Bugün size iki özel içecek tarifi vermek istiyorum. Bu tarifleri detoks yaptığınız zaman kan şekerinizi dengede tutmak, üzerinizdeki yorgunluğu ve bitkinliği atmak için kolayca hazırlayabilirsiniz.

7

Bir gece önce hazırlayın


Sizlerle paylaşacağım ve kan şekerinizi dengeleyecek olan içecekleri bir gece önceden hazırlayıp bir şişede bekletmeniz gerek. Eğer düzenli olarak su içme alışkanlığınız yoksa, bu içecekler aromasından dolayı çok hoşunuza gidecek…

6

Zencefilli su


Bir lt suyun içine 2-3 ince dilim taze zencefil, saplarıyla birlikte 10-15 dal maydanoz, yarım dilimlenmiş yeşil elma ve istediğiniz kadar taze nane ekleyin.

9

Çubuk tarçınlı su


Yarım lt suyun içine 1-2 tane çubuk tarçın koyup kapağını kapatın, Bu içecek hem tatlı krizinize iyi gelecek, hem de enerjinizi arttıracak.

8

İnsülin direnci nedir?


İnsÜlin direnci için çağımızın rahatsızlığı dersek yanlış olmaz. İnsülin direnci önce reaktif hipoglisemi daha sonra ise gizli şeker, devamında da şeker hastalığına neden olur. Belirtileri ise şu şekilde sıralanır.
Yemek yedikten sonra aniden yorgun ve bitkin hissetmek
Hızla kilo almak
Zor kilo vermek
Aşırı tatlı yeme isteği
Bel çevresinin kalınlaşması
Yemeklerden sonra uyuklama
Bölgesel yağlanma
Bu tür problemlerle sık sık karşılaşıyorsanız, doktorunuza danışmalı ve mutlaka destek almalısınız. İnsülün direncini kırmanın en sağlıklı yöntemlerinden biri düzenli yapılan kardiyovasküler egzersizlerdir. Beslenmenizi dengeye oturtup bu alışkanlığınıza egzersizi de eklediğiniz takdirde, en kötü ihtimalle insülin direncinizi kontrol altına alırsınız.