Sevgili okuyucularım, yazıma ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi ile başlamak istiyorum. Dizinin baş kahramanı Ertuğrul rüyasında rahmetli babası Süleyman Şah’ı görür. Rüyada Süleyman Şah, oğlu Ertuğrul’a; “Bu yavru oğlun Osman’dır. Mâkus talihimizi değiştirecek. Oğuz’un köklerini salacak bu topraklara. Salacak ki senin neslin Allah yolunda gazaya varsın, cihat etsin. Unutma oğul, evlat babanın sırrıdır” dedi. Ertuğrul ise rüyasında çocuğu kucağına aldı ve mutlu oldu. Hemen akabinde rüyasından terlemiş vaziyette uyandı. ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi gerçekten çok iyi bir şekilde erkekler tarafından izleniyor. TRT 1’in major dizisi çarşamba akşamında birinci çıkıyor. Rotamızı Fox TV’ye, Fatih Portakal’a çeviriyoruz. İlk 100 yayın arasında zaman zaman birinci çıkan, her gün daimi olarak ilk üç sırada yer alan başarılı haber spikeri ve yorumcu Fatih Portakal, bu yıl büyük başarılara imza atıyor. Fox TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün önderliginde ve Fatih Portakal’ın sunumuyla Fox Haber, başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor.

* * *

Star TV’nin cuma akşamları yayınlanan zirvedeki dizisi ‘Kiralık Aşk’, başta gençler olmak üzere birçok hedef kitle tarafından sevilerek izleniyor. Bu yıl Barış Arduç’un yılı oldu diyebiliriz. Başarılı oyuncu her kesim tarafından çok seviliyor. Magazin programlarının çok sık olduğu bugünlerde eski manken Ebru Şallı’nın ropörtajına rastladım. Işığın yüzüne vurmasıyla birlikte Ebru Şallı’nın geçirdiği bir dizi estetik ameliyat böylelikle gün ışığına çıktı. Star TV’de yarından itibaren her sabah Ezgi Sertel, meşhur yöresel yemek turlarına tekrardan başlayacak. Ezgi, sempatik sunumu ve cana yakın kişiliği ile her sabah saat 09.45’te yine evlerimize konuk olacak. Geçtiğimiz ay şehirleri gezip ülkemizin lezzet haritasını çıkaran Ezgi Sertel’in programının yeni bölümlerini yarından itibaren hafta içi dört gün izleyebilirsiniz.

* * *

Yöresel turlar demişken biz de bu hafta Anadolu’nun güzel şehri Gaziantep’teydik. Hacı Usta’nın baklavalarından sıkca yerken Gaziantep’in meşhur yöresel lezzetlerini de tattık. Görsel yönetmen kardeşim Vedat Yılmaz’ın objektifinden Gaziantep şehrinin tarihi dokusunu iyi yansıtan güzel görüntüler de aldık. Zanaâtın en derin izleri hâlâ Gaziantep’in Bakırcılar Çarşısı’nda kuşaktan kuşağa kendini koruyor ve devam ediyor. Elmacı Pazarı’nda yöresel ve doğal ürünler, turizmin de dikkatini cekiyor. İç turizmin çok konuşulduğu bugünlerde gastronomi şehri seçilen Gaziantep’e gidilmesini ve şehrin görülmesini herkese tavsiye ediyorum.