Sevgili okuyucularım, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük demokrasi zaferi, cumayı cumartesiye bağlayan saatlerde yaşandı. Darbeci askerler kendi kendilerine devletin kanalını silah kuvvetiyle basıp darbe bildirileri yayınlatırken, 78 milyon tek yürek olup sokağa demokrasi destanı yazmak için çıktı. Tüm ülkemizin meydanları aziz vatandaşlarımızla doldu taştı. Siyasi görüşlerin hepsi birleşti ve darbeci askerlere karşı tek yumruk tek yürek birlik beraberlik ruhu ile demokrasi zaferi ülkemiz adına büyük bir şekilde kazanıldı. Ay yıldızlı bayrağımızı 78 milyon halkımız gururla zirveye taşıyıp darbecilere büyük bir demokrasi dersi vermiştir.

* * *

12 Eylül 1980 darbesini 14 yaşında görmüştüm. Ülkeyi geri götüren cok kötü bir darbeydi. Yıllarca ülkemiz 1980 darbesini atlatamadı. Ve 15 Temmuz akşamı Saat 22.00 sularında köprülerin jandarma tarafindan kapatıldığını gördükten sonra yine mi aynı şeyler tecelli oluyor düşüncesine sevk olurken, konu aydınlanmış oldu ve emir komutanın tamamı ile devlette olduğunu bu darbecilerin azınlık olduğunu duyduk ve yaşasın Cumhuriyet dedik. TRT spikeri Tijen Karaş hayatının en zor saatlerini geçirdi ve darbecilerin sözde bildirilerini okudu. Halkın ortak iradesi ile TRT’yi basan darbeci askerler püskürtüldü. Hemen akabinde CNN Türk, Kanal D ve Hürriyet’in olduğu Doğan Medya Center askerler tarafından basıldı. Yine halkımızın ve kahraman polisimizin büyük çabası ile darbeci askerler binadan çıkarılıp devlete adalete teslim edildi. Haber merkezleri büyük sınavdan geçip tarihi bir habercilik başarısı elde ettiler.

* * *

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı cep telefonuna görüntülü bağlayıp Cumhurbaşkanının ağzından çıkan sözleri Türkiye’ye ilk aktaran CNN Türk, Kanal D Ankara temsilcisi Hande Fırat’ı kutluyoruz. Milletimizi ferahlatan bu konuşmayı görüntülü cep telefonu konuşması sayesinde halkımız izledi. CNN Türk’ün başarılı haber spikeri Başak Şengül eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yine cep telefonu ile görüntülü bağlanıp konuşmasını duyurdu. NTV sabaha kadar Star tv ile ortak yayın yapıp an ve an olayları gösterdi. Basın mensupları muhabirler 24 saat görev aşkı ile en taze haberleri izleyiciye aktardılar. A Haber kare kare tüm her şeyden halkımızı bilgilendirdi. Devletimiz çok cabuk bir şekilde darbecileri bertaraf etti. Demokrasi bayramımız kutlu olsun.