Sevgili okuyucularım, Haziran’ın ilk günlerinde başlayan ve nefeslerimizi kesip, izlediğimiz “Euro 2016” bugün “Fransa-Portekiz” final müsabakası ile sona eriyor. Cristiano Ronaldo’lu Portekiz ve organizasyonun ev sahibi Fransa, son 90 dakikaya kupa için kıyasıya bir mücadele ortaya koyacaklar. Portekiz yarı final maçında turnuvanın sürpriz takımı Galler karşısında, dünyanın en iyi oyuncularından olan Cristiano Ronaldo’nun kafa ile attığı golle vize alıp hemen akabinde ikincisini de tabelaya yazınca, finale adını yazdırdı. Fransa ise çeyrek finaldeki İzlanda maçında aldığı 5-2’lik farklı skor ve dünyanın en iyi ulusal takımı hüviyetindeki, Almanya karşısında aldığı 0-2’lik netice ile bugünkü büyük finale geldi. 2016’nın gerçek ismi bakalım ne olacak.

* * *

Rotamızi Akhisar’a çeviriyor ve Dünya Jimnastik Jampiyonu olan Ayşe Begüm Onbaşı kardeşimizin büyük başarısının hikayesini yazıyoruz. Babası Akhisar’da pazarcılık yaparken aile, kızlarını hergün 45 kilometre uzaklıkta bulunan Manisa’ya götürüyor ve antremanlarını küçük Ayşe sürdürüyordu. Azmin emeğin sonunda Ayşe’nin büyük başarısı gelerek Güney Kore’den dünya şampiyonluğunu Akhisar’a getirdi. Bizde bu süper sporcu kardeşimizi kutluyoruz. Hakikaten insanoğlu’nun hayatta yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Yeterki kişi istesin. Bayramın sonuna geldik milyonlarca insan dönüş yolunda, bayram sürecinde haberlerde sıkça yol durumlarından bilgiler aldık. Haber merkezlerindeki muhabirler an ve an yolların ne derece yoğun olduğunu bizlere aktardılar. En büyük çileyi tatilciler Çanakkale’de feribot seferlerinde çektiler. Saatlerce kuyrukta sıcakta beklediler. Yapılması planlanan köprü Çanakkale’yi bu büyük sıkıntılardan kurtaracak. Osmangazi Köprüsü sayesinde bayramda halkımız çok rahatladı. Bayram günleri içerisinde 1 günde 87 bin araç ücretsiz geçti. Bu köprü hepimizi hakikaten çok mutlu etti. Yollarda yaşanılan trafik kazaları dikkatsizlikten meydana geliyor.

* * *

Geçen hafta pazar günü çok yakın kardeşim işadamı Sedat Fazlıoğlu Çorlu’dan Marmara Ereğli’sine giderken karşı yönden gelen aracın kontrolsüz bir şekilde kendi şeridine girerek Sedat’ın arabasına burundan vurup, takla atmasına sebep oluyor. Birkaç takla atan arabadan ufak sıyırıklarla baygın halde çıkan Sedat Fazlıoğlu’nu anne babasına biz sevenlerine Allah bağışlamış oldu. Karşı araçtaki iki delikanlının ifadesi acı vericiydi. Radyo ile oynarken karşı şeride geçip Sedat’a vurduklarını söylemeleri dikkatsizliğin en önemli söyleviydi. Sedat’a çok geçmis olsun diyerek rotamızı İlker Ayrık’ın sunduğu ‘Var mısınız Yok musunuz’a çeviriyoruz. Star TV’de cumartesi pazar ve hafta içi iki gece yayınlanan program zirveye yerleşti diyebiliriz. İlker Ayrık’la program çok sevildi. Reyting listesinde birinciliğe oturdu. Sevgi ile kalın...