa Birliği!.. Terörün bu şehrimizi hedef seçeceğini nereden bildin?.. Yoksa onlarla birlikte mi hareket ediyorsun” der miydi, demez miydi?
O söylemese bile medyadaki tetikçileri AB’yi ‘terör örgütü’ ilân etmezler miydi?
Manşet üstüne manşet çekmezler miydi?..

*  *  *

Son Halk Arenası’ndaki konuğum, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk’ü anlatırken dış politikasını şöyle özetlemişti:
“Atatürk dış politikada her adımı büyük bir dikkatle atardı. Çünkü yapılacak bir hatanın telâfisinin çok zor olduğuna inanırdı!.. Ayrıca dış politikayı asla iç siyaset malzemesi yapmazdı!..”

*  *  *

Erdoğan ise dış siyasetteki vahim yanlışlarda ısrar ettiği gibi, en hayati dış politika gelişmelerini bile içeride kullanmaktan vazgeçmiyor!
Bu nedenle Türkiye, uluslararası belâlar batağına her geçen gün biraz daha batıyor.

*  *  *

Nitekim dün sabah bir bomba daha patladı.
Neyse ki bu, etkisi daha sonraki günlerde ortaya çıkacak müthiş bir operasyon bombasıydı.
Uluslararası kara para aklayıcılarıyla finans dolandırıcılarının korkulu rüyası olan Harvard mezunu Savcı Preet Bharara, Türkiye’nin cari açığını kapatmakla övünen “kara paracı” Reza Zarrab’ı tutuklayıp, cezaevine gönderdi!

*  *  *

Bir kenara yazın.
Dava kaybetmemekle ünlü Newyork-Manhattan Savcısı Bharara’nın soruşturması, Zarrab’ın Türkiye’deki işbirlikçilerine uzanacak, kara para trafiğini kimlerin yardımıyla ve neyin karşılığında yürüttüğü tek tek ortaya çıkacak.
Bunun ne kadarı açıklanır, soruşturma nereye kadar uzanır bilemem.
Ama bildiğim gerçek şu:
Zarrab’ın kodesi boylaması, birileri için sonun başlangıcıdır.
Hele bir de itirafçı olursa?..
Hayırsever (!) işadamı yaptığı hayır işlerinin (!) tümünü tek tek anlatırsa!..
Siz o zaman görün attı mı mangalda kül bırakmayanları!
Tıpkı geçmişte yaptığımız gibi, dünyanın öbür ucuna bile gitseler, bir bir bulacağız arkalarına bakmadan kaçanları!..
(Devamı olacak... Hem de çok... Az sonra!..)