Sevgili okuyucularım, bugün yazıma Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın cuma akşamı, Turkish Airlines Euroleague’inde Final Four rakibi olan Laboral Kutxa karşısında aldığı muhteşem galibiyet ile başlamak istiyorum. Son 25 saniye durumu 72-72’ye getirip, uzatmalarda rakibine fark atan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Avrupa basketbolunun önemli kupasında finale kaldı. Bu akşam Lig TV 3’ten verilecek müsabaka, Berlin’de Türkiye saati ile 21.00’de başlayacak. 80 milyon olarak bugün gözümüz, gönlümüz kupada olacak. Dualarımız Fener basket takımına. Rotamızı ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’e çevirmek istiyorum. Hülya Avşar’ın da başrol oynadığı dizi, perşembe akşamları AB grubu reyting listesinde ilk iki sıraya oynarken, ABC1-20 Plus’ta ilk 3 veya 4’te mutlak suretle yerini alıyor.

* * *

‘Kurtlar Vadisi Pusu’ ise Total’de zirvesini koruyor. Erkeklerin çoğunlukla izlediği ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ artık bir gelenek oldu diyebiliriz. Ülkemizde birçok dizi, çok kısa soluklu olurken bu dizimizin bu büyük başarıyı elde etmesi takdire şayandır. Geçtiğimiz hafta pazar günü; ‘Hanım Köylü’ dizisi çok iyi gidiyor’ başlıklı yazım yayınlanmıştı. Cumartesi akşamı dizinin 1 basamak daha yukarı çıkarak ‘Survivor’ın arkasından ikinciliğe yerleşmesi, dizinin ne kadar iyi olduğunu ve benim de yazımda ne kadar haklı olduğumu gösterdi. ‘Hanım Köylü’ gerçekten çok sıcak bir dizi olarak karşımıza çıktı. TV dünyasında geçtiğimiz hafta diziler reyting listesinde kendi yerlerini korurken Fox TV’de ‘Kördüğüm’ dizisi düşüşe geçti. ‘Kördüğüm’, geçmiş haftalarda AB kategorisinde birinciliğe kadar çıkmasına rağmen şimdilerde 4’üncülüğe kadar düştü. Rekabetin bir hayli fazla olduğu TV dünyasında ‘Survivor’ zirvesi devam ediyor. Tuğba Özay ve Yılmaz Morgül’ün elenmesiyle birlikte ‘Survivor’ın ünlü sayısı da bir hayli azalmış oldu.

* * *

Pazartesi günleri ‘Paramparça’ dizisi, sürükleyici senaryosuyla ‘Survivor’ ile çekişirken, salı günleri Oktay Kaynarca’nın başrol oynadığı ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisi zirvesini sürdürüyor. Çarşamba günleri ise TRT 1’de ‘Diriliş Ertuğrul’, Star TV’de ise ‘Kara Sevda’ yarışını izliyoruz. ‘Kara Sevda’da Burak Özçivit’in inanılmaz başarılı performansını görüyoruz. Bu yıl Burak Özçivit’in yılı oldu diyebiliriz. Özellikle jön rakiplerinin hiçbir şey yapmadıkları bir yıl olduğunu düşünecek olursak Burak Özçivit’in iyi çıkışını görmemiz gerekir. Çok sevdiğimiz iyi insan, ünlü oyuncu Oya Aydoğan, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı yoğun bakımda. Sevilen oyuncuya acil şifalar diliyoruz.