Sevgili okuyucularım... Yazıma Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde çeyrek final yolundaki ivmesinden bahsederek başlamak istiyorum. Sarı kanarya, perşembe akşamı Portekizli güçlü rakibi Braga karşısında 82’nci dakikada Mehmet Topal’la golü bularak seyirciyi ve bizleri mutlu etti. Hakikaten o akşam İstanbul’da çok yoğun bir trafik vardı. Herkes saat 20.00’de TRT 1 ekranında yayınlanacak olan Fenerbahçe’nin maçına yetişmek için telaşlıydı. Nefesler tutuldu ve sarı lacivertli takım izlendi. Fenerbahçe’nin iyi futbolu böyle devam ederse Avrupa’da Galatasaray’ın geçmişteki büyük başarısından sonra kocaman bir final, belki de şampiyonluk gelebilir. Rotamızı ani bir kararla hafta içinden alınıp cumartesiye kaydırılan ve birkaç aydır reyting sıkıntısı yaşayan ‘Güneşin Kızları’ dizisine çeviriyoruz. 12-19 yaş grubu genç kızların çok yoğun bir şekilde izlediği dizi, aynı kitlenin seyrettiği ‘Survivor’ın karşısına cumartesi akşamına alınması ile birlikte izlenme oranları düşüp, 10 ile 15’inci sıralara geriledi.

* * *

Güneşin Kızları hafta içi ilk sıralardaydı, ‘daha iyi olur’ inisiyatifiyle cumartesi gecesine alınınca TV8’de yayınlanan ‘Survivor’ fazlasıyla tercih edildi ve dizi sıralamada gerilere gitti. Acun Ilıcalı’nın başarılı yapımı ‘Survivor’ı da, ‘Güneşin Kızları’nı izleyen hedef kitle yani 12-19 yaş grubundaki kızlar, rekor düzeyde izliyor. ‘Güneşin Kızları’ dizisinin 39’uncu bölümüyle yani haftaya final yapıp biteceğini duydum. Gerçekten güzel bir diziydi, hakikaten yazık oldu. Hafta içi her gün öğle kuşağında Kanal D ekranında yayınlanan ‘Kısmetse Olur’, Seda Akgül’ün sunumuyla ivme kazanmaya devam ediyor. Bu hafta reyting karnesinde ‘Kısmetse Olur’un ciddi bir atağını gördük.

* * *

Caner Erdem ve Haluk Şirin’in yapımcılığındaki program öğle kuşağında ciddi reytingler almaya devam ediyor. Caner Erdem ve Haluk Şirin ikilisi gerçekten ülkemizin iyi program yapımcılarındandır. TV8’de yayınlanan ‘İşte Benim Stilim’i de ekranda uzun zamandır izlettiriyorlar. Bugüne kadar da birçok önemli projede imzaları var. Ülkemizde hakikaten gençlik fırtınası esiyor. Nüfusumuzun büyük çoğunluğu genç kitleden oluşuyor. Ayrıca resmi açıklamalara göre 2 milyon 750 bin Suriyeli komşumuz, savaş nedeniyle ülkemize göç etti. Bu sayının etkisiyle hakikaten önemli bir nüfusa ulaştık. Tüm bu gelişmeleri doğru eğitim, düzgün planlama metodu ile birleştirip, istihdam hacmine çevirebilirsek üretim karnesinde büyük ivmeler kazanabiliriz. Çok daha fazla makine mühendisleri yetiştirip sanayileşme yolunda önemli adımlar atabiliriz. Geliştireceğimiz her türlü yeni makinelerin üretimin efendisi olacağına inanıyorum.
Sevgi ile kalın...